פרצו לבסיס ומכרו לארגוני פשע: פוענחה גניבת כלי הנשק
שני אחים חשודים שפרצו לפני כחודש לבסיס שדה תימן, גנבו 33 רובי 16-M מהנשקייה ומכרו אותם תוך ימים ספורים לארגוני פשע בצפון ובדרום. בחיפוש נמצאו גם אקדחים, אפודים, צייני לייזר וסמים בשווי 200 אלף שקל. ארבעה עצורים נוספים חשודים בסחר בנשק
אחים שהועסקו בבסיס שדה תימן כקבלני שיפוצים, פרצו לנשקייה, גנבו כלי נשק ותחמושת ומכרו אותם לארגוני פשיעה - כך עולה מחקירת המשטרה. עוד ארבעה חשודים נעצרו יחד עמם בחשד כי סחרו בכלי הנשק, וזאת בסיועו של עד מדינה שגייסה המשטרה. היום (ב') תגיש המשטרה הצהרת תובע לפיה יש די ראיות להעמיד את החשודים לדין בגין גניבה, התפרצות, סחר באמצעי לחימה והובלתם.
תחילתה של הפרשה בסוף חודש מאי, אז נגנבו 33 כלי נשק מבסיס שדה תימן שבדרום. היחידה המרכזית (ימ"ר) של מרחב נגב בפיקודו של סגן ניצב יגאל קלימיאין פתחה בחקירה סמויה שנמשכה כחודש וחצי, במהלכה תפסו השוטרים כמה מכלי הנשק שנגנבו, ואספו ראיות נגד החשודים.
במרכז הפרשה עומדים שני אחים, ליאור ואבישי איטח מבאר שבע, בעלי עבר פלילי ולפיכך גם מוכרים למשטרה. אחד מהם עבד כקבלן חיצוני בבסיס ושיפץ את הנשקיה. הוא הצליח להערים על השומר בבסיס, גנב את כלי הנשק והעביר אותם יחד עם אחיו לצפון הארץ. השניים שלשלו לכיסם קרוב למיליון שקלים תמורתם. שני חשודים נוספים שנעצרו בפרשה הם קרובי משפחתו של נשאת מלחם, המחבל שביצע את הפיגוע ברחוב דיזנגוף: מוחמד וחיכמת מלחם מערערה.
כשהתקבל הדיווח על גניבת כלי הנשק מסוג M16 קצר, ערכו תחקיר בזירה, וממנו עלה כי היא אירעה יומיים לפני שהתגלתה. התברר כי במהלך סוף השבוע עבד במקום קבלן שיפוצים. הוא ואחיו פרצו את מחסן הנשק והחליפו את המנעולים במקום.
במהלך החקירה עלה כי הפריצה, שיטת העבודה והמכירה, תוכננו לפרטי פרטים על ידי האחים איטח: ביום שישי הם פרצו לנשקייה והעמיסו את כלי הנשק למכוניתם. עוד באותו היום מכרו עשרה מהם לארגוני פשיעה בדרום, 18 כלי נשק לארגוני פשיעה בצפון ולאחר ארבעה ימים נמכרו עוד חמישה כלי נשק לארגונים בצפון. כלי הנשק הוטמנו בתא המטען של הרכב שהגיע לנקודת חבירה בתחנת דלק בכביש 6, שם התחלפו החשודים בכלי הרכב ולאחר כמה ימים נפגשו בבתי קפה על מנת להעביר את התשלום.
שוטרי הימ"ר פשטו על מצלמות בתחנות דלק בסביבה והצליחו לחשוף את שיטת המכירה של כלי הנשק, שהחשודים ביצעו בתחנות דלק בכביש 6. מתוך 33 כלי הנשק הגנובים, הצליחו לאתר 14 כלי נשק ואלפי כדורים, מחסניות, ציוד צבאי נוסף כמו אפודים, צייני לייזר ועוד, וכמות גדולה של סמים בשווי כ-200 אלף שקל, בהם אקסטזי וחשיש בפשיטות שערכו על בתי החשודים. כמו כן תפסו כמיליון שקלים וכלי רכב.
עבור כל כלי נשק גבו בין 30 ל-40 אלף שקל. מחירו של כלי נשק שעבר לצפון האמיר עד ל-60 אלף שקל. במשטרה חושדים כי כלי הנשק עברו לארגוני פשע בדרום וארגוני פשיעה בצפון, חלקם באזור ואדי ערה, כפר קרע ואום אל פחם.
החקירה נוהלה בשיתוף מצ"ח והשב"כ, שכן חשדו כי באירוע מעורבים גורמי טרור. חוקרי ימ"ר נגב הצליחו לגייס עד מדינה, שלקח חלק בתיווך למכירת כלי הנשק הגנובים לסוחרי נשק בצפון. במשטרה אומרים כי חשודים נוספים בפרשה עדיין לא נעצרו.
עו"ד אבנר שמש שמייצג את האחים איטח, מסר כי "מדובר בפרשייה מורכבת שלגביה מרשיי זועקים לחפותם. בפרשייה נחקרו ונעצרו עשרות חשודים שהובאו בפני בית המשפט ונטען לגביהם כי קיימים חשדות כבדים כלפיהם אך בסופו של יום שוחררו, דבר המדבר בעד עצמו". אמנם יש להם עבר פלילי, אך מדובר באנשים ששילמו את חובם לחברה ומאז שחרורם מנהלים אורח חיים נורמטיבי".
עו"ד פאיז יונס, שמייצג חלק מהחשודים, אמר: "הם מכחישים בתוקף את החשדות. יש עד מדינה בפרשה והלקוחות שלי מסוכסכים אתו. ככל הנראה עד המדינה מסיבות משלו לא רוצה לחשוף מי סחר בנשק ומפחד ממשפחות הפשע שאליהן העביר את כלי הנשק"