כך תכינו עוגה מתפוחי אדמה
אתם רוצים לגוון את הארוחות המשפחתיות עם מאפה טעים, משביע וקל להכנה, אבל כל מה שחסר לכם זה רק רעיון ומתכון? כבר לא: כך תכינו עוגת תפוחי אדמה וגבינה
עוגת תפוחי אדמה וגבינה עם אספרגוס
המרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה
10 יחידות אספרגוס ירוק
30 גר' גבינת פרמזן
2 ביצים
מעט מוסקט טחון
2 כפות פירורי לחם
2 כדורי חמאה קטנים
מלח ופלפל
150 גר' גבינה לבנה
אופן ההכנה:
- שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים רותחים (ומומלחים) במשך 40 דקות.
- לאחר הבישול קולפים את תפוחי האדמה ומערבבים עם הביצים, הפרמזן, אגוזי המלך, המלח, הפלפל והגבינה.
- מערבבים היטב ומניחים על תבנית מרוחה בחמאה.
- מפזרים מעל פירורי לחם.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
- חותכים את האספרגוס לחתיכות של 2 ס"מ ומניחים מעל העוגה ב-5 הדקות האחרונות של האפיה.
- מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים.
המתכון באדיבות ישרקו מקבוצת "טיב טעם"
עוגת תפוחי אדמה
צילום: shutterstock
מומלצים