שתף קטע נבחר
 

לחות גבוהה? כך תמנעו עובש בחדר האמבטיה

רבים נזכרים להתקין ונטה בחדר האמבטיה רק בגמר השיפוץ או הבנייה. הבעיה: בלי הכנת תשתית מראש עלויות ההתקנה גבוהות משמעותית והתוצאה הרבה פחות אסתטית. כדי שלא ימכרו לכם ונטה שקטה אך לא מתאימה בעוצמתה לגודל החלל, כדי שההתקנה תהיה בטיחותית וכדי שהאמבטיה שלכם תהיה מאווררת בצורה אופטימאלית, "המקצוענים" עם המדריך

לא רק בקיץ, אלא בכל ימות השנה ישנה הצטברות של לחות גבוהה בחדר האמבטיה. אם אין חלון באמבטיה, שואב אוויר (ונטה) הוא פתרון הכרחי. אך גם אם יש חלון במקלחת, לא בטוח שהוא אפקטיבי מספיק. תלוי בגודלו, בכיווני האוויר בדירה והאם מקפידים לפתוח אותו בכל שימוש. כדי למנוע עובש, ריח מחניק והתקלפות צבע – הנה כמה דברים שכדאי לדעת על רכישה חכמה של ונטה ועל התקנה בטיחותית שלה.

 

עוד כתבות בנושא:

עסק עם תעודות – להיות חשמלאי בישראל

איך כדאי לחמם את הבית בחורף

מה זה בכלל הפסקות חשמל כשיש UPS בבית?

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אין אוורור? יש עובש  

לרוב, אוורור באמצעות אויר שנכנס מחלון המקלחת אינו מספיק מפני שאחוזי הלחות באמבטיה גבוהים וחדירת האוויר מהחלון היא איטית. "מעטים המקרים שחלון אמבטיה עושה את העבודה", אומר שי חזון, מנכ"ל עולם האוורור. "רק אם הוא מספיק גדול ואם כיווני האוויר בדירה טובים, הוא יהיה אפקטיבי. אם הבית ממוזג והחלון פתוח, יש רק כיוון אוויר אחד, תוצאת האוורור לא תהיה מספיק טובה".

 

לדבריו, "גם אם החלון גדול, לרוב נמנעים בחורף מלפתוח אותו כדי לא להכניס הביתה אוויר קר. הבעיה היא שאז נוצר עובש וריח של טחב. קשה מאוד להיפטר מהעובש, וגם אם צובעים את הקירות, הוא חודר את שכבת הצבע אם לא מקפידים למרוח לפני כן חומר מונע עובש. הוא נוטה להצטבר על אריחי האמבטיה, על הרובה, על גומיות הסיליקון של המקלחון ובתקרה".

 

מכרו לכם ונטה שקטה? בדקו שתפוקת האוויר שלה מתאימה לגודל החדר

"בחירת גודל הונטה הנדרש קלה יחסית לחישוב", מסביר חזון. "הנוסחה היא כזו: מחשבים את מידות החדר: אורך כפול רוחב כפול גובה. התוצאה המתקבלת היא נפח החדר, ואותה מכפילים ב-15 (החלפות אוויר) עבור חדר שירותים. עבור חדר אמבטיה מכפילים את נפח החדר ב-18 (החלפות אוויר). התוצאה היא תפוקת האוויר שאנו צריכים. כשרוכשים את הוונטה חשוב לוודא שאכן קיבלנו את תפוקת האוויר הנדרשת בהתאם לגודל החלל".

 

אחד החסרונות המשמעותיים של הוונטה הוא הרעש המעצבן של המנוע. "רבים מעוניינים במנוע שקט, אך חשוב לשים לב שלא תמיד מוכרים לכם דגם איכותי ושקט, אלא פשוט מוכרים לכם דגם עם מנוע חלש יותר", מסביר חזון. "ככל שהמנוע חזק יותר, כך הוא מרעיש יותר. לכן, חשוב לא להסתפק רק בבדיקת עוצמת הרעש, אלא גם לוודא שעוצמת המנוע מתאימה לגודל החדר. אם הוא שקט, אבל העוצמה שלו לא מתאימה לגודל החלל, הוא לא יהיה אפקטיבי ולא יישאב בצורה טובה לחות וריחות לא נעימים".

