היופי שבכל: העמותות המשתתפות ביריד המתנות 2017
הכירו את העמותות המשתתפות ביריד המתנות ובואו לקחת חלק בחוויה מיוחדת במינה - השנה קונים מתנה לחגים מכל הלב ועם משמעות
בחסות בנק הפועלים
בנק הפועלים מארח את יריד העמותות השנתי, בו מוצגות למכירה מוצרים מקוריים ואיכותיים פרי עבודתם של ילדים, בני נוער ומבוגרים חברי כ-25 עמותות מכל רחבי הארץ. האירוע הוא חגיגה משותפת לציבור הרחב, לבנק הפועלים ולעמותות העוסקות בעבודת קודש למען הקהילה כל ימות השנה.
האירוע, המתקיים זאת השנה ה-12 ברציפות, ייערך בבניין הנהלת בנק הפועלים ברח' יהודה הלוי 63 בתל-אביב, בו יוצבו על כל 7 קומותיו כ-25 דוכנים יפהפיים, המציעים מגוון רחב מאוד של מתנות ייחודיות לחג בחוויית קנייה יוצאת דופן.
לקטלוג המוצרים הקליקו כאן>>
כמו בשנים קודמות, ההכנסות מן האירוע יוקדשו לפעילות הברוכה והחיונית של העמותות, אשר פעילות זו עוזרת להם להתקיים במהלך השנה, לכן ישנה חשיבות להגיע ליריד, ולרכוש מוצרים אשר הם נטו תרומה לקהילה ומעשה טוב.
המוצרים מוצעים בטווח מחירים רחב, לכל כיס, החל מ-10 שקלים. בין המתנות ניתן למצוא מוצרי מטבח, מוצרי טקסטיל, מוצרי קרמיקה, חפצי נוי, צעצועי ילדים, חפצי יודאיקה, תכשיטים, בגדים, שוקולדים, יינות ועוד.
הכירו את העמותות המשתתפות:
החיות של דודו
"החיות של דודו" הוא עסק חברתי, המבוסס על ציוריו של עידו בנסמן המכונה Dodo, צעיר על הספקטרום האוטיסטי, אשר צייר בילדותו חיות מתוקות, מלאות שמחה, רגש ואוופטימיות ומשקפות את מצב רוחו התמידי. הפרויקט הוקם במטרה להעניק לעידו ולחבריו גאווה, תעסוקה ופרנסה.
במסגרת הפרויקט מועסקים 24 צעירים על הספקטרום בתפקוד נמוך ובינוני , בשנות ה20 לחייהם, cהוסטל בית אייל בכפר יונה' בו גר עידו.
בין המוצרים שלנו: משחקים, לוחות שנה, פלייסמטים, עיצובים לחדרי ילדים ולבית, טי שרטים לילדים ומבוגרים, כרטיסי ברכה, שעוני קיר ועוד. המוצרים מלווים במסרים של חברות, משפחה, קבלת השונה, הכל מעולמות התוכן של עידו. כל המוצרים מיוצרים באיכות מוקפדת, גרפיקות צבעוניות ומעבירים מסר של שמחה ואופטימיות.
החיות של דודו אתר: Dodos-animals.com פייסבוק: https://www.facebook.com/dodos.animals/
קפה טוב - קבוצת שכולו טוב
"שיקום והכשרה בדרך לקריירה ושילוב בחברה" - קפה טוב היא רשת בתי קפה חברתיים מקבוצת שכולו טוב, המונה חמישה בתי קפה, חיפה, חדרה, יהוד, לוד ותל אביב. הרשת מהווה מרכז הכשרה מקצועי שיקומי לכ- 180 מתמודדים המתמודדים עם קשיים נפשיים, ומטרתה הקניית מיומנויות תעסוקתיות, תקשורת בין אישית והתנסות מעשית בתפעול מטבח ותפקידים מגוונים מעולם המסעדנות.
קבוצת שכולו טוב נוסדה בשנת 2005 במטרה לקדם את השתלבותם של אנשים עם התמודדויות נפשיות (להלן: מתמודדים) בקהילה, על ידי יצירת הזדמנות שווה בתחומי התעסוקה, החברה, התרבות והפנאי. הקבוצה מספקת שירותי שיקום בכל רחבי הארץ לכ-3,000 מתמודדים והיא ספק שירותים מוכר של משרד הבריאות ומשרד הביטחון. קבוצת שכולו טוב אינה מקבלת תרומות ואינה נעזרת במתנדבים, ומעודדת את עובדיה השכירים ואת המתמודדים המקבלים שירותים במסגרתה להתנדב ולתרום בעצמם לקהילה באמצעות עשייה חברתית.
