מבשלים עם הילדים בקיץ
מה עושים כשסוף החופש הגדול עוד לא נראה באופק והילדים מחכים להפעלות? נכנסים למטבח. לא תאמינו כמה יתרונות תמצאו שם
לא תמיד פשוט לעשות עם הילדים משהו שהוא גם נעים, גם כיפי וגם מעשיר, אבל יש משהו שתמיד עובד, לשלוח את הקטנטנים למטבח. כן, יש לכלוך, כן, אנחנו צריכים להיות שם, או לפחות להשגיח, אבל התוצאות רוויות ביתרונות.
בעת הבישול הילדים נחשפים לפעולה של 'גדולים', תחושת האחריות והבגרות מתחזקת, אנחנו יכולים לנצל את הזמן לדבר בשיחה חברית, תוך כדי תנועה על תזונה ובחירות נבונות, מהויטמינים שבירקות ועד הסידן שבגבינה.מומחים ממליצים לבשל עם ילדים בררנים יותר, שבמסגרת הזו מוצאים את עצמם פתוחים יותר לטעמים ומנות חדשות.
בישול גם יכול להיות שיעור קצר בקריאה וחישוב. לקרוא מתכון, למנות את המרכייבם, לבחון תהליכים שמתרחשים כששני מוצרים נפגשים, מתאחדים. אפשר כמובן גם ללמד את הילד, מנסיון מעשי את תחושת ההישג, תחושת ההערכה העצמית, תחושת מסוגלות שתועיל בכל תחום בחייהם.
בבישול יש גם אחריות. יש אוכל שצריך להגיע לצלחות של בני המשפחה הרעבים, יש תהליך שצריך להיעשות בשלמותו על מנת שיהפוך ערימת מרכיבים לארוחה של ממש. עבורנו זו אלוי שגרה, אבל עבורם אלו שורשים בדרך לאנשים שאנחנו רוצים שהם יהיו. ולמקרה שממש מלוכלך, תמיד אפשר להוסיף גם שיעור בניקיון, תתפלאו כמה קל זה פתאום.
קבלו כמה מתכונים קלילים, טעימים, ומאוד מתאימים לעבודה עם ילדים, שימלאו על הדרך עוד יום של חופש. בהצלחה!
פשטידות פסטה אישיות
מצרכים:
תבניות מאפינס אישיות
פסטה:
חבילת אטריות
2 כפות שמן
ביצה
מלח (לפי הטעם)
*אחרי שבישלנו את האטריות במים וסיננו, יש לערבב אותן עם הביצה, השמן והמלח.
רוטב:
חבילת עגבניות מרוסקות
4 כפות של רוטב עגבניות
כפית סוכר
כפית מלח
כף שמן
*את כל אלו מערבבים בקערה ביחד
בתבניות המאפינס שנשמן מראש, יוצקים איטריות, מעליהן רוטב ומוסיפים:
250 גרם של גבינת פרמזן מגורדת של תנובה שתהפוך את המרכיבים שלנו לפשטידה שמזכירה יותר לזניה.
כמובן שניתן להעשיר את הרוטב עם תוספות כמו זיתים, פטריות, אורגנו ומה שהילדים אוהבים
מכניסים לתנור בחום בינוני ל-25 דקות ומגישים.
לביבות קיץ
מצרכים:
70 גרם של קמח
2 כפיות אבקת אפיה
ביצה
2 כפות סוכר
כפית סוכר וניל
250 גרם של גבינה לבנה של תנובה
*הילדים מערבבים את כל המרכיבים בשלבים, כאשר מומלץ להתחיל מהקמח עד שהתערובת אחידה ולא סמיכה מדי
בתבנית חמה ומשומנת מכניסים כפות של הבלילה שיהפכו ללביבות קטנות ותפוחות אחרי שחיממנו אותן בערך דקה-שתיים בכל צד בחום בינוני.
לחם גבינה לבנה
מצרכים:200 גרם גבינה לבנה של תנובה
2 כוסות קמח
שקית שלמה של אבקת אפיה
ביצה
שליש כוס שמן
חצי כוס גבינה צהובה של תנובה, מגורדת
כפית מלח (לפי הטעם)
*משמנים תבנית ארוכה, יוצקים את התערובת לתוכה ומחממים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, למשך 45-50 דקות.
עוגת גבינה קלה
לבצק:
250 גרם חבילת עוגיות לבחירתכם (ביסקוויטים, אויראו ומה שאוהבים)
100 גרם חמאה של תנובה
*מפוררים את העוגיות,ממיסים את החמאה וביחד עם הילדים מערבבים היטב עם הידיים את שניהם ביחד. רצוי להדק את הבצק על בסיס התבנית ולהכניס אותו למקרר להתקשות.
לקרם הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה 9% של תנובה
ביצה
מיכל שמנת חמוצה
4 כפות סוכר
כף קורנפלור
2 כפיות של אבקת אינסטנט פודינג וניל
*מתחילים לערבל את הגבינה והשמנת ובמהירות מערבבים גם את שאר המרכיבים
מוציאים את התבנית מהמקרר, יוצקים את בלילת הגבינה מעל הבצק ומכניסים לתנור שחומם לחום בינוני ל-30 דקות
אם תצלמו אתכם עם מוצרי תנובה בזמן ההכנה, או אפילו כשהמוצרים הגיעו למקרר, תוכלו לזכות בשלל פרסים שווים.
שלחו את התמונות שלכם ל-tnuva@ynetus.com