אלימות בהלוויית ההרוג ביפו, כבישים נחסמו
במהלך מסע הלוויה של צעיר בן 22 מיפו שנורה למוות במרדף משטרתי הוכו עיתונאי והצלם שהיה עמו. ציוד הצילום נהרס. ההמון חסם את דרכם של נהגים שנקלעו לאזור. המשטרה שמרה על מרחק ממאות משתתפי הלוויה וחסמה את רחוב יפת. כלי רכב ופחים ביפו הוצתו ו-8 נעצרו
אלימות קשה פרצה אמש (שבת) במסע הלוויה של צעיר בן 22 שנורה למוות במהלך מרדף משטרתי ביפו. במהלך תהלוכה שבה השתתפו מאות הוכו עיתונאי חדשות 2 גלעד שלמור והצלם שהיה עמו ופונו לבית החולים איכילוב בתל אביב במצב קל. ההמון כילה את זעמו גם בציוד הצילום שנהרס. ההמון גם חסם את דרכם של נהגים שנקלעו בטעות לאזור, ושיירת אופנועים עברה על פני השוטרים והרוכבים קראו לעברם קריאות גנאי.
את מסע הלוויה שיצא מבית ההרוג ונע לאורך רחוב יפת עד למסגד אל-ג'בליה, ליוו קריאות "אללה אכבר". במסגד נשאו תפילות ומשם עברו לבית הקברות שבו נטמן ההרוג. מסע הלוויה הפך למפגן מחאה של המשפחה ושל תושבים נגד המשטרה בטענה של אצבע קלה על ההדק. כאמור, במהלך מסע הלוויה הוכו הכתב גלעד שלמור והצלם גל זייטמן. דובר מד"א, זכי הלר, מסר כי בשעה 23:00 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א על כתב חדשות שהותקף במהלך הפרות סדר ביפו. חובשים העניקו לו טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים איכילוב בהכרה כשהוא סובל מחבלות.
מהמשטרה נמסר כי לאחר סיום הלוויה דווח על כמה אירועים של התגודדויות צעירים בסמטאות יפו, עימותים עם המשטרה, הצתות פחי אשפה והצבת פחים במרכז הכביש תוך חסימתו והצתות של כלי רכב במספר מוקדים. המשטרה עצרה שמונה בני אדם, מתוכם שישה קטינים, בגין הפרת הסדר הציבורי. אחד מהעצורים שוחרר במהלך הלילה.
"המשטרה שבה וקוראת לציבור ביפו לגלות איפוק ואחריות ציבורית ולהימנע מהפרת החוק והסדר", נמסר בהודעה. "האינטרס הציבורי של כולם הוא החזרה לשגרה כמה שיותר מהר. בד בבד עם המשך ההידברות עם נכבדי הקהילה ביפו נמסר כי המשטרה תפעיל יד קשה ותמצה את הדין עם פורעי החוק והמפרים את הסדר הציבורי".
במהלך המהומות אתמול הובערו צמיגים ופחי אשפה. עשרות יידו אבנים וחפצים וניפצו בין השאר שמשה של ניידת משטרה ושמשות של בתי עסק. כמה רחובות ביפו נחסמו לתנועה למשך שעות ארוכות. בערב נערכו מאות שוטרים מחוץ למכון לרפואה משפטית באבו כביר לקראת מסירת גופת ההרוג למשפחה. המשטרה נערכה בין השאר עם אמצעים לפיזור הפגנות, ובהם משאית עם מתזי מים, אך לאורך מסע הלוויה שמרה המשטרה על מרחק ממאות המשתתפים.
עו"ד אמיר בדראן, חבר מועצת העיר תל אביב יפו, אמר כי "המשטרה מתחילה להסתכל על המיעוט הערבי כאויב, ויורים בו כדי להרוג אותו. זה מסוכן מאוד, והתחושה ברחוב לא רחוקה מהמצב הזה. הנפיצות קיימת כי יש אנשים שחושבים אפילו הרבה יותר גרוע ממה שאני חושב".
יו"ר המועצה המוסלמית ביפו, עו"ד מוחמד אדריעי, אמר כי "מבחינתנו זה רצח בדם קר, מטווח אפס וצריך להעמיד לדין את השוטר שירה. המשטרה מכירה את זהותו ואנחנו עומדים על כך שהוא יועמד לדין על אף שאין לנו ביטחון במח"ש. מבחינתנו זו דלת מסתובבת כדי להוציא אותם חפים מפשע. הנערים כאן ביפו התלהמו כדי להעביר מסר חד וברור למשטרה שדי, נגמר עם ההתנהגות הבלתי נסבלת של שוטרים מול נערים ביפו. המשטרה היא העבריין".
מנגד, נשמעו גם קולות שתמכו במשטרה. תושב יפו אמר: "נכון שהמשטרה לא הייתה צריכה לירות בהרוג ונכון שהיו עימותים, אבל לצערנו אנחנו לא רואים אנשים שמוחים בצורה כזו נגד פושעים שרוצחים אנשים. לצערי, האלימות והפשיעה ממשיכים ולא שומעים קולות של צעירים ואנשים אחרים. כולם שותקים. אבל כששוטר יורה - כולם הופכים לגיבורים".
ראש העיר תל אביב-יפו רון חולדאי אמר: "אני מבין את הכאב של הקהילה הערבית ביפו אך חשוב בעת הזו לשמור על איפוק למען הסדר והביטחון של כולם. אסור לנו לתת לקיצונים להרוס את החיים המשותפים ביפו אותם בנינו יחד בעבודה קשה. אני מקווה שהנושא יחקר במהירות וברצינות".