 

מה נחשב למנוע שקט?

חזון: "עבור ונטה ממוצעת, מנוע שקט יחסית הוא של 22-19 דציבלים ומנוע רועש הוא של 50-40 דציבלים. אם נדרש ונטה עוצמתי יותר (למשל עבור חדר אמבטיה גדול במיוחד עם ג'קוזי), הוא ייחשב לשקט יחסית אם יהיה בעוצמה של 30-20 דציבלים. בכל מקרה חשוב לוודא לא רק את עוצמת הרעש אלא גם את עוצמת תפוקת האוויר".

 

מתקינים ונטה? רק על-ידי חשמלאי מוסמך  

"בכל התקנה של ונטה יש לחצוב חור בקיר בקוטר שמתאים לדגם הוונטה שרכשתם, ולהתקין תריס אל-חוזר בצד החיצוני", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "תפקיד התריס הוא להיפתח ולאפשר את שאיבת האוויר החוצה, ובעת הפסקת פעולת הוונטה להיסגר, כדי למנוע כניסת יתושים וחרקים אל תוך המקלחת".

 

מכיוון שמדובר בשילוב בין חשמל ללחות, חשוב מאוד לפנות לחשמלאי מוסמך לצורך ההתקנה. "מעבר לסכנה הכרוכה בהתקנת מכשיר חשמלי בחדר רטוב כמו חדר האמבטיה, התקנה בלתי מקצועית יכולה גם לגרום לשריפה של המנוע אם לא מחברים את המפוחים בצורה תקינה", אומרים במוקד השירות.

 

"במקרה כזה, החברה המייצרת לא תעניק אחריות על המוצר", מסביר חזון. "כמו כן, ישנם מכשירים שמיועדים לחדרים אחרים, ואינם מתאימים לשאיבת לחות. התקנה שלהם במקלחת יכולה להיות מסוכנת מאוד. לכן, חשוב שבעל מקצוע יבדוק את ההתאמה בין המוצר לחדר בו הוא מותקן. למשל, שואבי אוויר המיועדים לארונות חשמל או לחדרי מחשבים לא יתאימו להתקנה באמבטיה".

 

מה משך האחריות הניתנת למוצר זה?

"האחריות ניתנת למשך שנה עד 5 שנים, בהתאם לסוג המוצר ולחברה היצרנית", אומר חזון. "לרוב האחריות היא עבור כל רכיבי המוצר, למעט מצב שבו מנוע נשרף בשל התקנה בלתי מקצועית".

 

כמה זה עולה?  

"ונטה בעוצמה רגילה (250-90 מטר קוב לשעה) תעלה 800-100 שקל, בהתאם לאיכותה ולעוצמת רעש המנוע שלה. ונטה בעוצמה גדולה יותר (580-250 מטר קוב לשעה) תעלה 1,800-300 שקל. ישנן תוספות שניתן להוסיף לוןנטה (טיימר, חיישן לחות, חיישן נוכחות ותרמוסטט), כשעלות כל תוספת תעלה 800-100 שקל".

 

מהי עלות ההתקנה?

"עלות ההתקנה משתנה בהתאם לאורך הצנרת הנדרש ולמורכבות ההתקנה", אומר חזון. "התקנה של ונטה בחדר עם קיר חיצוני תהיה זולה יותר מאשר התקנה של ונטה בחדר פנימי בבית המצריך חציבה בקירות והוספת צנרת. התקנה זולה יחסית תעלה כ-500 שקל, והתקנה מורכבת במיוחד יכולה לעלות גם 2,500 שקל אם לא דואגים לה מראש בשלבי השיפוץ או הבנייה".

 

מחפשים חשמלאי? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים