שתף קטע נבחר

"אל תגיעו לישראל": הסרטון שהגיע רחוק בפחות מיממה

"ישראל היא רק מדבר, אין לה תרבות אוכל ואין לה היסטוריה, היא תופסת הומוסקסואליות כפשע, בישראל אין דו-קיום, והנשים בה כלל לא מועצמות". כך נכתב בסרטון שהופץ אתמול בלילה בפייסבוק וכבר הספיק להגיע למאות אלפי גולשים ברחבי העולם. מה ומי עומד מאחוריו? צפו

 

"Don't Go To Israel": סרטון התדמית על ישראל

"Don't Go To Israel": סרטון התדמית על ישראל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

Don't Go To Israel: זהו שם הסרטון שהספיק לעורר עניין רב בקרב מאות אלפי גולשים בפייסבוק בארץ ובעולם ביממה האחרונה. שם העמוד שבו מופיע הסרטון נקרא "אזהרת מסע לישראל", והסרטון - "אל תגיעו לישראל" - חושף באמצעות קטעי וידאו מרהיבים את הצדדים השונים שבה, ואלה מלווים במשפטים כמו "לישראל - אין תרבות קולינרית", "אין לה היסטוריה", "היא תופסת הומוסקסואליות כפשע", "בישראל אין דו-קיום", "הנשים בישראל לא מועצמות".

"נשים ישראליות לא מועצמות" על רקע טייסת בחיל האוויר ()
"נשים ישראליות לא מועצמות" על רקע טייסת בחיל האוויר

לאחר כמה שניות של צפייה בווידאו המסר מתברר במהירות - מדובר במסר הפוך, והוויזואליה בעצם מנוגדת לתוכן הטקסטואלי שמופיע על גביה. נופים מדהימים מכל רחבי הארץ, אירועים חוצי תרבויות ודתות, מצעדי גאווה ונשים טייסות - כל אלה מוצגים לצופה תוך כדי קריאת המשפטים עד שלבסוף כל המשפטים השליליים מתהפכים באמצעות שינוי של מילה אחת למשפטים חיוביים על המדינה. המשפט המסכם הוא "אל תגיעו לישראל, כי כנראה שלעולם לא תרצו לעזוב אותה".

 

כאמור, הסרטון, שעלה לפני פחות מיממה לפייסבוק, כבר הספיק לעשות הרבה רעש ולעורר הדים, או במספרים: כמעט 400 אלף צפיות, כ-4,000 לייקים ומעל 3,700 שיתופים ומאות תגובות.

 

מי שעומד מאחורי הפרויקט הזה הם הסטודנטים נוי לייב, בן 26, ומאיה גלעדי, בת 21, שניהם מהרצליה. השניים עשו עלייה לישראל; לייב הגיע מקנדה כשהתגייס בגיל 18 לצה"ל, וגלעדי הגיעה לכאן מקולורדו, ארצות הברית, כדי ללמוד בארץ. השניים הכירו בלימודי תקשורת ומנהל עסקים בבית הספר הבינלאומי שבמרכז הבינתחומי, שם הם גם הפכו לזוג ולשותפים לעשייה.

אזהרת המסע לישראל בתחילת הוידאו ()
אזהרת המסע לישראל בתחילת הוידאו
 

לייב וגלעדי החלו לעבוד על הפרויקט המושקע לפני כעשרה חודשים, ואתמול הם פרסמו אותו לראשונה ונדהמו מהתגובות והמספרים. "זה בעצם פרויקט שהוא חלק מסדנה שיש לנו בתואר. סדנה על הסברה ישראלית שבה כל סטודנט היה צריך למצוא דרך להשפיע על אנשים ברחבי העולם כי ישראל לא ממש מצליחה לעשות את זה", מספר לייב.

 

מאיפה הגיע הרעיון?

"חשבנו איך נוכל לשנות את הפרספקטיבה של כמה שיותר אנשים ואת הדעה שלהם על ישראל. אנחנו מטיילים הרבה בעולם ושומעים לא מעט משפטים נוראיים על ישראל, כמו המשפטים שבחרנו לשים בווידאו. אנשים לא מסתכלים על ישראל כעל מדינה מפותחת או 'סטארט-אפ ניישן', הם שמים אותנו ליד עיראק, סוריה ולבנון, הם לא מבדילים בין המדינות. אנשים חושבים שהכול פה עדיין מדבר".

"משפט ששמענו הרבה: 'בישראל יש רק מדבר'" ()
"משפט ששמענו הרבה: 'בישראל יש רק מדבר'"

לדבריו, מתוך שיחות שעשה עם מכרים מחו"ל - יהודים ולא יהודים - הרבה צעירים שומעים איך המדינות השכנות מתייחסות לנשים או ללהט"בים ובטוחים שכך גם בישראל. "אפילו יהודים קנדים שיצא לי לדבר איתם חושבים שההיסטוריה היחידה שיש כאן שייכת לערבים".

 

אז מיהו קהל היעד שלכם?

הווידאו מן הסתם לא מיועד לאנשים שגרים בארץ. אנחנו רוצים להגיע לאנשים בחו"ל שאין להם מושג מה זה ישראל ולנסות לשנות להם את הדעה על ישראל. גם אם הם לא רוצים לבוא לכאן אז שלפחות רק ידעו שחיים פה אנשים נורמליים וטובים, כי הדעה על ישראל היא מהשליליות בעולם ותמיד כשאנשים מגיעים לארץ לביקור הם מופתעים לטובה".

 

למה לקחתם על עצמכם את תפקידם של משרד החוץ ומשרד התיירות במדינה?

"עד כמה שזה נשמע 'צ'יזי', גדלנו עם ישראל בלב, אנחנו מאוד אוהבים את ישראל, ואני חושב שהשינוי צריך להגיע מהאנשים עצמם. אני לא בא לקחת את התפקיד של ראש הממשלה או שר החוץ, שעם כל הכבוד למעשים שלהם - זה התפקיד שלהם שעליו הם מקבלים כסף. אנחנו עושים את זה בלי לקבל תמורה כי אנחנו באמת רוצים לשנות את המצב. לכן, לדעתי זה יבוא מהאנשים 'למטה' ולא מבעלי התפקידים ש'למעלה'", עונה לייב חדור ההתלהבות.

מאיה גלעדי ונוי לייב יוצרי הסרטון המדובר ()
מאיה גלעדי ונוי לייב יוצרי הסרטון המדובר
  

איך אספתם את כל החומרים ויצרתם את הסרטון?

"בהתחלה ניסינו לצלם בעצמנו, אבל ראינו שזה כמעט בלתי אפשרי ונתקלנו בבעיה. אבל אז הגענו לאתר שמקבץ בתוכו הרבה חומרים ויזואלים וסרטוני וידאו של אנשים שמאשרים את השימוש בחומרים תמורת קרדיט. אז קיבלנו מאותם אנשים אישור, אספנו המון-המון חומרים, ערכנו הכול בעצמנו, חשבנו על משפטים מתאימים וכך הכול נוצר". לייב וגלעדי מימנו את כל הפרויקט בעצמם - החל בנסיעות, עבור בשעות העבודה, דרך השכרת ציוד ועד לרכישת זכויות על המוזיקה בווידאו.

 

כבר ראינו בעבר כמה דוגמאות לגימיק ההסברה בדרך שלילית לכאורה. למה בחרתם בו?

"במשך כל עשרת החודשים שעבדנו על הפרויקט חיפשנו לראות אם יש דברים דומים ולא ממש מצאנו. אבל יותר מזה, אם היינו עושים סרטון רגיל על כמה שישראל היא מדהימה וליברלית, אין מצב שאנשים היו נכנסים אליו בכמויות האלה. אנשים אוהבים את ה'אזהרה'. אנשים אוהבים לצפות בדברים שהם לא אמורים לראות או בדברים מרתיעים ומפחידים".

"בישראל אין תרבות אוכל" על רקע הכנת פיתות וחומוס ()
"בישראל אין תרבות אוכל" על רקע הכנת פיתות וחומוס
    

לייב וגלעדי הבינו שדרך הטקטיקה הזאת הם מרוויחים כמה וכמה קהלים: "קהל יהודי או ישראלי ירצה להיכנס לסרטון כי הוא לא יבין למה אומרים את זה על ישראל ואז הסקרנות תגרום להם לצפות בו. ומצד שני, הקהל שהוא אנטי-ישראל דווקא ירצה להיכנס לווידאו מתוך מחשבה שהסרטון הוא גם אנטי-ישראלי ואז הם ייכנסו ויופתעו", מסבירים השניים ומסכמים: "אם היינו הולכים על מסר פשוט, לא היינו מגיעים לכמות הזאת".

 

איך אתם מתכוונים להגיע לקהלים בחו"ל?

"יש לנו קשרים ל-80 מדינות דרך בית הספר הבינלאומי שבו אנחנו לומדים, וגם מדובר כאן בעצם במקורות אמינים שמגיעים דרך חברים, משפחות ומכרים, מבלי לשלם כסף כדי שיצפו. בצורה הזאת הם גם יותר ירצו לשתף ולהעביר את זה הלאה".

לייב וגלעדי: "מקווים שגל גדות תראה ותשתף את הסרטון" ()
לייב וגלעדי: "מקווים שגל גדות תראה ותשתף את הסרטון"
 

לאן אתם רוצים להגיע עם הסרטון?

"כמה שיותר רחוק, כמובן. נשמח לעבור את המיליון ואז משרד התיירות יקנה את הסרטון שלנו", עונה לייב וצוחק אך מייד לאחר מכן עונה ברצינות: "אם אנחנו יכולים לשנות את מה שאנשים בח"ול חושבים על ישראל ופשוט לגרום להם לבוא לכאן בדרך הזאת, אז השגנו את המטרה. כל צפייה מרגשת אותנו וכל שיתוף עושה לנו חם בלב. אנחנו רוצים שבפעם הבאה שיגידו משהו רע על ישראל איפשהו בעולם, מייד יהיה את הבחור או הבחורה שיקומו ויענו שלאו דווקא, בגלל שהם צפו בסרטון שלנו".

 

אילו תגובות קיבלתם עד עכשיו?

"יש הרבה תגובות שליליות שאומרות כל מיני דברים לא טובים על ישראל וששכחנו להוסיף פרטי מידע לא מחמיאים למדינה ושהיא לא כזאת טובה, אבל הן עדיין בגדר מיעוט לעומת התגובות החיוביות. בערך כ-12 אחוזים מהתגובות שליליות והשאר טובות. לדוגמה, קיבלנו תגובה שהיה כתוב בה 'בחיים לא חשבתי שישראל היא כזאת, תודה ששיניתם את דעתי', או 'יש לכם מדינה יפה, אנחנו הולכים לקנות כרטיס לישראל', ובזה השגנו את המטרה שלנו", אומר לייב ומסיים את דבריו בתקווה שהם יגיעו לנשים ישראליות חזקות כמו גל גדות או השחקנית היהודייה מיים ביאליק, כוכבת הסדרה הנצפית ביותר בארצות הברית, "המפץ הגדול".

 

לעמוד הפייסבוק של הפרוייקט "אל תגיעו לישראל"

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה עומד מאחורי הסרטון "אל תגיעו לישראל"?
זוג הסטודנטים שיצרו את הסרטון
מומלצים