בתי הקפה מהווים סביבת עבודה נורמטיבית אשר משיקה לעולם האמיתי, בבתי הקפה ישנם את כל התפקידים הקיימים בשוק המסעדנות. המתמודדים מתנסים במתן שירות פרונטלי ללקוחות, בעבודות מטבח, בהקניית מיומנויות ניהול. בבתי הקפה ובחנות הבגדים המתמודדים עוברים תהליכי הכשרה מעשית ועיונית, תוך כדי תעסוקה בתפקידים שונים (שירות ומכירה, עבודה עם מלאי, הכנת מזון, עבודות מטבח וכו'). מסגרת העבודה בחנות מאפשרת למידה הדרגתית של מיומנויות תעסוקה שונות, הסתגלות לדרישות העבודה ולעבודת צוות.
מה נמכור ביריד: קפה איכותי, מאפים טריים, כריכים מגוונים.
קפה טוב אתר: s-tov.org.il פייסבוק: קפה טוב
החצר הנשית - בוטיק חברתי
החצר הנשית הוא מיזם חברתי של עמותת החצר הנשית בשיתוף עם קרן דואליס. המיזם פועל כבוטיק חברתי המספק הכשרה מקצועית ומקור פרנסה עבור צעירות בסיכון, החיות בעוני ובמצוקה ביפו ובדרום תל אביב ומסייע להן להשתלב בשוק התעסוקה הנורמטיבי. לצד העבודה בחנות שבאמצעותה רוכשות הצעירות מיומנויות תעסוקתיות ומקצועיות, הן זוכות לליווי של עובדת סוציאלית ולמפגשי הכשרה והעשרה וכל זאת על מנת לשלבן במעגל התעסוקה.
המועסקות בחנות הן נערות וצעירות בגילאי 17-25 יהודיות וערביות, הנמצאות בשוליות חברתית, מגדרית, כלכלית ואתנית ומוגדרות על קצה הרצף הטיפולי. חלק מן הצעירות המועסקות בחנות נשרו ממסגרות חינוכיות, חלקן יודעות רק מעט קרוא וכתוב, ומרביתן לא הצליחו להתמיד במקומות עבודה. בארבע שנות פעילות החנות, השתתפו בתוכנית החברתית 35 נערות וצעירות במצבי סיכון, מתוכן 25 סיימו את התוכנית כולה. נכון להיום, 7 צעירות משתתפות בתוכנית.
אנו שואפים שהחיבור של הנערות לאפשרויות קיום חדשות יעניקו להן את ההזדמנות הראויה והמכבדת לחיות חיים מלאים, חיים של הגשמה, סיפוק, שמחה ושפע.
מה נמכור ביריד: מגוון תיקים וארנקים. תיקי גב, יום יום וערב, צעיפים עבודת יד 100% כותנה, תכשיטי אופנה, מחזיקי מפתחות מיוחדים, עליוניות לעונת מעבר
בוטיק החצר הנשית 03-5257308 אתר: hatzer.org.il
עמותת לצאת מהקופסא
עמותת "לצאת מהקופסא" הוקמה על-ידי קבוצה של צעירים בשנת 2010 על-מנת לקדם את תחום העיצוב בישראל ולהשתמש בעיצוב ככלי מניע לשינוי כלכלי, חברתי ותרבותי של החברה הישראלית.
העמותה פועלת במטרה לייצר עבור מעצבים צעירים במה, כלים והזדמנויות ליצירה, למידה ועשייה משותפות, וחותרת להקמת מרחבי עבודה אשר יאפשרו למעצבים צעירים להתנסות וליזום. כל זאת, תוך שימוש בידע ובכלים שרכשו על-מנת להעבירו הלאה ולקדם באמצעותו את החברה בה אנו חיים. העמותה מפתחת תוכניות חינוכיות אשר עושות שימוש בעיצוב למינוף אוכלוסיות מוחלשות, ובכך מקדמת את צמצום הפערים בחברה.
בשנת 2013 השקנו את "טרמינל עיצוב" בעיר בת-ים. בליבת הפעילות של הטרמינל מתקיימות תוכניות לליווי מקצועי של מעצבים. המשתתפים בתוכנית מקבלים ליווי אישי וכלים לפיתוח מקצועי, ובתמורה הם מתנדבים בקהילה ומשתלבים בתוכניות החינוך שמפעילה העמותה.
לאור הצלחת "טרמינל עיצוב בת-ים" והשפעתו הנרחבת על המעצבים והקהילה, הקמנו את "טרמינל עיצוב ירוחם", הפעם במסגרת מעבדות התרבות של מפעל הפיס, ואנחנו מתעתדים לפתוח שני טרמינלי עיצוב נוספים בגליל ובירושלים.
תוכנית נוספת של העמותה היא "יזמי העיצוב". תוכנית העודדת יזמים צעירים בזירת העיצוב ומקנה להם כלים להתנהלות עסקית נכונה. בנוסף יש לנו את תוכנית "מעצבות ביחד". קורס מקצועי קצר-מועד לפיתוח ועיצוב מוצר, הפונה למעצבות ובעלות מלאכה ערביות ויהודיות.
ביריד עמותות של בנק הפועלים, אנו מציגים את תוצריהם של בוגרים מכל תוכניות העמותה: Suit-case workshop (קרן ודניאל סינגר), אבגדה (מיכל בן יעקב), פונגי (גליה ששון), Tin-Time (פולה רייקין), Mizian (חנאן מסאלחה).
עמותת לצאת מהקופסא הזוהר 8 ת"א אתר: http://www.outbox.org.il/ פייסבוק: https://www.facebook.com/outboxisrael
כפר עידוד
כפר עידוד הנו מערך דיור מוגן המשמש בית חם עבור אוכלוסיה עם צרכים מיוחדים המאפשר ביטוי עצמי מרבי לדייריו. זהו מודל חדשני וייחודי של דיור מוגן עבור אנשים בוגרים הלוקים בהנמכה קוגנטיבית וקשיי תפקוד והסתגלות על רקע של נזק מוחי. הכפר הנו פרי יוזמת ההורים שהתארגנו כעמותה, ומורכב מ-168 יחידות דיור פרטיות ועצמאיות שנרכשו על ידי המשפחות. הוא מנוהל על ידי עמותת ידידי כפר עידוד ונמצא בפקוח משרד הרווחה המשתתף בדמי אחזקה שוטפת. הכפר נפתח בשנת 1995 ואוכלס בשלבים וכיום יש בכפר כ-150 דיירים.
כפר עידוד הנו מלכ"ר בניהול עמותת הורים, ומאפשר שותפות מלאה של ההורים מול הצוות המקצועי. מטרת הארגון להיות מסגרת שקומית וטפולית של דיירי הכפר ולספק להם תמיכות לחיים עצמאיים עם תחושה של בית לאורך כל מעגל החיים. הכפר מספק לדייריו איכות חיים ברמה גבוהה, ארוחות מזינות, מרפאה לניהול הטיפול הרפואי, תכנית שיקום אישית, השמה בעבודה בחוץ או תעסוקת פנים, חוגי העשרה ופעילות פנאי מגוונת.
מה נמכור ביריד: סלי שוק מקושטים בסרטי סטן, סלי ילדות מקושטים , סלי כביסה מקושטים, סלסלות אטבים, זרעי עידוד , פלייסמייטים, מחזיק נייר טואלט, קישוטי נייר.
כפר עידוד רחוב הא"רי 51 רמת חן נתניה אתר: https://www.kfaridud.org.il/
עמותת אנוש – העמותה הישראלית לבריאות הנפש
עמותת אנוש מעניקה שירותי שיקום פורצי דרך למתמודדים עם מגבלה נפשית. העמותה הוקמה ב-1978, במטרה לסייע למתמודדים עם מגבלה נפשית ולבני משפחותיהם. במהלך השנים, פיתחה העמותה שירותי שיקום חדשניים ופורצי דרך, המבוססים על התאמה אישית ועל ערכי גישת ההחלמה - המאפשרים לאדם לחיות חיים מלאים ובעלי משמעות. כיום מפעילה אנוש למעלה מ-70 מרכזי שירות למתמודדים ומרכזי ייעוץ וסיוע לבני משפחה בכל רחבי הארץ. לעמותה כ 700- עובדים מקצועיים ומאות מתנדבים המספקים מענה בתחומי דיור, תעסוקה, חברה ופנאי ויעוץ למשפחות.
בתהליך השיקום מושם דגש על השתלבות המתמודד בסביבה שבה הוא חי ועובד, תוך התייחסות מקצועית לא רק אליו כפרט, אלא גם למשפחתו ולחברה הסובבת אותו. התהליך מעוצב כך שיעניק לאדם תחושת שייכות לקהילה, ביטחון ותקווה. בעמותה פועלים 25 מרכזים תעסוקתיים, הפזורים ברחבי הארץ במטרה להכשיר את המתמודדים לעבודה בשוק החופשי, תוך כדי הליך שיקום. העמותה פועלת לקידום זכויותיהם של אנשים המתמודדים עם מוגבלות נפשית ושל בני משפחותיהם באמצעות פעולות סנגור, שינוי מדיניות וקידום חקיקה.
מה נמכור ביריד: BLACK&WHITE מוצרים ייחודיים בעבודת יד מקרמיקה, כלים דקורטיביים, לוחות מגנטים, צנצנת SPA מפנקת, לוחות מודעות, ערכה לילדים Tפלצת הכוללת חולצה עם הדפס וטושים לצביעה
עמותת אנוש משה דין 30 , כפר סבא (וב-70 מרכזים נוספים בארץ) אתר: www.enosh.org.il , www.enoshop.co.il, פייסבוק: www.facebook.com/AmutatEnosh
אקים ישראל
אקים ישראל, הינו ארגון ארצי של כ-34,500 אנשים עם מוגבלות שכלית ובני משפחותיהם בישראל, הפועל ב- 64 סניפים וב- 82 מוקדי פעילות ברחבי הארץ, לשמירה על זכויות האדם וחירותו, תוך שאיפה מתמדת להכללת האנשים עם המוגבלות כחלק בלתי נפרד מקהילתם.
בפעילותנו המתמשכת אנו נותנים ביטוי לאמונתנו כי שונות היא יתרון והרב גוניות היא סגולה וכן, חברה שתדע לקבל את כל חלקיה כשווים בין שווים, חברה שתבין שכל אדם נברא בצלם ויש לכבדו, תהיה חברה חזקה וערכית יותר.
תחומי הפעילות של אקים כוללים בין היתר: מיצוי זכויות וסנגור משפטי, דיור בקהילה, גיוס לצה"ל, תעסוקה ומרכזי יום, פנאי וספורט, תמיכה במשפחות, הפעלת נופשונים, קרן אקים המסייעת למשפחות במצב סוציואקונומי קשה ולהן ילד עם מוגבלות שכלית ועוד.
לאנשים עם מוגבלות שכלית יש רצונות, צרכים, בקשות וחלומות כמו לכל אדם. יש לאנשים בהם אנו תומכים את זכות הבחירה להחליט על רצונותיהם וכן הזכות הבסיסית להיות חלק מקהילתם.
מה נמכור ביריד: יצירות קרמיקה, חימר, זכוכית, נייר פרספקס וקרטון שנוצרו על ידי חניכי אקים כרמי גיל. כרמי גיל הינו מע"ש (מרכז עבודה שיקומית)כלומר מהווה בית חינוך לבעלי מוגבלויות באמצעות תעסוקה וחינוך לחיי עצמאות.
אקים ישראל פנחס רוזן 69 ת"א אתר: http://www.akim.org.il/ פייסבוק: https://he-il.facebook.com/%D7%90%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-Akim-Israel-183872951631389/
עמותת עלה
רשת מרכזים לאנשים עם מוגבלות, לחינוך דיור תעסוקה ושיקום. הוקמה בשנת 1982 על ידי קבוצת הורים במטרה להוות בית חם ולתת מענה טיפולי ושיקומי לאוכלוסייה עם מוגבלות שכלית התפתחותית קשה ומורכבויות רפואיות נלוות.
עלה מפעילה ברחבי הארץ ארבעה מרכזים שמעניקים טיפול מקצועי ליותר מ– 850 תינוקות, ילדים, מתבגרים ומבוגרים. מרכזי עלה בבני ברק, ירושלים, גדרה והנגב פועלים בסטטוס מלכ”ר ומספקים שירותים מקצועיים בתחומי הרפואה, סיעוד, מקצועות הבריאות, שיקום, חינוך המיוחד, תעסוקה ופעילויות הפנאי, מתוך מקצועיות בלתי מתפשרת בשילוב אהבה חום ונשמה. עמותת עלה פועלת בישראל ובעולם בתחום טיפול, שיקום ואיכות חיים של אוכלוסיות עם מוגבלויות מורכבות מתוך אמונה כי לכל יחיד יש הזכות והאפשרות להשתתפות פעילה במארג החיים בהתאם לגילו ויכולתו.
מה נמכור ביריד: מוצרי קרמיקה פרי עבודתם של דיירים עם מוגבלויות קשות: רימון, חמסה, ברכת הבית וסימניה.
עמותת עלה אהרונוביץ 12 בני ברק ת.ד 435 5110301 אתר: www.aleh.org.il פייסבוק: עלה - עזר לילד המיוחד
אגודת ניצן
אגודת ניצן (הפועלת כמלכ"ר) היא הארגון הגדול בארץ לטיפול בילדים ובבוגרים עם ליקויי למידה. האגודה הוקמה לפני 50 שנה על-ידי הורים ומתנדבים, במטרה לאתר, לאבחן, לטפל ולקדם ילדים, מתבגרים ובוגרים עם ליקויי למידה, הפרעת קשב וקשיי הסתגלות ותפקוד.
האגודה חרתה על דגלה להעניק סיוע, טיפול וחינוך משלים לאוכלוסיית לקויי הלמידה בכל מקום בישראל - להבטיח את עתידם ואיכות חייהם, לסייע להם למצות את הפוטנציאל הגלום בהם ולאפשר להם להשתלב בחברה באופן המבטא את יכולותיהם וכישוריהם.
הרקע להקמת האגודה היה חוסר מודעות של החברה לנושא לקויות הלמידה. מערכת החינוך, באותה עת, לא הכירה בצורכיהם המיוחדים של תלמידים עם ליקויי למידה ולא הקצתה משאבים מתאימים לסייע להם.. כדי לענות על צרכים אלה, פיתחה אגודת ניצן את כלי האבחון הראשוניים בארץ לאיתור לקויות למידה וכן שיטות להוראה מתקנת, ובכלל זה, גם הכשרת מורים למקצועות האבחון והטיפול בכל הארץ, ושילובם במערכת החינוך.
פעילותה של האגודה לאורך השנים הביאה להגברת המודעת לתחום לקויות הלמידה, לצורך באבחון מוקדם, הוראה מותאמת, סיוע רגשי מעצים והערכות של ההורים והמשפחה להתמודדות יעילה. בנוסף, פועלת האגודה למען ייצוג אוכלוסיה זו בפני משרדי הממשלה, הכנסת, לשכות הגיוס, מוסדות ההכשלה הגבוהה וכן בוועדות ההשמה והערר במשרד החינוך.
האגודה פועלת באמצעות 40 סניפים בכל רחבי הארץ, בהם מטופלים מדי שנה אלפי ילדים ובוגרים עם ליקויי למידה, קשיי הסתגלות ותפקוד. הם זוכים למענה לצורכיהם הייחודיים בכל שלבי החיים באמצעות שירותים שונים: אבחונים דידקטיים ופסיכולוגיים, טיפולים פסיכולוגיים, טיפולים פרא-רפואיים, שיקום לקראת חיים עצמאיים בתחום החברה והתעסוקה ועוד.
בנוסף, מציעה האגודה תכניות תמיכה והעצמה להורים: אימון הורים, קבוצות תמיכה, סדרת הרצאות מפי טובי המומחים באקדמיה ובשדה, מספקת שירותי ייעוץ והדרכה, ומפעילה קו פתוח להורים, לבוגרים ולאנשי מקצוע, במטרה להעניק מענה אישי, מקצועי וייעוצי לכל אחד מהפונים.
אגודת ניצן מקיימת מערך השתלמויות רחב ומגוון, להכשרה ולתמיכה מקצועית במורים ובהורים.
מה נמכור ביריד: מוצרים לילדים: תאטרוני בובות, בתי בובות, סוסים על מקל, חפצי נוי ומחזיקי מפתחות, לוחות לתכנון שבועי ולארגון הקלמר, תמונות.
ניצן מרכז ארצי - רח' פנחס רוזן 72 תל אביב, טל' 03-5372266 אתר: www.nitzan-israel.org.il דף פייסבוק: www.facebook.com/nitzancenter
נגישות ישראל
עמותת נגישות ישראל הוקמה בשנת 1999 לקדם את הנגישות על מנת לאפשר לאנשים עם מוגבלות, קשישים ובני משפחותיהם להשתלב בחברה, בשוויון, בזכות, בכבוד ועצמאות מרבית. עמותת נגישות ישראל היא היחידה בישראל שכל עיסוקה הינו נגישות לכל סוגי המוגבלויות ובכל תחומי החיים. המצב הבלתי נסבל של חוסר בנגישות לאנשים עם מוגבלות הוא המניע המאתגר את העמותה לפעילות לשינוי המצב בישראל.
מטרות לפי נושאים:
1. הגברת המודעות לנושא הנגישות ואנשים עם מוגבלות.
2. הנגשת מקסימום אתרים, מבנים, תשתיות, עסקים, פארקים וגנים המשרתים את הציבור.
3. הנגשת השרות במקסימום ארגונים, עסקים, רשויות ומשרדי ממשלה המשרתים את הציבור.
4. קידום חקיקת הנגישות בישראל.
5. לוודא שהעתיד הטכנולוגי יהיה נגיש ויאפשר לאנשים עם מוגבלויות לחיות באופן שוויוני בסביבה טכנולוגית
6. חינוך בני הנוער בישראל למודעות נגישות ולהכרת הצרכים של אנשים עם מוגבלות
7. קידום הנגישות והשילוב של אנשים עם מוגבלויות במערכת החינוך
8. קידום הנגישות לאתרי אינטרנט, יישומים ולמידע.
9. שיפור הידע המקצועי בנושא הנגישות של אדריכלים, מהנדסים, ורשי ורכזי נגישות.
10. טיפול בתלונות ועוולות נגישות, שוויון חברתי ואפליה באמצעים משפטיים
מה נמכור ביריד: ברכה מצולמת - לכל איש יש שם - ברכה יחודית בשפת הסימנים לאנשים שאתם אוהבים, ארוחת חושים ונגישות, תרומה בשם האהובים שלכם וקבלו תעודת הוקרה הנושאת את שמם.
עמותת נגישות ישראל (ע"ר) כפר סבא אתר: www.aisrael.org פייסבוק https://www.facebook.com/Negishut.Israel
שיקום אחר | כלים שלובים
עמותה לפיתוח שירותי שיקום מתקדמים, תחום פעילותה שיקום תעסוקתי בדגש על פיתוח קריירה והשתלבות בשוק העבודה התחרותי לאוכלוסיית צעירים ובוגרים המתמודדים עם מגבלה נפשית.
עמותת "שיקום אחר" הוקמה בשנת 2004, על מנת לקדם שינוי חברתי והשתלבות אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית בשוק העבודה התחרותי ובקהילה. למעלה מעשור אנו פועלים ומקדמים שינוי חברתי להגברת הנכונות, המודעות ומתן הזדמנות שווה להעסקת אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית בשוק התחרותי. פעילותנו מתבצעת בשיתוף פעולה הדוק עם משרדי הבריאות והביטחון וכן עם המוסד לביטוח לאומי.
במהלך שנות פעילותנו הצלחנו לסייע להשתלבות מאות אנשים המתמודדים עם מגבלות נפשיות במגוון רחב של מקומות עבודה ובמגוון תפקידים.
העמותה מפעילה כחמש תכניות – "יוצרים באהבה" - מפעל מוגן במסגרתו עוברים כל שנה מאות אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית תהליכי שיקום; "כל אחד יכול" -תכנית תעסוקה נתמכת המלווה מידי שנה מאות אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית בשוק התעסוקה הפתוח; "כלים שלובים" -עסק חברתי למכירת מוצרי המפעל המוגן, מוצרים שיוצרו על ידי עמותות ועוד ומשמש זירת התנסות בתעסוקה עבור קהל היעד; "WorkIt" -פיתוח קריירה לצעירים המתמודדים עם מגבלה נפשית; וכן "אפיקים" - מרכז טכנולוגי לפיתוח ותמיכה בקריירה עבור אנשים עם מגבלה- נמצא בשלבי פיתוח. במהלך השנה החולפת סיפקה העמותה שירותי שיקום תעסוקתי וסייעה לכ- 500 מתמודדים עם מגבלה נפשית בכל הקשור לפיתוח קריירה והשתלבות בקהילה ובשוק העבודה.
מה נמכור ביריד: מוצרי עץ וטקסטיל דקורטיביים לעיצוב הבית, מגוון מארזי חג ועציצים מעוצבים.
שיקום אחר רחוב המרץ 20 פתח תקוה. למשלוח דואר: ת"ד 16616, ת"א, 61166 אתר: http://shikumacher.org.il/ פייסבוק- https://www.facebook.com/shikumacher
https://www.facebook.com/kelimshloovim/
אלמז אמנות
אלמז אומנות בישראל הינה עמותה ללא מטרת רווח הפועלת ללא ליאות לקידום תעסוקה הכשרה של אמנים יוצאי אתיופיה וסיוע בשיווק עבודות יד ברחבי הארץ. לאלמז יש שיתופי פעולה הדוקים עם מרכזי תעסוקה של יוצא אתיופיה ברחבי הארץ. העמותה ממשיכה את פעילות מפעל אלמז שהיה קיים בלוד.
בישראל קיימים אמנים רבים יוצאי אתיופיה שמתמחים במלאכת הריקמה, פיסול וקליעת קש. אנו מעודדים ופותחים להם שווקים ואפשרויות שונות להתפתחות מקצועית. העבודות מוצגות בגלריות ומוזיאונים ברחבי הארץ ונמכרות לוועדי עובדים באירוגונים שונים.
מה נמכור ביריד: - פסלים, מוצרי טקסטיל, תמונות, יודאיקה, סלים, כיסוי חלה ועוד.
כל קנייה בעמותת אלמז (אלמז=יהלום באמהרית) מסייעת למשפחות האתיופיות להתקיים בכבוד וגאווה. אתם מוזמנים לקנות ממבחר מוצרים, כולם מעשי ידי הקהילה האתיופית בישראל, ובכך לעזור ולתמוך בקידום הקהילה ובשימור מסורת האמנות האתיופית היהודית.
אלמז אתר: almaz.CO.IL
אלו"ט אגודה לילדים אוטיסטים
האגודה הלאומית לילדים ולבוגרים עם אוטיזם – הוקמה בשנת 1974, היא עמותת הורים לילדים, מתבגרים ובוגרים המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי. העמותה נותנת שירות ומטפלת בכ-14,000 משפחות בכל רחבי הארץ, העמותה מלווה את האוטיסט בישראל מרגע האבחון ולאורך מעגל החיים.
אלו"ט מקימה ומפעילה אלוט"פים - מעונות מיום שיקומיים לפעוטות אוטיסטים, מרכזי תעסוקה, בתי לחיים, מרכזים למשפחה, מועדוניות ונופשים לילדים ולבוגרים אוטיסטים, כלומר העמותה מובילה בטיפול באדם עם אוטיזם לאורך חייו על כל צרכיו וצורכי משפחתו.
מרכז היום והתעסוקה (מית"ל) משמש כמרכז שיקומי-תעסוקתי ומספק מענה מותאם בתחום השיקום, ההכשרה וההכוונה המקצועית לאנשים עם אוטיזם בהתאם לנטיותיהם, כישוריהם ויכולותיהם על פי המטרות האלו:
- קידום בתחום התקשורת הבין אישית, יכולות הריכוז והדימוי העצמי.
