מחקר: האדם הגיע לאוסטרליה לפני 65 אלף שנה
עד כה סברו החוקרים כי האדם הגיע ליבשת החמישית לפני 47 אלף שנה, אבל כלי אבן שנמצאו בצפון היבשת משנים את התיאוריה
החוקרים ניצלו למחקר שיטה שנקראת תארוך בשיטת לומינסנציה, שבמסגרתה העריכו את גילם של הכלים העתיקים שנמצאו במעין מקלט עשוי סלעים במורד גבעה, כ-300 קילומטרים מזרחית לעיר דרווין. השינוי בנקודת הזמן שבה הגיעו בני האדם לאוסטרליה למעשה משנה גם את תקופת המקורות של התרבות האבוריג'ינית - הציביליזציה המתמשכת הוותיקה בעולם - שלפי הידוע עד כה החלה לפני כ-47 אלף שנה.
כמו כן זה משנה את ההבנה המדעית בנוגע לתקופת הזמן שבה בני האדם היגרו מחוץ לאפריקה, כך לפי החוקר הראשי, כריס קלארקסון. התיאוריה הרווחת העולם המדע היא כי בני האדם עזבו לראשונה את אפריקה לפני 100-60 אלף שנה, לפי קלארקסון.
"מכיוון שאוסטרליה יושבת בסוף נתיב ההגירה, אנחנו משתמשים בנתון הזה כמעין מדד, וכעת ניתן להבין מכך שאנשים אולי עזבו את אפריקה עוד לפני כן", הסביר החוקר, שמאמרו פורסם בכתב העת Nature, שרק בחודש שעבר פרסם מאמר נוסף ששינה את ההבנה בנוגע למקורות האדם, ולפיו מאובנים שנמצאו במרוקו הם בני 300 אלף שנה - כלומר "זקנים" ב-100 אלף שנה מכל שרידים אנושיים אחרים שאי פעם נמצאו.
המחקר האוסטרלי ניצל הן שיטות של תארוך פחמן-14, שמוגבל לכ-50 אלף שנים, והן שיטות של לומינסנציה, שניצלו קרני לייזר כדי לתארך 28,500 גרגרי חול שונים מהאזור שבצפון אוסטרליה.
להודעה של החוקרים: https://www.uq.edu.au/news/article/2017/07/kakadu-find-confirms-earliest-australian-occupation