שתף קטע נבחר
 

חוקרים: קיימת אנרגיה להקמת מושבה בטיטאן

חוקרים מארצות הברית טוענים כי הראשונים להגיע לטיטאן יוכלו להשתמש ברדיואקטיביות של הירח כדי לייצר אנרגיה גרעינית, ואז לנצל את האגמים הפחמימניים שלו כדי לייצר חשמל

 

הירח טיטאן ושבתאי

הירח טיטאן ושבתאי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אם שקלתם לעבור דירה בעתיד, לפי מחקר חדש, אפשר אולי גם להכניס את הירח הגדול ביותר של שבתאי לתמונה. במחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת Journal of Astrobiology and Outreach, שמפיח מעט תקווה לקיום חיים ארוכי טווח בחלל, טוענים חוקרים מאריזונה וקליפורניה כי בירח טיטאן יש מספיק אנרגיה כדי להקים ולטפח מושבה של 300 מיליון בני אדם.

 

זה זמן רב שטיטאן נחשב בית פוטנציאלי לבני אדם בעתיד, משום שהוא מוגן יחסית מפני קרינת חלל מסוכנת ומכוסה נוזלים. במחקר החדש נטען כי הראשונים להגיע לטיטאן יוכלו להשתמש ברדיואקטיביות של הירח כדי לייצר אנרגיה גרעינית, ואז לנצל את האגמים הפחמימניים שלו כדי לייצר חשמל. הימות שעל טיטאן עשויים מתאן נוזלי שיכול גם לשמש לתדלוק משגרי חלליות.

 

קוטרו של טיטאן הוא 5,150 קילומטרים, והוא הירח השני בגודלו במערכת השמש שלנו, ואף גדול יותר מכוכב הלכת חמה. "אני חושב שבטווח הארוך, אחרי מאדים, טיטאן ככל הנראה יהיה המקום החשוב ביותר שבו אנשים ישהו לתקופה ארוכה", הסביר לאתר New Scientist ד"ר ראלף לורנז, מדען פלנטרי מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס, בעקבות פרסום המחקר.

 

מלבד כדור הארץ, טיטאן הוא המקום היחיד במערכת השמש שיש בו, לפי הידוע לנו, נהרות, גשם וימים (מלשון ים), ואולי אפילו גם מפלים. כדי לייצר אנרגיה, על חלוצי המתיישבים יהיה לשלב אצטילן עם מימן. עם זאת, אף שבתיאוריה אכן יש אצטילן על פני הירח, מדענים עדיין לא הצליחו לאשש זאת רשמית.

 

הדמיה (צילום: נאס"א ) (צילום: נאס
הדמיה(צילום: נאס"א )

 

שבתאי גורם לגאות חזקה מאוד על טיטאן, כך שאולי גם טורבינות רוח יכולות להיות אופציה לייצור חשמל. "אנחנו די בטוחים שיש זרימה חזקה מאוד של נוזל בכל יום בטיטאן", הוסיף ד"ר לורנז בראיון לאתר המדעי. "אם אתה רוצה אנרגיה איתנה ואמינה שאתה יודע שיכולה להיות נגישה - זה הכיוון שהייתי הולך אליו".

 

לפי המחקר החדש, אם ציביליזציות עתידיות יוכלו למקם טורבינות רוח באטמוספרה העליונה של טיטאן, הן כנראה יצליחו לייצר אנרגיה יעילה פי עשרה מטורבינות רוח על כדור הארץ כיום. עם זאת, הטכנולוגיה הזו עדיין לא קיימת. בנוסף, אפילו שלטיטאן מגיע רק מאית מאור השמש שמגיע לכדור הארץ, פאנלים סולאריים מסיביים יוכלו בכל זאת לייצר מספיק אנרגיה למושבה של כ-300 מיליון אנשים. המשמעות היא שבערך 10% מטיטאן יהפכו לחווה סולארית.

 

החוקרים גורסים כי גם אנרגיה הידרואלקטרית עשויה להיות מקור אנרגיה אפשרי. עם זאת, יש על טיטאן גשם מועט למעט התפרצויות פעם בכמה עשורים, אז זו כנראה תהיה אופציה פחות ריאלית שכן האגמים והימים יהיו נמוכים מהאדמה רוב הזמן.

 

טיטאן נחשב מעין גרסה קפואה של כדור הארץ מלפני מיליארדי שנים, והטמפרטורה הממוצעת על פני השטח שלו היא מינוס 180 מעלות. מדענים חושבים שהירח של שבתאי כל כך דומה לכוכב הלכת שלנו שהם אפילו משתמשים בכדור הארץ כמודל ללמידת שינויי האקלים בטיטאן. גם במקרה של הירח הזה, האקלים מונע בעיקר משינויים בכמות אור השמש בעונות השונות, שנמשכות שבע שנים (במונחי כדור הארץ).

 

למחקר המלא: https://arxiv.org/abs/1707.00365

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים