שתף קטע נבחר

 

מובילות החרם על קטאר: הדרישות בטלות, ננקוט צעדים חדשים

סעודיה, איחוד האמירויות, מצרים ובחריין פרסמו הצהרה משותפת שבה הודיעו כי ינקטו צעדים חדשים נגד דוחא בעקבות הסירוב לרשימות הדרישות שהציגו. על פי ההודעה, הצעדים יפגעו רק בממשל ולא בתושבים

 

שרי החוץ של המדינות שמחרימות את קטאר    (צילום: רויטרס)

שרי החוץ של המדינות שמחרימות את קטאר    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ארבע מדינות ערב שמובילות את החרם על קטאר הודיעו הלילה (ו') כי ינקטו בצעדים חדשים נגד המדינה המוחרמת שסירבה לקבל את דרישותיהן.

 

סעודיה, איחוד האמירויות, מצרים ובחריין פרסמו הצהרה משותפת בכלי התקשורת הממלכתיים שלפיה רשימת הדרישות שהועברו לקטאר בטלה ואינה רלוונטית וכי ינקטו צעדים חדשים בפן המשפטי, הכלכלי והמדיני.

פגישת שרי החוץ של ארבע המדינות. הדרישות בטלות, יינקטו צעדים חדשים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פגישת שרי החוץ של ארבע המדינות. הדרישות בטלות, יינקטו צעדים חדשים(צילום: רויטרס)

עוד נאמר בהצהרה כי סירובה של דוחא לדרישות הוא הוכחה לכך שהיא מקיימת קשרים עם ארגוני טרור וכי הממשל הקטארי חיבל במאמצים הדיפלומטיים לפתרון המשבר. הן הוסיפו כי הסיבור ממשיך את חוסר הביטחון וחוסר היציבות באזור.

 

על פי ההודעה, כל הצעדים שיינקטו מכוונים נגד הממשלה הקטארית ולא נגד התושבים, אך הצעדים לא פורטו.

 

שרי החוץ של ארבע המדינות התכנסו ביום רביעי בקהיר לאחר שתם הזמן שניתן לקטאר להחליט אם לקבל את הדרישות שהוצגו לה. הם הודיעו שדוחא השיבה בשלילה על 13 הדרישות שהעבירו לה כתנאי לסיום המשבר.

משרדי אל-ג'זירה. קטאר סירבה לסגור את התחנה (צילום: AP) (צילום: AP)
משרדי אל-ג'זירה. קטאר סירבה לסגור את התחנה(צילום: AP)
 

בשבועות האחרונים העבירו המדינות המחרימות לידי קטאר רשימה של 13 דרישות שהן מתעקשות לטענתן שייענו בתמורה להסרת הסנקציות. הן דרשו ממנה לצמצם את תמיכתה באחים המוסלמים, לסגור את רשת הטלוויזיה "אל-ג'זירה" שבה הן רואות מסיתה עיקרית, לסגור בסיס צבאי טורקי הנמצא בשטחה ולהוריד את דרג היחסים שלה עם איראן השיעית, שבה הן רואות יריבה גדולה.

 

בתוך כך, מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה שמזכיר המדינה רקס טילרסון יגיע ביום שני לכוויית במטרה לסייע בפתרון המשבר במפרץ. על פי הודעת המחלקה הוא ייפגש עם גורמים בכוויית שניסו לתווך בין קטאר למדינות המחרימות.

 

דוברת מחלקת המדינה, הת'ר נוארט אמרה: "אנחנו מתחילים להיות יותר ויותר מודאגים מכך שהמשבר הזה נמצא במבוי סתום. אנחנו מאמינים שזה יכול להימשך ככה שבועות או חודשים ואפילו להחמיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פגישת שרי החוץ של המדינות
צילום: רויטרס
מומלצים