שתף קטע נבחר

פרופ' מהעברית ישלם 850 אלף דולר על שימוש במידע פנים בעסקת מובילאיי-אינטל

כך קובע הסכם בין הרשות לניירות ערך בארה"ב לבין פרופ' אריאל דרבסי. הסכום שישלם דרבסי כדי לסלק את התביעה נגדו כפול מהרווח שעשה מן המניות שרכש - 427 אלף דולר. דרבסי בתגובה: "התלונה נחתה עלי בהפתעה גמורה". ישראלי שני שמואשם באותה עבירה טרם הגיע להסכם עם הרשות לני"ע בארה"ב

פרופסור אריאל דרבסי מהאוניברסיטה העברית בירושלים הסכים לשלם 854 אלף דולר כדי ליישב את התביעות שהוגשו נגדו בארה"ב, על שימוש במידע פנים בעסקה שנחתמה למכירת חברת מובילאיי לאינטל תמורת 15.3 מיליארד דולר. המו"מ על ההסדר נחשף לראשונה ב"כלכליסט".

 

על פי כתב האישום שגובש על ידי ה-SEC (הרשות לניירות ערך בארה"ב), פרופ' דרבסי וישראלי נוסף, אמיר ולדמן, רכשו מניות ואופציות של מובילאיי בשבועות שקדמו לפרסום עסקת הרכישה מול אינטל שפורסמה ב-13 במרס השנה.

 

ה-SEC מסרה כי הרכישות הניבו לדרבסי רווח של 427 אלף דולר ו-4.5 מיליון דולר עבור ולדמן, לאחר שפרסום העסקה הביא לזינוק של מניית מובילאיי ב-28.2% ביום אחד. הסכום שהסכים דרבסי לשלם מורכב מהרווח שעשה על המניה בתוספת קנס באותו סכום.

 

לדברי ה-SEC, שני הנאשמים היו קשורים למובילאיי דרך הקהילה המדעית של האוניברסיטה העברית שפיתחה את הטכנולוגיה של מובילאיי אשר ממנה יצאו לפחות 11 דירקטורים ונושאי משרה בחברה.

 

על פי כתב האישום, דרבסי החל לרכוש מניות מובילאיי ב-2 במרס, לאחר שמכר 40 אלף מניות של טבע - ניירות הערך היחידים שהיו בחשבונו.

פרופסור אריאל דרבסי ()
פרופסור אריאל דרבסי
 

כתב האישום נגד אמיר ולדמן, הישראלי השני המואשם בשימוש במידע פנים בעסקת מובילאיי, קובע כי ולדמן ניהל את מרבית הרכישות של מניות מובילאיי בששת השבועות שקדמו להכרזת העסקה עם אינטל. הוא החל לרכוש את המניות ביום שבו חתמו אינטל ומובילאיי על הסכם עקרוני והרכישות הללו הניבו לו תשואה של 1,883%.

אמיר ולדמן (צילום: ערן יופי כהן) (צילום: ערן יופי כהן)
אמיר ולדמן(צילום: ערן יופי כהן)
 

בהודעה מטעם פרופ' אריאל דרבסי בתגובה נמסר: "ב-23 במרס 2017 נודע לי שהרשות לניירות ערך של ארה"ב, ה-SEC, הגישו נגדי תלונה אזרחית בנוגע לאחת ההשקעות הרגילות שלי בבורסה האמריקנית. הדבר נחת עלי בהפתעה גמורה. התלונה הוגשה במשותף נגדי ונגד אדם נוסף בשם אמיר ולדמן. אדם שאיני מכיר כלל (אפילו לא שמעתי את שמו עד אז).

 

"התלונה הוגשה מבלי שניתנה לי הזדמנות להסביר את שיקולי ההשקעה. עורכי דין שאיתם התייעצתי חושבים שיתכן שה-SEC פעלו בחוסר תום לב על מנת ללחוץ עלי למסור מידע מפליל על ולדמן או אחרים - מידע שהייתי שמח לספק לו היה לי.

 

"אני מתמודד עם מחלת סרטן קשה וניהול מאבק משפטי בארה"ב לצערי לא אופציה. לכן הסכמתי לפשרה (לא עסקת טיעון) בה אני לא מורשע בכלום, אני לא מודה בכלום ואני לא מכחיש כלום, אך משלם קנס מוסכם. במסגרת הסכם הפשרה איני רשאי להתבטא בחופשיות בנוגע למקרה על כן לא ארחיב. משפחתי ואני שמחים לשים פרשה מצערת זו מאחורינו ולהתמקד בהתמודדות עם המחלה ובהמשך חיינו".

 

עורך דינו של ולדמן אמר כי עניינו עדיין תלוי ועומד והוא סירב להגיב. גם מובילאיי ואינטל לא הגיבו על ההסדר שהוגש לאישור בית המשפט.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים