ספיד דייטינג, טנטרה סטייל
גיא שחר הוא יזם ששלח ידו בתחומים רבים, עד שמצא את מה שהוא אוהב באמת: אהבה. יותר נכון, זוגיות. יותר נכון, תורת הטנטרה. את כל זה הכניס לאירוע ספיד דייטינג שונה מהרגיל
מי שעומד מאחורי הרעיון הוא גיא שחר, 41, שמזכיר שטנטרה זה ממש לא מה שאנחנו חושבים. "ממש כמו שיוגה היא תורה של מאות שנים עם שלל סוגים וסגנונות", מסביר שחר בראיון ל’ידיעות אמריקה’, "כך גם טנטרה. זה לא מה שרואים בסרטים כמו אמריקאן פאי. הטנטרה שאנחנו מכוונים אליה היא טנטרה שעוסקת ביופי הפנימי והאלוהי בתוכנו. היא עוסקת בכבוד ובסקרנות ובפתיחות שאיתה עלינו להגיע כשאנחנו פוגשים באחר. במסגרת הספיד דייטינג אנחנו עוסקים בתרגילים שונים, בין אם בשיח מכוון, בין אם במבט בעיניים או חיבוק, וכל אלו הותאמו לכך שכל אחת ואחד יוכלו להציג את עצמם ולראות את האחר בדרך הכי אותנטית שאפשר".
שחר נולד בישראל, אבל כבר כשהיה בן 4, עבר עם משפחתו לניו יורק. כאן הוא הספיק לעסוק בטכנולוגיה, להקים אתר מצליח למשוררים, להפיק סרטים והצגות, האחרונה שבהן ההצגה מועמדת פרסי הטוני Ghost בברודוויי. "הפילוסופיה שלי אומרת שכל מה שאתה אוהב, תעשה".
לכן כנראה, הוסיף לאחרונה לרשימת הטייטלים שלו 'מאמן זוגיות'. "בערך בגיל 20, הבנתי שאני צריך להשתפר בתחום הדייטינג ובכלל בתחום הזוגי", הוא מספר. "פיתחתי שיטה משלי לדייטינג, רציתי להצליח עם נשים, והחלטתי להיות בכל האתרים, לצאת עם נשים מדי ערב. עשיתי את זה מאוד מתכונן ומסודר. אתה נוהג לחשוב שכגבר צעיר, כמו שהעולם מספר לך אתה צריך לצאת עם הרבה נשים, ולעבור מסלול שאתה חושב שהוא ה'נכון', אבל הבנתי לאט לאט שלא הייתי מיומן בדינמיקה הזוגית, הייתי מאוד אנוכי, מאוד עקשן, וזה מאוד תיסכל נשים שנפגשתי איתן. אני חושב שרוב הגברים הרגישו ככה בשלב מסוים. אף אחד לא מלמד אותנו איך מערכת יחסים צריכה להיות, מה תעשה ואל תעשה, איך תיגש לנושא או אחר, איך תבנה בסיס חזק... מלמדים אותנו לנהוג על רכב, אבל לא על זוגיות. ואז, מה נשאר לנו? ללמוד מההורים שלנו? אני לא פגשתי יותר מדי אנשים שמספרים שהיו רוצים ללמוד מהיחסים של ההורים שלהם"
שחר מתאר איך כל אחת ואחד מאיתנו, על אף הניסיונות הראשונים והלא ממש מוצלחים, על אף הרושם שישלנו ממערכות יחסים מסביבנו או היעדר הכלים, עדיין מקווים למצוא בכל פעם מחדש את האחת או האחד, מלאי ציפיות ותקוות. "אנחנו מקווים לפגוש את האדם הזה שיגיע וישנה את חיינו ואנחנו נקבל ממנו ורק ממנו את כל מה שאנחנו רוצים כדי למלא את ליבנו וחיינו, ונחיה באושר ועושר. אני חושב", הוא מוסיף, "שהרבה סבל בעולם שלנו נגרם מזה ששני אנשים נפגשים, והדינמיקה ביניהם יוצרת משהו חדש, אבל אנחנו לא מנסים להבין אותו, אלא מיד להכניס אותו לתבנית שאנחנו חושבים שאליה הוא אמור להתאים. וכל אחד מאיתנו יכול לחשוב שהקופסא היא שונה מזו שהשני בחר. אנחנו אפילו לא מודעים לזה. הקופסאות הללו נוצרות אולי ממה שאנחנו רואים במדיה, מה שראינו בבית, מה שאמרו לנו מסביב, אולי מהחולשות שלנו או מהאכזבות שלנו”.
מרגע שהבין שחר שעלינו לצאת מהקופסא שאולי אפילו לא הבנו שנכנסנו אליה, אחרי שגיבש כמה כללי זהב למערכת יחסים, שלנו עם עצמנו ושלנו עם בני או בנות הזוג, החל, במקביל לחיפוש האישי שלו, לייעץ ולאמן רווקות, רווקים וזוגות על בסיס הממצאים שגיבש. "אני מאמין שהמפתח ליחסים מוצלחים הוא שקיפות. להיות ישר וכן עם השותף שלך. להיות שם, מוכן לומר את האמת, ואפילו חשוב מכך, להיות שם מוכן לקבל את האמת. ככל שנוכל להיות אותנטיים עם עצמנו ועם הפרטנר שלנו, כך נוכל לחדד ולהעמיק את האינטימיות בינינו. ככל שאנחנו נמנעים מעימות, או פתיחות וכנות, כך אנחנו גם מייצרים ומעמיקים את המרחק. מרבית הזוגות שאני עובד איתם, מגיעים עם טינה שנאגרת בפנים. זו ברוב המקרים, מנסיוני, תוצאה של הרבה רגעים קטנים של ריחוק. כל אינטרקציה שיש בינינו היא הזדמנות להתקרב, או לחילופין להתרחק יותר ויותר. אם לא נעשה דבק, הריחוק יהיה בלתי נמנע. זו הסיבה, שאנחנו מבינים שמערכת יחסים מחייבת עבודה. רוב האנשים, ברגע שהם מנהלים מערכת יחסים עם כנות מוחלטת, נאלצים להתמודד עם הרבה צדדים בעצמם, שעד כה נמנעו מלגעת בהם, להבין אותם ולהתמודד איתם.
“אני עוזר למאומנים שלי להבין מה הם רוצים. להבין את עצמם ולראות מה נכון עבורם. מה יש בהם שמהווה מכשול ולהבין לא רק מי הם רוצים במערכת יחסים, אלא מי הם רוצים להיות במערכת היחסים. אני נותן להם משימות, למנות את התשוקות והמאוויים שלהם, ומה שמעניין הוא שבתרגיל הזה, שהוא דוגמא לרבים אחרים, אנשים נמנעים מלכתוב באופן כן ומלא את מה שהם באמת רוצים, כי הם לא מאמינים שזה אפשרי. אני מעודד אותם לכתוב את כל אלו לא משנה כמה מופרך ולא קשור לעולמם זה יהיה, כי זה יוביל למקום שאנחנו מקווים להגיע אליו בצורה כזו או אחרת”.
אחרי ארבע שנים של אימון וייעוץ אישי, החליט שחר לאגד טכניקות רבות מהמפגשים האישיים ומתורות שאימץ בדרך, ופיתח את שיטת הספיד דייטינג שלו. התכנית היא בעיקר לאפשר לך להתחבר למישהו באמת, דרך השיח הנכון יותר, דרך מגע ותרגילים שיאפשרו לך לראות מה אתה מרגיש למי שמולך. "לכל אחד יש כמה דקות מול השני ובכל שלב עלייך לעשות תרגילים שונים עם הפרטנר. מחיבוק, ממבט עמוק יותר, משאלות כמו על הכמיהות והתשוקות שלך, בכנות. אתה יכול להגיד אני רוצה עבודה טובה יותר או אני רוצה להיות נאהב. כל מה שאתה רוצה והכנות הזו מחברת".
בינתיים, עושה רושם על פי התגובות של המשתתפים, שמדובר בחוויה עבור המשתתפים, שאיננה עוסקת בהכרח בזוגיות. "למדתי על הפחדים והרצונות שלי", כתבה אחת המשתתפות. "זה מוזר, אבל בכיתי אחרי הספיד דייטינג, משהו שיחרר אותי", כתבה אחרת.
ובכל זאת, כשאנחנו מגיעים לספיד דייטינג, סביר להניח שהתפתחות אישית לא הייתה ברשימה שלנו. ברוב המקרים אנחנו מגיעים בכמיהה להכיר אדם אחר ולהמשיך לצידו הלאה. שחר מסביר שמדובר במסלול שמבטיח לך סיכויים גבוהים יותר מכל מסלול אחר. "מה עדיף? לנסות למצוא זוגיות באיזה בר?" הוא שואל. "למה לא להתחיל במודעות, בפתיחות? הקונספט למצוא אהבה מתחיל בך, מתחיל במה שיש לו משמעות עבורך. אנחנו צריכים לייצר אווירה, חלל, להגיד את זה, להיות אמיתי, חשוף, להיות באמת מי שאנחנו.זו חוויה מעשירה וגם אם לא תמצא שם את הזוגיות שחיפשת, התפתחת ונפתחת קצת יותר באופן שיקרב אותך למי ומה שאתה מחפש, בהמשך".
בחודש הבא ייערך אירוע ספיד דייטינג טנטרה בניו יורק ובשבועות הקרובים בלוקיישנים שונים בארה”ב.
http://bit.ly/tsdny12