אבטחה ומיגון ישראלים - עם הפנים לסינגפור
היום (ד') נפתחה בסינגפור תערוכת Interpol World 2017, בחסות ארגון האינטרפול העולמי, בהשתתפות עשרות חברות ישראליות שהגיעו תחת הביתן הישראלי שהקים מכון היצוא בשיתוף מנהל סחר חוץ. "הידע הישראלי הנצבר בתחומי הסייבר והביטחון נפגש עם ביקוש עולמי הולך וגובר". הכירו כמה מהן
הידע שצברו הישראלים יחד עם רוח יזמות, בעיקר זו הטכנולוגית, הביאו את מכון היצוא, לשיתוף פעולה הדוק עם מערך הנספחויות של מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה. שני הגופים יוצרים קשר בין החברות הישראליות המבוקשות לגופים שונים בעולם ומחברים ביניהם.
היום נפתחה בסינגפור תערוכת Interpol World 2017 שתתקיים בין התאריכים 5-7 ביולי 2017. תערוכת אינטרפול מתקיימת אחת לשנתיים בחסות הארגון הבינלאומי, לאחר שהקים מרכז פעילות בסינגפור. התערוכה עוסקת בתחום ביטחון המולדת, אבטחה, סייבר ואכיפת החוק במגזרי הציבורי, המוסדי וגם במגזר הפרטי, וכן בקרב גורמים פיננסיים ותאגידים.
איל לוי, מנהל ענף HLS - בטחון המולדת, התעופה והחלל, במכון היצוא, מייצג אינטרסים של כ-400 חברות ישראליות בעולם. הענף מציע פתרונות שונים מתחום ביטחון המולדת, בין השאר, ניתוח וידיאו, מערכות שליטה ובקרה, רחפנים ואנטי רחפנים, חיישנים, רובוטים, חברות יעוץ ביטחוני ורבים נוספים. החברות המיוצגות בו משתתפות בתערוכות ומפגשים רבים, שמקדמים את יכולתם להגיע לשווקים בין לאומיים. תערוכת Interpol World השנה נערכת בהשתתפות ענף הסייבר של מכון היצוא, ולקראת הכנס ובמהלכו נעשית בשיתוף פעולה עם רון שניר הנספחת הכלכלית בסינגפור.
"התערוכה נערכת בפעם השנייה. תערוכה נוספת נערכה ב-2015 והחברות הישראליות שהשתתפו בה זכו להצלחה רבה ועשו באז גדול. התערוכה הבאה בענף שלנו תתקיים בנובמבר בפריז, היא נקראת Milipol וישתתפו בה 27 חברות, שמכון היצוא ייצג", מסביר לוי.
- למה לדעתך זוכים הישראלים להצלחה גדולה כל כך בענף?
"גל הטרור הפיזי וטרור הסייבר, בעולם בכלל ובאירופה בפרט, מעלים את הביקוש לידע ולטכנולוגיות הישראליות, שיש להן ניסיון אמיתי ביחס לשאר העולם. יש לנו חברות מנוסות בתחום הסייבר ובטחון המולדת". לדבריו, התערוכה עוסקת בתחום בטחון המולדת וגם בגופים ותכניות ממשלתיות.
"מלבד הפן האירגוני, תפקידנו לארגן את הפגישות המסחריות בשיתוף עם הנציגויות המסחריות-כלכליות בשגרירויות. בתערוכה הזו למשל, אנחנו עושים קידום בין חברות (B2B), חשיפה בפני אנשי ממשל, משטרה, סוכנויות אכיפת חוק, קניינים, אינטגרטורים ועוד. להם אנחנו מציעים פתרונות מודיעין, הלבנת מידע, התמודדות עם תוכנות כופר, פענוח וידאו בזמן אמת, מערכות התרעות ססמיות, ניטור רחפנים ופעולות נגדם ועוד. מערך הנספחויות של מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה יוצרת עבורנו ועבור החברות קשר בין הנספחויות בכל מדינה ומשדכים חברות במדינות היעד.
פלטפורמת מערכי אבטחה כוללת
מגוון הידע הישראלי מתבטא גם בנוכחות הישראלית בתערוכת האינטרפול בסינגפור והיצע החברות מקיף תחומי אבטחה ומיגון פיזיים ווירטואליים רבים. "אוקטופוס סיסטמס" היא חברה שקיימת 5 שנים ומנוהלת על ידי יוצאי מערכת הביטחון ואנשי סייבר מנוסים. זו חברה הגנתית, שנותנת למנהלי מערכות גדולות יכולות ניהול שליטה וניטור של מערכי אבטחה גדולים. הפלטפורמה מאחדת טכנולוגיות ונותנת שליטה, בקרה וטיפול באיומים ותקלות מרגע גילוין ועד פתרון הבעיה.
המערכת שמציעה החברה מתאימה לחברות ענק, תאגידים, מערכי בטחון ציבוריים ופרטיים, ערים חכמות וערים בטוחות. הם מנהלים את מערכת האבטחה בשרותי הענן המאובטח של מייקרוסופט ועובדים כבר עם מגוון חברות בעולם, ביניהן משטרת קנדה, נמל ימי גדול בארגנטינה ועוד.
דני נחמולי, סמנכ"ל שיווק ומכירות מתאר את חלקה של החברה בביתן הישראלי: "האינטרפול מעוניין להציג טכנולוגיות מתקדמות לגורמי בטחון רשמיים ולשם אנחנו נכנסים. אנחנו מציגים להם את הפלטפורמה בהיבטים של ניהול מודיעין נכון, איסוף איומים ואגירת מידע חי ממקורות סייבר וממקורות מודיעיניים.
"בעידן החשיפה העולמית לטרור פיזי וטרור סייבר, אנחנו מציעים לחברות שירותי אבטחה פיזית ולארגונים ותאגידים שמחפשים פתרונות של שליטה ובקרה. יש להם אינטרס לאמץ פלטפורמות מסוג זה מפני שחברות הביטוח לוחצות אותן. הם צריכים בקרה של פעילות והמלצות תקינה בינלאומיים. את זה אנחנו יכולים לתת להם".
"אנחנו מצפים לחיבורים עסקיים וגם לשת"פים מקצועיים. אין הרבה חברות עם פתרון מקיף כמו שלנו. מכון היצוא יוצר עבורנו מפגשים מתאימים עם חברות ממזרח אסיה, גם כאלה ממדינות, שאין להן קשרים רשמיים עם ישראל אבל זקוקים לפתרון שלנו".
חיזוי וזיהוי התנהגויות על פי וידאו
העולם המערבי של השנים האחרונות מרושת וידאו, בין אם בעזרת מצלמות נייחות או על ידי המכשירים הסלולריים. חברת Viisights פיתחה מערכת שמתמחה בתחום ה- Video Understanding- היכולת לפרש, להבין ולחזות מסרטי וידאו פעולות ודפוסי התנהגות, שעשויים להצביע על התנהגויות עתידיות מסוכנות.
אסף בירנצוייג, מנכ"ל Viisights, מספר שלטכנולוגיה שימושים בתחומים רבים: ערים בטוחות, ערים חכמות וחברות גדולות. "אנחנו פעילים מאד גם בשוק המסחרי - בעיקר בזיהוי התנהגויות חשודות. יש לנו יכולות לזהות לקוחות שלא ישלמו, קופאיות בעיתיות ועוד. יש לנו יכולת לזהות אספקטים להתנהגות שחוזה "שוטטות", כפי שאנחנו קוראים לדפוסי התנהגות חשודה".
- מה הציפיות שלכם מהתערוכה בסינגפור?
"זו הפעם הראשונה שלנו בתערוכה. חלק גדול מהגופים שיגיעו אליה השנה עוסקים בערים חכמות ובטוחות. יהיו גם בנקים, שהם לקוחות פוטנציאלים שלנו. אנחנו יכולים לתת להם החל מפיקוח תנועה בעיר ועד פיקוח על סביבת כספומטים ואפילו התנהגויות של אנשים בתוך הבנק".
"העובדה שמכון היצוא מארגן ביתן רשמי עוזרת מאד לחברה קטנה כמו שלנו. הם חוסכים לנו עלויות ואדמיניסטרציה, החל מהתאמת הביתן עבורנו ועד תאום של פגישות וזימון מבקרים לביתן. זו לא התערוכה הראשונה אליה אנחנו יוצאים עם המכון והם עושים עבורנו את העבודה לקלה יותר".
איך חושב האקר?
חברת Cyberint נוסדה לפני כ-7 שנים כחברת סייבר. במשך הזמן פיתחה החברה כלים נוספים של איסוף מידע קיברנטי, ניטור שיחות בין האקרים במקומות המוצפנים שם הם נמצאים ועוד. "אנחנו יודעים לאתר ולזהות התקיפות סייבר לפני שהן מתרחשות" אומר אלעד בן מאיר, סמנכ"ל השיווק, "גילינו שחלק מהעקבות שאנחנו מגלים ברשת הן איומים פוטנציאלים. פיתחנו מערכת שמזהה תקיפות ונקודות חולשה ובכך אנחנו יודעים למזער נזקים.
"אנחנו יכולים לבדוק איומים על חברה, גם כשאינם מזוהים ככאלה בהתחלה. המוצר הסופי שלנו, Digital MDR ידע להגיב ולמנוע את התקיפה. אנחנו יודעים לזהות את האיום ומנהלים את המערך עבור לקוחותינו".
- אתם יודעים מה עומד לקרות בתערוכה?
"מכון היצוא הפיק וארגן עבורנו הרבה מאד פגישות. הם חסכו עבורנו עבודה של תאום והפקה, בנו עבורנו גשרים. יהיו לנו כ-20 פגישות וזה עוד לפני שהתחלנו להציג בכלל בתערוכה.מכון היצוא מארגנים עבורנו הרבה פגישות ולא רק בתערוכות עצמן. הם עוזרים מאד במשלחות פיננסיות ומקצועיות בכל העולם ויחד עם הנספחים המסחריים הם פותחים לנו את השער להרבה מאד קשרים, שלנו היה לוקח הרבה זמן לארגן".
בשיתוף מכון היצוא