שתף קטע נבחר

"עבר ניתוח לקיצור קיבה ויצא נכה בשתי רגליו"

על פי תביעה שהוגשה השבוע נגד בתי החולים וולפסון ואיכילוב וקופת חולים כללית, התובע, נהג אוטובוס שעבר ניתוח "שרוול" לקיצור קיבה, לא קיבל את ההנחיות הבסיסיות - ליטול ויטמינים שנחוצים לגופו לאחר ההליך. בעקבות המחסור שלא טופל בזמן, לדבריו, סבל מפגיעה עצבית, נשאר נכה בשתי רגליו לצמיתות וגם איבד את עבודתו

ש', נהג אוטובוס שעבר ניתוח לקיצור קיבה לא הונחה לקחת ויטמינים והפך לנכה בשתי רגליו, כך עולה מתביעה של מיליוני שקלים שהגיש השבוע הנהג בבית המשפט המחוזי בירושלים נגד בתי החולים איכילוב ו-וולפסון, קופת חולים כללית ומדינת ישראל.

 

מאז שתרם ש', נהג אוטובוס ואב לשניים בן 36, כליה לאביו, הוא סבל מהשמנת יתר ומסוכרת. בבדיקות דם שעבר מאז נמצא כי הוא סובל ממחסור בוויטמין B12. בהערכה ראשונית שעבר בבית החולים איכילוב כחצי שנה לפני הניתוח וגם בסמוך לו, נמצא גם כן מחסור ב-B12 - שמהווה התוויית נגד לניתוח בריאטרי עד שהמדד יחזור לרמות תקינות.

 

כמו כן, היה ש' בסיכון גבוה לפתח גם מחסור בוויטמין B1 לאור תרומת הכליה לאביו ומחלת הסוכרת.

 

התובע סובל מנכות לצמיתות (shutterstock) (shutterstock)
התובע סובל מנכות לצמיתות(shutterstock)

 

על פי כתב התביעה, בחודש מאי 2010 עבר ש' בבית החולים איכילוב ניתוח כריתת "שרוול" קיבה וכעבור 3 ימים שוחרר לביתו מבלי שקיבל הנחיה שגרתית לאחר כל ניתוח לקיצור קיבה: ליטול ויטמינים.

 

גם במעקב לאחר הניתוח בקופת החולים "כללית" ובביקורים באיכילוב לאחר הניתוח, התובע לא קיבל הסבר בדבר הצורך בנטילת ויטמינים ולא הופנה לבדיקת הוויטמינים בדם.

 

באי כוחו של התובע, עורכי הדין ריטה שולמן ואליאור רוזנווסר, טוענים כי מחדל זה בולט על רקע הירידה החדה במשקל ותלונותיו של התובע על הקאות – אינדיקציה למחסור בוויטמין B1, וכן על רקע המחסור בוויטמין B12 שהיה ידוע כבר לפני הניתוח.

 

עוד על פי התביעה, כחודשיים לאחר הניתוח, הופנה התובע לחדר המיון בבית החולים וולפסון לאחר שחש בנימול וכאבים ברגליים. בבדיקת B12 אובחן מחסור והוא טופל על ידי זריקות ויטמין B12.

 

אך למרות שבייעוץ הנוירולוגי נתבקשה בדיקת ויטמין B1 עבור ש', בדיקה כזו לא בוצעה. כמו כן, המלצת הנוירולוג להעביר את ש' למחלקה הנוירולוגית לא בוצעה והוא נשאר במחלקה הפנימית.

 

 

"הנחיות שגרתיות לאחר ניתוח בריאטרי". ויטמינים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"הנחיות שגרתיות לאחר ניתוח בריאטרי". ויטמינים(צילום: shutterstock)

 

שבועיים לאחר ששוחרר מוולפסון, נפל התובע בביתו והופנה בדחיפות בפעם השנייה לבית החולים וולפסון. רק לאחר 10 ימי אשפוז נשלחה בדיקת דם לבדיקת רמת ויטמין B1, ובתוצאות נמצא מחסור חמור בוויטמין B1.

 

פגיעה עצבית בלתי הפיכה

הפרופסור יוסף צימרמן, רופא בכיר ומומחה ברפואה פנימית ובגסטרואנטרולוגיה מטעם התביעה, קובע בחוות דעתו כי עקב חוסר בוויטמינים B1 ו- B12 נגרמה לתובע פגיעה עצבית בלתי הפיכה ונכות בשיעור של 45 אחוזים לצמיתות.

 

הפרופסור צימרמן קבע כי מדובר ברשלנות רבתי בהתנהלות קופת החולים, ובתי החולים איכילוב ו-וולפסון.

 

באי כוחו של נהג האוטובוס, עורכי הדין ריטה שולמן ואליאור רוזנווסר, טוענים בתביעה כי ללא מחדליהם של הצוותים הרפואיים במוסדות הנתבעים, לא הייתה נגרמת הפגיעה הנוירולוגית והנכות הקשה, וכי הנחיה פשוטה ליטול מולטי-ויטמין הייתה מונעת את הפגיעה הבלתי הפיכה.

 

התובע, שעבד כל חייו כנהג משאית ואוטובוס, איבד את מקום עבודתו ותובע מיליוני שקלים בין היתר בגין פגיעה אנושה בכושר ההשתכרות, עוגמת נפש ואובדן הנאות החיים, הוצאות רפואיות ועזרת צד ג'.

טרם הוגש כתב הגנה.

 

תגובות

מבית החולים איכילוב נמסר: "התביעה טרם התקבלה בבית החולים. כשתתקבל, בית החולים ילמד אותה ויציג את עובדות המקרה לבית המשפט כמקובל".

 

מבית החולים וולפסון נמסר: "התביעה לא התקבלה בביה"ח ואינה מוכרת לנו. משכך, איננו יכולים להתייחס לגופה. במידת הצורך, ביה"ח ימסור את גרסתו המלאה בבית המשפט". 

 

מקופת חולים כללית נמסר: "כתב התביעה טרם התקבל ולכשיגיע , תימסר תגובה על כך במסגרת ההליך המשפטי".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים