שתף קטע נבחר

 

הגודל כן קובע: מדריך לרכישת טלוויזיה

המסך המרכזי בבית כבר אינו תופס כל כך הרבה מקום והוא גם לא נועד רק לצפייה בחדשות. הטלוויזיות הפכו לגאדג'ט חדשני, נחשק ומעוצב לעילא

בשיתוף סמסונג

 

מה שהתחיל כקופסה ענקית בשנות ה-50, בשידורי שחור-לבן, הפך בעשורים האחרונים למסך גדול אבל כמעט דו ממדי – המסכים הפכו דקים אבל עצומים בגודלם ומסך של 50 אינצ' נראה כמו סטנדרט ממוצע, בעיקר בבתים המעוצבים של השנים האחרונות.

אל הטלוויזיה כבר לא מתייחסים כאל מסך אחד שניצב בפינת האירוח בבית. לא נדיר לראות היום מסך טלוויזיה בכל חדר שינה בבית ובבואם של מעצבי פנים לתכנן את סלון האורחים, הם נותנים למסך המרכזי בבית את הכבוד המגיע לו וממקמים את הטלוויזיה במקום מרכזי.

 

אם נדמה שבתקופה בה כל בן משפחה מחזיק מסך אישי משלו או משתמש במחשב הפרטי, מקומה של הטלוויזיה היה והוא עדיין – לב לבו של הבית

והשימוש בה הולך ומתרחב. היא משמשת כיחידת בידור מרכזית, בין אם לצפייה באירועי ספורט גדולים, בסדרות ענק מושקעות כמו "משחקי הכס", מחובר לקונסולת משחקי מחשב מרובי משתמשים וגלישה באינטרנט, רצוי במסך האופטימלי.

 

הגודל כן קובע

  • איך מחליטים על מיקום הטלוויזיה? הסתכלו סביב על הריהוט שיש בסלון או בפינת הטלוויזיה; איזה רהיטים יש במקום, מה יתאים למיקומם – מסך בתלייה או על מעמד? נסו לשמור על חלל מרווח ורגוע לעין, עם פינות ישיבה נוחות.
  • מה יהיה ליד ומאחורי הטלוויזיה? נסו לארגן פינה עם רקע רגוע ואחיד. טפט או דוגמת קיר, תמונה צבעונית מעל, אגרטל פורח ליד – כל אלה יהפכו למסיחי עין. אם הקירות צבועים בצבע כהה, שמרו את הרהיטים והשטיחים שלידם בהירים ולהיפך. נסו לעצב סביבה נייטרלית ורגועה למסך שתרכשו.
  • היכן מניחים את הטלוויזיה? אל תתלו גבוה מדי, גם לא נמוך מדי. שבו על הרהיטים שמול המכשיר ותבדקו מה הזווית האידאלית, כך שבזמן הצפייה תהיו נינוחים ותוכלו לצפות מבלי להתאמץ.
  • איזה רהיטים בוחרים? בפינת צפייה רצוי לבחור ריהוט רך ונעים אבל לא מרדים. חבל להפסיד הכל רק בגלל שנרדמתם מול הטלוויזיה.
  • נסו לרווח בין הרהיטים, כדי לאפשר מעבר ביניהם, מבלי להפריע לאחרים.
  • נסו למקום את רהיטי הישיבה באופן בו תראו מי נכנס לחלל.
  • בדקו את מיקום נקודות החשמל פני שתחליטו על הקיר המתאים.
  • אם יש לכם מערכת קולנוע ביתית, קחו בחשבון את מיקומה ביחס למסך וביחס לפינת הישיבה, כך שהחוויה תהיה אידאלית.

 

"בעבר היינו בוחרים את גודל המסך ביחס למרחק הצפייה. נהוג היה לחשוב שהמרחק ממסך הצפייה הוא קריטי. נהוג היה לבחור מרחק שהוא פי 5 מגודל המסך. לפי הגישה ההיא הותאמה טלוויזיית 55 אינצ' למשל, לצפייה במרחק של 4 מטר, מסביר קובי בש, מנהל חטיבת מוצרי הצריכה של סמסונג ישראל ומוסיף כי "היום, בגלל רזולוציית המסך ואיכות התמונה, כבר אין משמעות למרחק אלא לרמת חווית הצפייה."

 

זו בשורה מרעישה - אין קשר רפואי בין גודל המסך למרחק מהמסך?

 

"אין נזק רפואי, שנגרם ממרחק הצפיה מהמסך. צריך להבין, המסכים הישנים הציפו הרבה חשמל סטטי והם עייפו את העיניים והזיקו להן. במסכי הלד החדשים אין משמעות רפואית לגודל המסך. גם אין משמעות לגודל חלל הדירה.

 

אז איזה גודל קונים הישראלים?

 

"הגודל המסתמן בישראל הוא 65 אינצ'. ב-2017-18 בסלון הישראלי יהיו טלוויזיות של 65 אינצ' ומעלה."

 

מה היחס הנכון בין גודל הטלוויזיה לחלל?

 

"כששוקלים לרכוש טלוויזיה, רצוי לשקול כמה דברים:

  1. רצוי לבחור מכשיר בו יש יותר מסך ופחות מסגרת. הטלוויזיות שנמכרות היום מאפשרות בחירה שכזו. למשל טלוויזיות שהן נטו מסך. כשאין מסגרת למסך, גודל הקופסה זניח.
  2. תחשבו כמה מכשירים בבית יתחברו למכשיר – קופסת הלווין או קופסת הכבלים, קונסולת משחקים או מערכת קולנוע ביתית ואולי אפילו המחשב הביתי. כל אלו יוצרים גיבובי כבלים, שמפריעים בעיניים וסוחפים אליהם אבק. נסו לבחור מכשיר מהדגמים החדשים, שמציעים קופסה אחת עם כבל אופטי אחד, שאליו מחברים את כל המכשירים. הכבל האופטי מאפשר להחזיק את כל המכשירים במקום אחד והמסך יכול להימצא במקום אחר. לא חייבים שמתחת למסך יהיה רהיט ייעודי, אין צורך בקידוחים בקירות, בחיווט וכבלים שמונחים בכל מקום.
  3. אם לא חייבים שידת טלוויזיה יותר, נסו להעמיד את הטלוויזיה על אחד ממגוון המעמדים המסוגננים, שהשוק מציע."

 

לנוכח כל השינויים שציינת, איך אתה ממליץ לתכנן את מיקום הטלוויזיה?

 

"75% מהלקוחות בישראל תולים את הטלוויזיה על הקיר. הטלוויזיות הפכו אמנם דקות אמנם אבל המתקן שתולה אותן על הקיר עדיין בולט מהקיר ורב נוכחות. פיתוחים חדשים עם מתקן תלייה של אפס רווח לקיר מאפשרים תלייה שבה הכל צמוד לקיר. המתקן תופס 2-3 ס"מ מאחורי המכשיר. זה הכל."

 

כמו בתמונה - 100 אחוז צבע

כדאי לשים לב לעוצמת הצבע, אומר בש, כשהוא מדבר על בחירת איכות מסך. "טלוויזיה רגילה משדרת עד 68% מעומק הצבע שהמצלמה מצלמת. בטלוויזיות החדשות יש אפשרות לשידור 100% מעומק הצבע. עומק הצבע נותן את התמונה המציאותית ביותר בקרבתה לצילום השידור המקורי.

 

"יש עוד דבר שכדאי לשים אליו לב - 'בעיית הצריבה' על המסך שיוצרת 'גרירה' של לוגואים למיניהם לצפייה בערוצים אחרים. מי שחווה את זה יודע עד כמה מתסכל להבין שסמל כלשהו 'מלווה' אתכם לצפייה בערוצים אחרים. שימו לב לטלוויזיות החדשות, שלא נצרבים עליהם אותם לוגואים."

 

מה הטרנדים האחרונים בעולם בעיצוב מסכים?

 

"במיוחד השנה, כל חברות הטלוויזיות משקיעות מחשבה במרחק המסך מהקיר ובאלגנטיות של תליית הטלוויזיה עליו. המסך על הקיר צריך להשתלב בעיצוב הפנים של הבית והחברות לוקחות בחשבון את הדרישה הגוברת לעיצוב אלגנטי.

 

"אם בכל זאת מעוניינים להניח את הטלוויזיה ולא לתלות אותה, יש היום אפשרויות שהן כבר לא רגל סטנדרטית. קיימים היום מתקני הנחה במגוון עיצובים, שניתן להתאים כאלמנט עיצובי, בכל חלל.

 

למשל, יש מתקן שנקרא 'סטודיו', שנראה כמו כן ציור. הוא מגיע במגוון צבעים ואפשר להתאים בו את גובה המסך. יש עיצוב שנקרא 'גראביטי' והא נראה כמו כדור, שעליו מניחים את הטלוויזיה. צבע אחד הוא דמוי בטון והוא אהוד מאד על שוחרי העיצוב המודרני. יש בשוק הרבה מאד דגמים."

 

מה הישראלים מבקשים מהטלוויזיה החדשה שלהם?

  • גודל המסך.
  • איכות התמונה – תמיד תהיה הדרישה לתמונה הטובה ביותר.
  • רמת החידושים – הלקוח הישראלי טכנולוגי וחדשני. תמיד ירצה את החידושים האחרונים. טלוויזיה חכמה היא סטנדרט היום.
  • דרישה לאפשרות חיבור לעזרים - לנייד, למחשב, למשחקי המחשב.
  • צורת המסך – המודעות למסכים קעורים גדלה מאד. חלק מהלקוחות מעדיפים מסך קעור בגלל חווית צפייה שונה שהוא מספק – כך רואים יותר פרטים במסך והצפייה זהה מכל זווית. לא חייבים לשבת במרכז המסך כדי לראות באופן מושלם את המסך. מניסיוני, מי שצופה במסך קעור מבקש אותו שוב, בקנייה חוזרת.

  

היכן אתה ממליץ להניח את הטלוויזיה?

 

"בעבר נהוג היה להניח טלוויזיה במקום חשוך וללא אור ישיר. בטלוויזיות חדשות, למשל אלו עם טכנולוגיות ה-QLED , עוצמת הארת המכשיר מדויקת כל כך, שהיא יכולה להתאים לכל מיקום ורמת תאורה מבחוץ, בעצמת 1500 NIT. ממש כמו שלטי חוצות של וידאו. זה מבטל את המגבלה להיכן "נכון" להניח את הטלוויזיה."

 

יש הבדל בין קונה הטלוויזיה הישראלי לקונים בעולם?

 

"בארה"ב ואירופה אוהבים להניח את המסך באמצע החדר, בישראל כמעט כולם תולים אותו צמוד לקיר. פרט מעניין, אבל לא מאד מפתיע הוא שהצרכן הישראלי אימץ טלוויזיות חכמות באחוז גבוה יותר מאשר במדינות מתפתחות אחרות."

 

(התמונות באדיבות סמסונג)

 

בשיתוף סמסונג


פורסם לראשונה 25/09/2017 18:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איפה הטלוויזיה שלכם ממוקמת?
צילום: shutterstock
מומלצים