שתף קטע נבחר
 

העיר שלא נחה לרגע: ללמוד על תל אביב דרך הרגליים

מה שם הכפר שממוקם בתוך תל אביב, על שם איזה אירוע קרוי בית הכנסת "גוש עציון" ביפו ומי החליט לחכות להקמת המדינה כדי לשלם על דו"ח שקיבל? יצאנו לסיור בעיר עם עופר רגב, מדריך סיורים במכון אבשלום

בשיתוף מכון אבשלום

 

לעיר תל אביב יש היסטוריה מפוארת שהיא חלק בלתי נפרד מהמדינה שלנו, ואירועים רבים שהתרחשו בעיר - שנועדה לשמש מופת לחברת העתיד היהודית ברוח החזון הציוני של הרצל ושל אחד העם - הם אלו שעיצבו אותה ואת מעמדה, וגם את המדינה שלנו. יצאנו עם עופר רגב, מדריך סיורים במכון אבשלום, לגלות את הסודות הוותיקים שלה ולהתאהב בה מחדש.

 

צילום: ירון שרון, ניצן דרור

צילום: ירון שרון, ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תל אביב זוכה ללא מעט חיצי ביקורת בשנים האחרונות ורבים מכנים אותה בועה, מעין מדינה בתוך מדינה, מה לא נאמר עליה? אבל לזכותה ייאמר: זו העיר העברית הראשונה. איך כל זה קורה כשלמולה ירושלים הקדושה ביותר? ובכן, ירושלים היא עיר של הנצח, היא עיר שבה הזמן עומד מלכת. בתל אביב הזמן לא עוצר אפילו לא לרגע אחד, היא כל הזמן זזה.

 

גם יפו, שהיא אחת הערים העתיקות בעולם, כל הזמן היא עוברת שינויים ותהפוכות במרוצת ההסטוריה. הסיפור של בית כנסת גוש עציון משקף את השינויים, כפי שמספר רגב. "1948, הבריטים עוזבים את הארץ והשכונה הזאת מתפנה. ביום האחרון של המנדט הבריטי מתחולל קרב גדול בגוש עציון. כל הנשים וכל הילדים הופכים ליתומים ואלמנות. הם מחליטים להישאר כקבוצה ומביאים את כולם למקום הזה, וכאן הם מקימים קיבוץ של יתומים ואלמנות שמתקיים 12 שנה ולכן בית הכנסת הזה שמשמש עד היום ומתפקד, נקרא בית כנסת ובית מדרש גוש עציון - כלומר העיר משתנה תוך כדי בנייתה". בדיוק כמו העיר תל אביב שמתחדשת כל הזמן ומשנה את פניה.  

 

בשיתוף מכון אבשלום


פורסם לראשונה 24/08/2017 17:50

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לשימוש הכתבה! מכון אבשלום תל אביב סיור
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים