גם אחרי הסרת המגנומטרים - המהומות נמשכו
ישראל הסירה את המגנומטרים והמצלמות, אך הרוחות בירושלים סביב הר הבית המשיכו לסעור. מתפללים מוסלמים יידו אבנים והשליכו חפצים לעבר שוטרים, שהגיבו באמצעים לפיזור הפגנות. "לא ניכנס למסגד אל אקצה עד שיירדו מעניין התקנת מצלמות", אמר אחד המתפללים. "נמשיך להיאבק ולהתעמת עם השוטרים בלי להתייאש"
הרוחות בירושלים לא נרגעו גם לאחר הסרת המגנומטרים. מהמשטרה נמסר אמש (ג') כי "עם סיום התפילה ופיזור המתפללים בכביש מעלה מוטה גור, החלו ליידות אבנים ולהשליך חפצים לעבר השוטרים, אשר פיזרו את מפירי הסדר תוך שימוש באמצעים". בתום העימות שב השקט למקום.
מתפללים שהגיעו לכניסות להר הבית אמרו: "לא ניכנס למסגד אל אקצה עד שיירדו מעניין התקנת מצלמות. נמשיך להיאבק כאן ולהתעמת עם השוטרים בלי להתייאש. נתפלל על הכבישים. זה מה שיש לנו ואין שינוי בעמדה שלנו. כולנו יחד". בנוסף, אנשי ציבור ודת קראו לציבור הערבי להגיע ביום שישי לאזור הר הבית כדי להשתתף במאבק.
חלק מהמתפללים טענו כי לאחר סיום התפילה אמש המשטרה פיזרה אותם והחלה לירות לעברם כדורי גומי ורימוני הלם.
הצעירים שמפגינים קוראים לכלל הפלסטינים להגיע לירושלים ולהשתתף במחאה. "נכון שהסירו את השערים המגנומטרים והמצלמות, אבל מסגד אל אקצה עדיין בסכנה. חייבים להישאר שם ולמנוע כל פגיעה במסגד. מבחינתנו המסגד יותר חשוב מכל דבר, אפילו מילדינו".
עאידה, תושבת מזרח ירושלים, אמרה: "המשטרה, הממשלה והשר לביטחון פנים לא ירתיעו אותנו. תתרחקו ממסגד אל אקצה, אחרת נרחיב את המאבק. אנחנו באים לכאן עם הרבה כוחות, אמרנו ונמשיך להגיד - כולנו מוכנים להקריב את חיינו למען מסגדנו. זה המצב הקיים".
אלפי מתפללים מוסלמים התקבצו מוקדם יותר לתפילה סמוך לשער האריות. למרות שהמגנומטרים בכניסה להר הבית הוסרו אתמול בלילה, המוסלמים ממשיכים להחרים את הבידוק הביטחוני ואינם נכנסים למתחם, אלא מתפללים מסביבו. גם נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן לא התרצה מהסרת שערי הבידוק והצהיר אמש כי הרשות לא תחדש את הקשר עם ישראל עד שיוסרו אמצעי האבטחה מהר הבית.
הפלסטינים טוענים כי המשטרה לא פירקה את כל המצלמות בכניסה להר, השאירה שרוולים מגודרים במקום מגנומטרים, לא פתחה את כל שערי הר הבית ומתכננת להציב מצלמות חכמות בעתיד הקרוב. ביום שישי האחרון הכריז אבו מאזן על הקפאה של כל היחסים עם ישראל, על רקע המשבר.
אבו מאזן, שלמעשה מאמץ את עמדת הווקף בנושא, אמר את הדברים בפתח ישיבת ההנהגה הפלסטינית. לדבריו, "כל עוד לא יחזור המצב במסגד אל אקצה למה שהיה לפני 14 ביולי (יום הפיגוע בהר הבית שבו נרצחו שני שוטרים), לא יהיו שינויים בעמדה הפלסטינית".
הנשיא הפלסטיני הוסיף כי "כל הצעדים שישראל נקטה בהם מה-14 ביולי ועד היום צריכים להסתיים ולהיעלם ורק לאחריהן העניינים בירושלים ישובו לשגרה, ואז נשוב לעבוד בכל מה שנוגע ליחסים הבילטרליים בינינו לבין ישראל".
ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח לקראת חצות עם השר לביטחון פנים גלעד ארדן וסיכם עמו כי בשל הרגישות הביטחונית יתבצעו בדיקות פרטניות בכניסות להר הבית.
הקבינט המדיני-ביטחוני החליט להסיר את השערים המגנומטריים שהוצבו בכניסה להר הבית וכן מצלמות אבטחה שהותקנו במתחם. הוחלט כי במתחם יוצבו אמצעי בידוק המבוססים על טכנולוגיות מתקדמות. התוכנית תיושם בפרק זמן של עד שישה חודשים ויוקצבו לה מאה מיליון שקלים.