שתף קטע נבחר

טיפים לשמירה על המזגן הביתי ולחסכון בחשמל

למיקום המזגן, לאיכות ההתקנה שלו ולאופן השימוש שלכם בו – השפעה על תקינותו ועל תצרוכת החשמל. אתר "המקצוענים" עם כמה דברים שכדאי לבדוק ועם עצות לשימוש יעיל ולתחזוקה נכונה, כדי לחסוך בעלות תיקונים ובגובה חשבון החשמל

הישראלי הממוצע שוהה רוב חודשי הקיץ בחלל ממוזג. בחודשים אלו המזגן עובד שעות ארוכות ללא הפסקה במהלך היום והערב ואף בלילה. לעתים, בשל התנהגות לא נכונה, התקנה בלתי מקצועית או מיקום בעייתי של המזגן – חשבון החשמל יכול להתנפח. לפניכם כמה טיפים שיקטינו את תצרוכת החשמל של המזגן הביתי.

 

עוד כתבות בנושא:

המדריך המלא לתיקון וטיפול במזגנים

תיקון מזגנים: להבין את התקלות

מזגנים וחשבונות חשמל: איך לקרר ולחסוך

 

האם הפילטרים נקיים?

ניקוי תקופתי של הפילטרים במזגן הוא הכרחי. "פילטרים סתומים גורמים למזגן להתאמץ יותר על מנת לקרר את הבית ולעלייה בצריכת החשמל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כמו כן, אם הפילטרים סתומים במיוחד, ייתכן שהמזגן כלל לא יקרר את הבית".

 

תדירות הניקוי משתנה בהתאם לאזורי המגורים. "אם בסביבת המגורים יש אתר בנייה או כביש ראשי", אומרים במוקד השירות, "יהיה צורך לנקות את הפילטרים בתדירות גבוהה. "גם מיקום הדירה משפיע על תדירות ניקוי הפילטרים. מזגנים בבתי קרקע או בדירות בקומות נמוכות דורשות ניקוי פילטרים בתדירות גבוהה יותר מאשר מזגנים בדירות בקומות גבוהות", אומרת גילה ליבנת, מנכ"לית שירות בקבוצת פל.

 

כיוון על טמפרטורה נמוכה מדי – יעלה את צריכת החשמל

"כדאי לכוון את השלט לטמפרטורה של 25-24 מעלות, על מנת לשמור על טמפרטורה נעימה בבית מבלי להקפיא אותו", אומרים במוקד השירות. "כל הורדה של מעלה אחת במזגן תגרום לעלייה של כ-5% בצריכת החשמל שלו".

 

    (צילוםף shutterstock) (צילוםף shutterstock)

גרים בבית פרטי? בדקו שהיחידה הפנימית של המזגן אינה ממוקמת בחלל חם מדי

"בבתים פרטיים, היחידות הפנימיות של מזגנים מיני-מרכזיים מותקנות לרוב בחלל הגג", אומרת ליבנת. "הבעיה היא שככל שהטמפרטורה בחלל הגג גבוהה יותר יעילות המזגן יורדת, וכידוע בימות הקיץ הטמפרטורות גבוהות במיוחד. ניתן לטפל בטמפרטורה בחלל הגג על ידי אוורור או בידוד של הרעפים, ובכך לחסוך אנרגיה רבה וגם להקטין הסיכויים לתקלות. חשוב לדעת, כי ככל שהמזגן עובד בתנאי סביבה קשים ההסתברות לתקלות גוברת".

 

האם החדר אטום?

"חשוב לדאוג שהחלל הממוזג יהיה 'אטום', כך שלא תהיה חדירת אוויר חם מבחוץ", אומרת ליבנת. "לשם כך, אין להשאיר חלונות פתוחים (בייחוד בשעות החמות). זאת, מכיוון שכשעומס החום גדל, המזגן עובד יותר, ועל ידי כך מתבזבזת כמות גדולה של אנרגיה. אם החלון פתוח בקרבת היחידה הפנימית, עלולות להיווצר טיפות מים לחות על יציאות האוויר הקר מהמזגן".

  

"קצר אוויר": כשהטמפרטורה סביב היחידה החיצונית גבוהה מדי  

תקלה נוספת שקשורה להתקנה ואשר גורמת לבלאי מואץ של המזגן, לתקלות ולבזבוז אנרגיה היא מונח שבעגה המקצועית נקרא 'קצר אוויר'. "המאוורר של היחידה החיצונית אמור להזרים את האוויר", מסבירה ליבנת. "אם מסיבה כלשהי (למשל חיפוי בלתי תקין), יש הכבדה על זרימת האוויר, חלק מהאוויר החם חוזר אל היחידה. כך, הטמפרטורה שסביב היחידה החיצונית עולה, והדבר גורם לתקלות, לירידה בתפוקת המזגן ולבזבוז אנרגיה. לכן, חשוב מאוד לבדוק שהאוויר המוזרם מהיחידה החיצונית לא ייתקל במכשול שיגרום לאותה תופעה של 'קצר אוויר'".

 

סיבי הבדים שיוצאים מצינור הפליטה של מייבש הכביסה סותמים את המזגן

"בבתים רבים, צינור הפליטה של מייבש הכביסה מכוון אל "מסתור הכביסה" (שם מותקן המעבה בבניינים חדשים יחסית)", אומרת גילה ליבנת, מנכ"לית שירות בקבוצת פל. "בשל כך, סיבי הבגדים מתעופפים בסביבת היחידה החיצונית, וגורמים לסתימות בסוללה שלה. זריקת האוויר נפגמת וטמפרטורת העבודה סביב היחידה שגם ככה גבוהה בשל חודשי הקיץ החמים, עולה אף יותר. במידה והדבר קורה, יש לדאוג לנקות את הסוללה על ידי טכנאי מזגנים מיומן".

 

מחפשים טכנאי מזגנים? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים