בית 3: ספרד ועוד חמש
יורובאסקט 2017: אלופת אירופה המכהנת אמורה לשייט כל הדרך אל שמינית הגמר. מונטנגרו (עם טייריס רייס) שבדרך כלל מאכזבת אולי סוף סוף תצליח לממש את הפוטנציאל, ואסור להספיד מוקדם כל כך את נבחרת הונגריה
בית 3: קרואטיה, ספרד, צ'כיה, הונגריה, מונטנגרו והמארחת רומניה.
היכן נערכים המשחקים: פוליבלנט הול, קלוז'-נאפוקה (10,000 מקומות ישיבה).
מיוחד ב-ynet: עמוד יורובאסקט 2017
הפייבוריטית: ספרד
האלופה המכהנת פייבוריטית שוב ללכת עד הסוף. זה לא קשה כשבסגל שלה יש שישה שחקני NBA בראשות ה-MVP של יורובאסקט 2015, פאו גאסול, ואחיו מארק. גם אחרי הפציעה של סרחיו יול, לסרג'יו סקאריולו יש גם את הפריבילגיה להעלות מהספסל שחקן כמו סרחיו רודריגס, או שאולי לחילופין הוא בכלל יתחיל עם ריקי רוביו על הספסל. אתם מכירים מאמן שלא היה מוכן להתחלף איתו? בבית המוקדם לספרדים לא צפויה להיות בעיה והם אמורים לצלוח אותו מהמקום הראשון.
הסוס השחור: מונטנגרו
הנבחרת של בוגדן טאנייביץ' נחשבת למאכזבת סדרתית באליפויות אירופה אחרי שסיימה במקומות ה-21 וה-17 ב-2011 ו-2013, וכלל לא העפילה ליורובאסקט ב-2015, אבל נראה שהפעם בזכות הסגל המקומי הבאמת כישרוני, לצידו של אחד בשם טייריס רייס שיהיה המתאזרח, המונטנגרים יכולים להיות פקטור משמעותי.
שימו לב לרשימת השמות מלבד רייס, ניקולה ווצ'ביץ', שסיים את עונתו החמישית ב-NBA במדי אורלנדו עם ממוצע של דאבל דאבל - 14.6 נקודות ו-10.4 ריבאונדים, בויאן דובלייביץ', אחד הכוכבים הגדולים של אלופת ספרד, ולנסיה, ועוד גבוה כישרוני - מרקו טודורוביץ' ששיחק בעונה שעברה בחימקי מוסקבה. יהיה מעניין לראות האם טאנייביץ' יכליל בסגל הסופי את דינו ראדונצ'יץ' (2.01 מ') בן ה-18, שנחשב לאחד השחקנים הבאים שריאל מדריד מתכוונת לקדם.
הכוכב: פאו גאסול (37, 2.13 מ') - ספרד/סן אנטוניו
גם בגילו המופלג ואחרי שנתן את עונתו החלשה בקריירה מבחינת מספרים (12.4 נקודות ו-7.8 ריבאונדים), הסנטר האימתני של הספרדים הוא עדיין אחד הכוכבים הגדולים של הטורניר, אם לא הגדול מכולם. ככה זה שברזומה שלך יש שתי אליפויות NBA, שישה משחקי אולסטאר, בחירה לרוקי העונה, שלוש מדליות זהב ביורובאסקט, שתי מדליות כסף ואחת ארד מהמשחקים האולימפיים, פעמיים MVP ביורובאסקט, כולל זה הקודם, ו-MVP של אליפות העולם. גאסול אולי יקבל פחות דקות בשלב המוקדם כי הספרדים יצטרכו אותו באמת רק במשחקי הנוקאאאוט, אבל עדיין יהיה מהנה לראות אותו עולה על הפרקט ברומניה.
התגלית: דויד ווז'וודה (26, 1.96 מ') - הונגריה/סזולנוק
הנבחרת ההונגרית יכולה להפתיע לא מעט אנשים בטורניר הזה, ואחת הסיבות לכך היא הגארד שלה. ווז'וודה כבר מזמן הפך לשם דבר בליגה ההונגרית, ואף הותיר רושם נהדר בשנים האחרונות במפעלים המשניים ביבשת (יורוקאפ וליגת האלופות של פיב"א) עם ממוצעים דו ספרתיים. משום מה הוא מעולם לא שיחק בקבוצה מחוץ לגבולות הונגריה, למרות שמבחינה התקפית יש לו את החבילה השלמה. אל תתפלאו אם הופעה טובה שלו תסדר לו חוזה בליגה הרבה יותר איכותית מההונגרית בעונה הקרובה.
המשחק שאסור לפספס: קרואטיה – מונטנגרו (4 בספטמבר 2017)
מפגש בין שתי נבחרות אקס יוגוסלביות הוא תמיד רותח, יוקרתי ואיכותי. שתי הנבחרות רוצות להגיע רחוק ביורובאסקט הקרוב, ועל הנייר אין סיבה שלא יעשו זאת. הקרואטים נהנים מהצלחה מסוימת בתקופה האחרונה אחרי כמה שנים פחות טובות. את האליפות הקודמת סיימו במקום התשיעי, והצליחו בסיומו של טורניר קדם אולימפי מפתיע בו ניצחו את איטליה, להעפיל למשחקים בריו שם סיימו במקום החמישי והמכובד.
המפגש היחיד בין קרואטיה למונטנגרו באליפות יבשתית נערך בשלב
המוקדם ב-2011, אז הקרואטים ניצחו 81:87 בזכות 26 נקודות של אנטה טומיץ' ו-23 ממרקו פופוביץ'. גוראן ירטין, אקס מכבי ת"א, בלט אצל המפסידה עם 18.