שגב משה: מתכון לפסטה מחיטה מלאה עם כרישה
ארוחה שלמה בסיר אחד: אין כמו סיר פסטה גדול מלא בכל טוב בשביל להשביע חבורה של זללנים - זה פשוט, קל וטעים. כן, גם בקיץ
פסטה מחיטה מלאה עם כרישה אפויה, שמן זית ושום
המרכיבים:5 ענפי כרישה גדולים ויפים, נקיים משורש וגבעולים (ללא החלק הירוק)
1/2 כוס מים
1 כוס שיני שום טריות ושלמות
5 גבעולי טימין טריים ושלמים
50 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
1 כפית מלח גס
3-4 שיני שום, פרוסות
לפסטה -
סיר גדול מלא מים רותחים
שקית ספגטי חיטה מלאה (500 גר')
להגשה -
פלח לימון טרי
צ'ילי אדום קצוץ
חופן גבינת פרמזן
פרחי מאכל או כל קישוט אחר שמתחשק לכם לעטר איתו את המנה
אופן ההכנה:
- חותכים את ענפי הכרישה לחלקים שווים של 10 ס"מ.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מעבירים את המקלות לתבנית אפייה ומפזרים מעל את שיני השום.
- מפזרים מעל חתיכות חמאה, ויוצקים את המים לתבנית. מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף, וסוגרים בצורה הרמטית.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על פעולת טורבו לחום של 200 מעלות למשך 30 דקות. לאחר 30 דקות מוציאים את נייר הכסף ונייר האפייה, וממשיכים לאפות עד לקבלת גוון זהוב. במידה והכרישה רכה מספיק, אפשר לצלות מהר יותר עם פעולת גריל עליון.
- מכינים את הפסטה - מבשלים פסטה מחיטה מלאה בסיר עם מים רותחים וכף מלח.
- לאחר שהפסטה רכה, מוציאים, מסננים ומעבירים לסיר לוהט עם שמן זית. מוסיפים מעט מלח גס ופלפל גרוס. במידה וצריך מעט נוזלים, מוסיפים את הנוזלים שיצאו מהכרישה הישר לתבנית האפייה (הנוזלים עשירים בטעם, ולכן חשוב לנצל אותם).
- כשהפסטה מוכנה, מוציאים חלק מהמקלות מתבנית האפייה ומערבבים בתוך הפסטה, ואת כל מה שנשאר מפזרים מעל המנה.
- הגשה - מעבירים את הפסטה לקערת הגשה, סוחטים מעל לימון, מפזרים מעט צ'ילי אדום, מגרדים מעט פרמזן ומקשטים בפרחי מאכל אכילים.
"מסעדת הפועלים של שגב"- משודרת בימי שישי בשעה 18:30 ברשת, ערוץ 2
בריאה וטעימה. פסטה מחיטה מלאה ברוטב כרישה ושמן זית
צילום: ינאי מנחם
מומלצים