שתף קטע נבחר

 

עסקאות נשק? ראש ממשלת הודו מגיע לישראל בגלל החקלאות והמים

היום יגיע נרנדרה מודי לביקור היסטורי בישראל. למרות ההתחממות הדיפלומטית והייצוא הביטחוני במיליארדי דולרים, מטרתו העיקרית היא הידוק הקשרים הטכנולוגיים והחקלאיים הדרושים להצעיד את מדינתו קדימה. הדבר יבוא לידי ביטוי בחתימה על שבעה הסכמי שיתוף פעולה אסטרטגיים

 

ישראלים מברכים את מודי לקראת הביקור    (צילום: משרד החוץ ההודי)

ישראלים מברכים את מודי לקראת הביקור    (צילום: משרד החוץ ההודי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בין ישראל להודו נחתמו בתקופה האחרונה עסקאות ביטחוניות בשווי מיליארדי דולרים, אבל היעד הראשון בביקורו ההיסטורי של ראש הממשלה נרנדרה מודי היום (ג') בארץ מדגיש עד כמה מטרת היחסים המתהדקים בין המדינות רחבה ואזרחית הרבה יותר מכמה מערכות נשק: מיד אחרי נחיתתו בנתב"ג ב-16:00, בתום טקס קבלת הפנים הממלכתי, ייסע מודי דווקא למשמר השבעה, לביקור בחוות דן, אחת מחברות הפרחים המובילות בארץ.

 

גולת הכותרת של הביקור בחווה תהיה רחפן למחקר שפעילותו אמורה לשפר משמעותית את צריכת המים בחקלאות (כלי הטיס ששוויו כ-200 אלף שקל עלה לכותרות בנובמבר האחרון, כששר החקלאות אורי אריאל העניק בטעות רחפן מסוג זה במתנה לראש ממשלת רוסיה דמיטרי מדבדב). המשמעות הסמלית של ההגעה למשמר השבעה היא שראש ממשלת הודו מסמן את סדר העדיפויות שלו בביקור: חקלאות לפני ביטחון או דיפלומטיה.

 

בהמשך הביקור שלו בארץ אמור מודי להצטרף לנתניהו לסקור עוד טכנולוגיה ישראלית ייחודית: מערכת התפלת מים ניידת המותקנת על כלי רכב 4X4. המערכת מסוגלת להפוך אפילו מי ים למי שתייה, ועבור כפרים רבים בהודו היא עשויה להוות פתרון שישפר את איכות החיים עשרות מונים. הטכנולוגיה הזאת מצטרפת לפתרון אחר שהציגו חברות ישראליות בהודו בחודשים האחרונים: מקרר הקולט מים אטמוספריים (המופקים מהלחות באוויר) ומזקק אותם למי שתייה.

 

ובכלל, חקלאות ואיכות המים – שני תחומים שמצבם בהודו טעון שיפור דרמטי - יהיו שני הנושאים העיקריים בביקור של מודי בארץ, ושתי המדינות יחתמו על שותפות אסטרטגית בנושאים הללו. בשל חששה ארוך השנים מהידלדלות מקורות המים הפכה ישראל בעשורים האחרונים למובילה עולמית בטכנולוגיה הקשורה בתחום, ומודי – שמגיע מלווה במשלחת של יו"רים ומנכ"לים של חברות עסקיות - מעוניין לנצל את הידע הזה כדי להצעיד את מדינתו המתפתחת קדימה.

 

התוצאה תהיה שבעה הסכמים שעליהם יחתום במהלך הימים הקרובים לשיתוף פעולה בתחומי מים, חקלאות, חלל, מחקר, פיתוח ועוד.

 

סרטון תדמית לקראת הגעת מודי לישראל

סרטון תדמית לקראת הגעת מודי לישראל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי (צילום: AP) (צילום: AP)
ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי(צילום: AP)

הגעתו של מודי מהווה ביקור ראשון אי פעם של ראש ממשלת הודו בישראל. הביקור מסמל את ההתחממות ביחסים שהפכו גלויים ככל האפשר בתקופת כהונתו. ההודים גאים כיום בקשר הדיפלומטי, הביטחוני והעסקי עם ישראל, וכבר לא מוטרדים מתגובה ערבית אפשרית. עם או בלי קשר, מודי לא יבקר ברמאללה במהלך שלושת ימי הביקור, ובמקום זאת הזמין את אבו מאזן לדלהי במאי האחרון.

 

מודי יתקבל בטקס ממלכתי והפעם דאגה לשכת ראש הממשלה למנוע אירועים מביכים כגון אלה שהתרחשו אחרי נחיתת טראמפ. משטרת נתב"ג הקצתה ארבעה שוטרים שיסייעו למשרד החוץ לסנן את הנכנסים לרחבת הטקס ולזהות מי הוזמן ומי לא.

 

לאורך שלושת ימי הביקור יבקר מודי ב"יד ושם", ומעבר לפגישות עם ראש הממשלה נתניהו, הוא ייוועד גם עם הנשיא ראובן ריבלין, יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג, קבוצת ישראלים יוצאי הודו, וכן עם הילד מוישי הולצברג, שהוריו רבקה וגבריאל נרצחו במתקפת הטרור במומבאי ב-2008, כשהיה בן פחות משנתיים.


פורסם לראשונה 03/07/2017 23:23

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי
צילום: EPA
מומלצים