הסמן הקיצוני הודח מהבית הלבן: "הנשיאות שנלחמנו עליה הסתיימה"
הכוורת המתפרקת של טראמפ: שעות בודדות לאחר פיטוריו חזר היועץ הבכיר של הנשיא, סטיב באנון, לנהל את האתר הלאומני "ברייטברט". "אני אוחז את הנשק שוב בידיי והולך לרסק את ההתנגדות", אמר. הדמוקרטים מברכים על עזיבתו: "הבית הלבן צריך לנטוש גם את האידיאולוגיה הקנאית"
שעות ספורות לאחר שפוטר מתפקיד היועץ האסטרטגי הבכיר של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, חזר הלילה (שבת) סטיב באנון לנהל את אתר החדשות והדעות האמריקני "ברייטברט", שאותו כינה "מכונת ההרג שלו" והפך בעבר לכלי תקשורת המזוהה עם הימין הקיצוני ומהווה פורום לניאו-נאצים, לגזענים לבנים ולאנטישמים. באנון טען הלילה כי עזיבתו את הבית הלבן מעידה על שינוי גדול באג'נדה של טראמפ. "נשיאות טראמפ שנלחמנו עליה, וניצחנו, הסתיימה", אמר בראיון לשבועון השמרני "וויקלי סטנדרט".
"אני פשוט חושב שהיכולת שלו לעשות משהו, במיוחד הדברים הגדולים והרחבים יותר שנלחמנו עליהם, כמו החומה - זה הולך להיות הרבה יותר קשה", הוסיף. באנון הבטיח להשתמש בברייטברט כדי לתקוף את אלו שמתנגדים לאג'נדה הלאומנית שלו, בהם אנשי הממסד הרפובליקני. "כעת אני חופשי. אני אוחז את הנשק שוב בידיי, ואני הולך לרסק את ההתנגדות, אין לי ספק בכך. בניתי מכונה בברייטברט וכעת אחזור לעורר אותה מחדש". באתר עצמו עלתה הלילה הכותרת: "היכונו לבאנון הברברי", כינוי שהוצמד לו בעבר.
במפלגה הדמוקרטית בירכו על עזיבתו של באנון. "פיטוריו של סטיב באנון הן חדשות מבורכות", אמרה ננסי פלוסי, מנהיגת המיעוט הדמוקרטי בבית הנבחרים. "על ממשל טראמפ לא רק לטהר את עצמו מאנשי העליונות הלבנה שנותרו בסגל, אלא גם לנטוש את האידיאולוגיה הקנאית ששולטת בבירור בהחלטותיו". באנון בן ה-63 הוא קצין לשעבר בחיל הים האמריקני, בנקאי השקעות ב"גולדמן זקס" ומפיק סרטים בהוליווד. הוא היה מאדריכלי הניצחון של טראמפ בבחירות לנשיאות, וכוח מניע מאחורי האג'נדה הלאומנית והמתנגדת לגלובליזציה שטראמפ אימץ.
באנון מילא תפקיד בכמה מהמהלכים השנויים ביותר במחלוקת של טראמפ, בהם הצו הנשיאותי שאסר כניסה לארה"ב של אזרחים משש מדינות בעלות רוב מוסלמי, נטישת הסכם האקלים שנחתם בפריז, ביטול הסכמי סחר בינלאומיים ופעולות קיצוניות למאבק בהגירה בלתי חוקית. הוא לא נחשב ידיד של הממסד הפוליטי הרפובליקני, והיה מושא לתיעוב על ידי הליברלים, אך חביבו של הגרעין השמרני הקשה של הנשיא. טראמפ, שבמהלך כהונתו עד כה ספג אש מרפובליקנים, בהם שני נשיאים לשעבר, מאנשי עסקים מובילים ומבעלות בריתה של ארה"ב בעולם – התמודד גם עם קריאות גוברות להדחתו של באנון, שהואשם בנטיות אנטישמיות וגזעניות.
פיטוריו של באנון, בדיוק שנה ויום לאחר שטראמפ מינה אותו למנהל הקמפיין בבחירות, שמו קץ פתאומי לכהונתו הסוערת בבית הלבן, שבמהלכה התעמת שוב ושוב עם הגורמים המתונים יותר בממשל. בכירים בבית הלבן מסרו כי טראמפ הנחה את ראש הסגל החדש, ג'ון קלי, לנקוט באמצעים הדרושים כדי לשים קץ למריבות ולהתנצחויות בבית הלבן, וכי גורלו של באנון הוכרע סופית בעקבות הראיון שפורסם ביום רביעי במגזין הליברלי "אמריקן פרוספקט", שבו הוא התבטא בחריפות נגד יריביו בממשל.
באנון הוא האחרון בשורה של דמויות מפתח שעזבו בפתאומיות את הבית הלבן של טראמפ, שהיה כאוטי מימיו הראשונים – בהם ראש הסגל, היועץ לביטחון לאומי, שני מנהלי תקשורת ודובר. שבעה חודשים לנשיאותו, וטראמפ הופך למבודד יותר ויותר בשל התבטאויותיו בעקבות ההפגנה האלימה של הניאו-נאצים והגזענים הלבנים לפני שבוע בשרלוטסוויל שבווירג'יניה, והתקפותיו על עמיתיו למפלגה הרפובליקנית. כמה רפובליקנים אף הטילו ספק בימים האחרונים ביכולתו של טראמפ לכהן כנשיא.
בתוך כך הלילה סיים את תפקידו גם המיליארדר קארל אייקן, ששימש יועץ מיוחד לנשיא טראמפ לרפורמות בתחום הרגולציה. אייקן ספג ביקורת על כך שהמלצותיו בנושאי מדיניות עשויות לסייע להשקעותיו. "בחרתי לסיים את התפקיד (בברכתך) מכיוון שאיני מעוניין בהתנגחות פוליטית בנושא, באופן שיכול להטיל עננה מעל הממשל שלך", כתב אייקן לטראמפ.
אייקן נחשב למבקר חריף של הרגולציה האמריקנית, וטען לא פעם כי מדובר במשקולת על המשק האמריקני. תפקידו כיועץ לנשיא, שאליו מונה לאחר ניצחונו של טראמפ בבחירות, לא היה רשמי והוא לא קיבל שכר עבורו - ולכן המשיך להחזיק בעסקיו. הונו של אייקן נאמד על ידי סוכנות "בלומברג" ב-18 מיליארד דולר, והוא נמצא במקום ה-23 בדירוג העשירים של ארה"ב.