שתף קטע נבחר
 

כך נראתה המנהיגה בפרו לפני 1,700 שנה

ארכיאולוגים מאמינים כי הגבירה של קאו מתה בעקבות סיבוכי לידה. זרועותיה ורגליה היו מכוסות קעקועים של נחשים ומוטיבים על-טבעיים. בסמוך לגופתה של השליטה נמצאה גופה נוספת - של נערה שנחנקה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היא מתה בשנות העשרים לחייה לפני כ-1,700 שנים, לאחר ששלטה על עמק מדברי בפרו העתיקה, שם גם נקברה גופתה מעוטרת הקעקועים לצד כלי נשק וחפצים מזהב. השבוע ניתנה לעולם הצצה לפניה של אשת המסתורין, המושלת העתיקה "הגבירה של קאו", לאחר שארכיאולוגים וגורמים במשרד התרבות הפרואני חשפו העתק משוחזר של פניה.

 

בעזרת טכנולוגיה של הדמיה תלת-ממדית וארכיאולוגיה פורנזית שחזרו מדענים במשך עשרה חודשים את פניה של המנהיגה העתיקה לפי מבנה גולגולתה ולפי מחקר אתנוגרפי, כך מסר משרד התרבות הפרואני. מטרת הפרויקט, לפי שר התרבות סלבדור דל סולאר, היא להכיר לעולם את אחד הממצאים הארכיאולוגיים הטובים ביותר של פרו וכן להזכיר לפרואנים את המורשת התרבותית העשירה שלהם.

 

המומייה של הגבירה והשיחזור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המומייה של הגבירה והשיחזור(צילום: רויטרס)

 

"קשה לכמת את הרלוונטיות המדהימה שלה", אמר דל סולאר בנוגע לגבירה של קאו, שבשחזור ניכר כי פניה היו אליפטיות ובעלות עצמות לחיים גבוהות. "אנחנו יכולים כעת להראות לעולם את פניה - פנים שבהן כל הפרואנים רואים גם את עצמם".

 

שרידיה החנוטים של הגבירה של קאו נמצאו ב-2005 וניפצו את התיאוריה שלפיה תרבות המוצ'ה העתיקה, שחיה בעמק צ'יקאמה בשנים 700-100 לספירה, הייתה פטריארכלית. בשנים האחרונות נמצאו כבר כמה שרידים חנוטים של נשים שנקברו יחד עם חפצים שמעידים על מעמד פוליטי ודתי גבוה.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

ארכיאולוגים מאמינים כי הגבירה של קאו מתה בעקבות סיבוכי לידה, אך חוץ מזה חיה חיים בריאים למדי. זרועותיה ורגליה היו מכוסות קעקועים בצורת נחשים ומוטיבים על-טבעיים. בסמוך לגופתה של השליטה נמצאה גופה נוספת של נערה, שנחנקה. לפי הערכות, ייתכן שמדובר בקורבן שהיה אמור להוביל את הגבירה של קאו לחייה הבאים.

 

הגבירה של קאו היא תזכורת לחברות המורכבות ששגשגו באזור פרו של היום עוד לפני שאימפריית האינקה חלשה על הרי האנדים ולפני שהאירופים הגיעו לאמריקה. אנשי המוצ'ה בנו בין היתר תעלות השקיה כדי להצליח לגדל יבולים במדבר, והם היו ידועים בעבודות הקרמיקה והזהב שלהם, שבינתיים נבזזו מקבריהם.

 

השחזור של הגבירה של קאו יוצג במשרד התרבות של פרו בבירה לימה עד 16 ביולי. לאחר מכן הוא יועבר למוזיאון שבאזור האתר הארכיאולוגי "אל ברוחו" שבצפון-מערב המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הגבירה של קאו
צילום: רויטרס
מומלצים