"מדהים לראות כמה אנחנו דומים": שלום של בני נוער
מיזם הנוער "בעיניים אחרות" הפגיש במשך כשנה 20 בני נוער, ערבים ויהודים, שלמדו יחד את רזי צילום הסטילס וערכו מפגשי בתים על מנת ליצור תערוכה יוצאת דופן. לפרויקט הם קראו "כאן נולדתי", כי המסקנה בעיניהם ברורה: "בעצם אנחנו דומים"
בשיתוף גבעת חביבה
מיקומה הגיאוגרפי של גבעת חביבה, הוא לא בכדי. בין היישוביים הערביים בסמוך לקו הירוק למושבות היהודיות השוכנות בסמוך, נמצאת לה גבעה אחת שנושאת חזון לחיי דו קיום מתמשכים. לצד "מפת הדרכים", שבו ניסחו המומחים הנחות יסוד לקידום חברה משותפת בישראל, דוגמה מעשית באה לידי ביטוי בשנה החולפת בפרויקט הנוער "בעיניים אחרות". במשך כשנה, 20 בני נוער, ערבים ויהודים, למדו את רזי צילום הסטילס, ויחד ערכו מפגשי בתים ויצרו תערוכה יוצאת דופן. לפרויקט הם קראו "כאן נולדתי", כי המסקנה בעיניהם ברורה: "הייתי בכפר ערבי, שהיה נראה בדיוק כמו המושב שבו אני גר. זה היה מדהים לראות כמה בעצם אנחנו דומים", אומר ל-ynet, אור לוי.
פרויקט "מפת הדרכים" נועד לייצר שינוי למען קידום חברה משותפת בישראל. 5 צוותים, המורכבים ממומחים וחוקרים, ניסחו הנחות יסוד והמלצות לשינויים שיש ליישם במהלך השנים הקרובות בכל אחד מהנושאים לקידום חברה משותפת בישראל. המלצות קונקרטיות, ישימות ושניתנות לקבלה ע"י ציבורים רחבים באוכלוסייה בישראל.
קבוצת "בעיניים אחרות" השתמשה בשיר "כאן נולדתי" כשיר שמייצג ובעיקר מזוהה עם היהודים לשם העברת מסר משותף. יחד הם חקרו נושאים שונים כגון כבוד, קשרים במשפחה, היופי בשוני, מסורת ומנהגים תרבותיים ועוד, בתהליך שהקבוצה עברה היא הגיעה יחד לתובנה שהאדמה ותחושת השייכות למקום מזוהים עם שני הצדדים. "יש לנו הזדמנות להעביר מסר - כאן נולדנו, גם היהודים וגם הערבים" כתבה רמה יאזמה, מנחת הפרויקט יחד עם ראוף אבו-פנה. "זוהי תמונת המציאות שלנו ומכאן עלינו לקבל אחד את השני, לכבד ולהכיר זה את עולמו של האחר", כותבת רמה יאזמה מנחת הפרויקט."
בשיתוף גבעת חביבה