פלסטיני ניסה להבריח "מטבעות מתקופת אלכסנדר הגדול"
במשרד הביטחון אמרו כי המטבעות העתיקים הוברחו ככל הנראה ממצרים לרצועת עזה ומשם למכירה בישראל. החשוד עוכב לחקירה וכניסתו לארץ נמנעה
ממצרים דרך רצועת עזה - לישראל: הבודקים הביטחוניים של רשות המעברים במשרד הביטחון במעבר ארז ונציגי מנהלת התיאום והקישור לעזה סיכלו הבוקר (יום א') הברחה של פריטים ארכיאולוגיים נדירים מרצועת עזה. בחיפוש בתיקו של סוחר פלסטיני שביקש להיכנס לישראל התגלו ארבעה מטבעות עתיקים, ועל פי הערכה ראשונית הם ככל הנראה מתקופת אלכסנדר מוקדון (אלכסנדר הגדול).
ברשות המעברים במשרד הביטחון אמרו כי מטבעות עתיקים אלו הוברחו ככל הנראה ממצרים לרצועת עזה ומשם למכירה בישראל. החשוד עוכב לחקירה וכניסתו לארץ נמנעה. נציגי רשות העתיקות זומנו למעבר ארז כדי לבחון לעומק את הפריטים.
אלכסנדר הגדול (323-356 לפנה"ס), מלך מוקדון, נחשב לאחד מגדולי המנהיגים בהיסטוריה המערבית. הוא כבש את ארץ ישראל ומצרים בלי שנתקל בהתנגדות ממשית. יש הסבורים כי מאז היה אלכסנדר משוכנע באלוהותו. הוא ייסד לחוף הים התיכון עיר חדשה שנקראה על שמו (אלכסנדריה) ואז שב לסוריה ולמסופוטמיה והביס את דריוש בקרב מכריע בגאוגמלה (331 לפני הספירה).
במהלך כיבושיו במזרח השתנתה תפיסת עולמו: שוב לא ראה עצמו כמלך מוקדון ושליט פרס בלבד, אלא כמלך העולם כולו וכ"גשר בין מזרח למערב". ביטויים לתפיסה זו היו נישואיו לרוקסנה, נסיכה סוגדיאנית (שבט אסייתי), וניסיונו לכפות על קציניו נישואים עם בנות האצולה הפרסית. השינוי בהשקפת עולמו הגביר את המתח בינו לבין אנשי צבאו, שראו בבני המזרח עמים כבושים. בגבור התסיסה בצבא התנגש אלכסנדר בכמה מבכירי קציניו וידידיו, ואף הוציא אחדים מהם להורג. ב-323 לפני הספירה, בהיותו בן 33 בלבד, מת אלכסנדר מקדחת.