- הקניה ופיתוח של הרגלי עבודה ומיומנויות מקצועית.
- פיתוח עצמאות בעבודה ותחושת השתייכות.
- הענקת סיפוק, עניין ושיפור איכות חיים.
- מתן אפשרות לעבודה יצרנית, חדשנית ומוצלחת.
- יצירת אורח חיים נורמאלי הדומה ככל הניתן למקובל בנורמות החברתיות, כלומר, הפרדה בין התעסוקה (עבודה) לבין חיי הבית.
מרכז היום והתעסוקה נותן רצף של מענים תעסוקתיים המאפשר לאנשים על הספקטרום האוטיסטי להשתלב בשוק העבודה, ולעבוד בתעסוקה המותאמת ליכולתם ולכישוריהם על פי החתך התפקודי / התנהגותי.
תפקידנו במרכז תעסוקה לקדם את החברים, להעשיר את היכולות שלהם ולשפר את איכות חייהם. לאורך כל היום בליווי של צוות מדריכים אהוב ומסור להם, מטרתנו הינה לקדם את החברים בתחום התעסוקה, מימוש הפוטנציאל של כל חבר וחבר על פי רמתו, יכולתו ומה שהוא מעדיף. אנו שמים דגש על השילוב בחברה ובקהילה ככל האפשר.
האמונה שלנו מתבטא שהשילוב של אנשים עם מוגבלויות שונות בחברה מאפשר להזדמנויות שוות יותר, ושילובם בתעסוקה מסמלת את היותם חלק חיוני מהחברה ותורמת לקידום עצמאותם ולשיפור את איכות חייהם. להיות אנשים שותפים בפעילויות הקהילה מעניקה יכולת לקבל את השונה ויצירת הבנה בסיסית כי בני אדם הינם שונים אך שווים אחד לשני.
מית"ל (מרכז יום ותעסוקה) גבעת חביבה - מרכז יום ותעסוקה של גבעת חביבה מאופיין בסדר יום הכולל עבודות מפעליות, סדנאות, בעלות אופי אומנותי (קרמיקה, עיסת נייר, חקלאות, עבודה בחממה במרכז, טיפול בבעלי חיים ועוד), סדנאות לקידום יכולות קוגניטיביות, קידום תפקודי יום יום, העשרה לחברים.
מה נמכור ביריד: את פרי עבודתם של אנשים בוגרים המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי הם ייצרו כלים אומנותיים מעיסת נייר, מוצרי קרמיקה.
אלו"ט מרכז יום ותעסוקה (מית"ל) גבעת חביבה פייסבוק: https://www.facebook.com/metalgevat
"שמע" לחינוך ושיקום ילדים ונוער חרשים וכבדי שמיעה
עמותת שמע קיימת כבר 48 שנה ומפעילה מועדונים חברתיים בשעות אחה"צ לילדים ונוער חרשים וכבדי שמיעה בגילאי 6-21 ברחבי הארץ. גן טנא, בוגרת העמותה: "אני חושבת שאני אחת מקבוצה גדולה ביותר של אנשים שסובלים מירידה כרונית בשמיעה אבל מרגישים 'רגילים', נורמלים, אנחנו לא מרגישים סבל - אנחנו חשים את הזכות ואת העובדה שכולנו ברי מזל: בעקבות הבעיה שלנו מצאנו בית נוסף, תמיכה נצחית ללא הגבלה, ומשפחה חמה נוספת. החוויות שצברנו, הידידויות, החברויות, אפילו האהבות הגדולות ביותר – עמותת "שמע" זה מקום שמוכן לתת ולתת ואפילו לא לחשוב על קבלת תמורה."
מה נמכור ביריד: פנקסי כיס של עמותת "שמע" המכילים את הערכי העמותה: אהבה, בית, צמיחה ושיוויון בשפת הסימנים, וכן את אותיות הא'-ב' בשפת הסימנים. תכשיטי שפת הסימנים של הצורפת ומעצבת התכשיטים נעמה גילה, בוגרת העמותה
שמע רח' פליטי הספר 30 ת"א אתר: www.shema.org.il פייסבוק: https://www.facebook.com/shemaorg/
אלין בית נועם
מקום מיוחד - המסייע לצעירים עם לקויות שכליות ופיזיות משמעותיות - מגיל 21 - רובם משתמשים בכיסאות גלגלים וזקוקים לסיוע ולליווי צמוד. במרכז מושם דגש על חיים איכותיים עם התייחסות לקידום כל יכולת ולו הזעירה ביותר. אנו פועלים מתוך תפיסה כי גם לאנשים עם מוגבלויות זכות להיות פעילים, יוצרים ומעורבים בקהילה.
בפעילויות האומנות השונות יוצרים עם החניכים מגוון עבודות ומוצרים, במסגרת תעסוקה, בין היתר, אורזים ממתקים לחגים. כך מתאפשרת הזדמנות לעשייה משמעותית ומכירת מוצרים ייחודיים עם ערך מוסף לקהל הרחב. ההכנסות מסייעות להפעלת המרכז בקרית אונו.
במסגרת שרותי העמותה קיימים: מכון ללימודי מוגבלות, מרכז הערכה לתת"ח, דיור בקהילה, הידרותרפיה, נופשונים ועוד. החניכים נהנים ממגוון טיפולים מקצועיים, פעילויות פנאי, תרבות ולמידה.
מה נמכור ביריד: מוצרי מזון, מוצרי משרד, כלי קרמיקה ועציצים
אלין בית נועם הרצל 66 קרית אונו אתר: www.alin-beitnoam.org.il פייסבוק- יוצרים בנועם
עמיחי
עמיחי מפתחת רצף שירותים בקהילה לאנשים עם מוגבלויות שכליות והתפתחותיות בגילאי ילדות עד זיקנה בכל תחומי החיים: פנאי, דיור ותעסוקה. מתוך האמונה כי כל אדם זכאי לחיים של כבוד בקהילה בה הוא מתגורר.
אנשים עם מוגבלות שכלית מרגישים ושואפים להגשים את עצמם בדיוק כמו כולם, חשוב להאמין בהם ולאפשר להם לחוות ולהתנסות ואז מגלים שהם שווים- בדיוק כמונו.
מה נמכור ביריד: מוצרים שימושיים ומוצרי נוי מקרמיקה ועץ, כגון: קערות, מגשים לעוגה, תמונות ועוד.
עמיחי הוד השרון, כפר סבא, פתח תקווה אתר: www.amichai.org.il פייסבוק: https://www.facebook.com/AmichaiNPO/
וראייטי ישראל
מוסד ללא כוונות רווח (מלכ"ר), נוסד בשנת 1967, במטרה לסייע במגוון דרכים לילדים עם צרכים מיוחדים: טיפולים רפואיים, פארארפואיים (ריפוי ועיסוק, פיזיותרפיה, רכיבה טיפולית וכו'), תמיכה מקצועית, רכישת עזרים טיפוליים ושיקומים (כסאות גלגלים, אינסרטים, מתקני רחצה, משקפיים, מכשירי שמיעה וכו').
"וראייטי" ישראל עוזר ותומך בילדים ובני נוער עם צרכים מיוחדים, והינו אחד מבין 54 סניפי וראייטי בעולם הפועלים למען אותה מטרה. אלפי ילדים בישראל נהנים מידי שנה מהסיוע של וראייטי במגוון תחומים: טיפולים רפואיים, טיפולים פארארפואיים, ציוד ועזרים רפואיים ושיקומיים, מחשבים, סייעות, חונכות ועוד.
וראייטי ישראל תבואות הארץ 3, שיכון דן, תל אביב אתר: www.variety.co.il פייסבוק: https://www.facebook.com/variety.il?fref=ts
מכון סאמיט | יציר כפיים
מפעל מעברי "יציר כפיים" הוא מפעל לעבודות יד איכותיות בעץ ובטקסטיל. זהו מפעל מוגן עבור צעירים, נפגעי נפש. המשתקמים עובדים בשלוש סדנאות: נגריה, מתפרה וחרושתי.
מכון סאמיט הוקם בשנת 1973 כעמותה ציבורית (ע"ר), ופועל בשיתוף ובפיקוח משרד הבריאות (סל שיקום), משרד הרווחה, ביטוח לאומי ומשרד הביטחון. היה מראשוני הפועלים למען שילוב נפגעי נפש בקהילה והוא מפעיל מזה 32 שנה את השירות לשיקום פסיכוסוציאלי למתבגרים ולמבוגרים צעירים, שירות שכולל חמש מסגרות נפרדות: קהילה טיפולית למתבגרים, קהילה טיפולית למבוגרים צעירים, דיור מוגן, מרכז לשיקום תעסוקתי הכולל מפעל מוגן ("יציר כפיים") ותעסוקה נתמכת. כל המסגרות האלו מטרתם העיקרית היא להביא את המשתקם לרמת עצמאות והתמודדות שיעזרו לו להשתלב בקהילה, בתחומי הדיור החברה והעבודה.
"יציר כפיים" הוא מפעל מוגן לעבודות יד איכותיות בעץ ובטקסטיל. זהו מפעל מוגן עבור צעירים, נפגעי נפש, בגילאים 18-40. המשתקמים עובדים בשלוש סדנאות – מתפרה, נגריה וחרושתי. לכל סדנה יש אחראי והמוצרים מיוצרים כולם על-ידי המשתקמים. המוצרים נמכרים במפעל וגם בדוכנים והמשתקמים לוקחים חלק גם במכירת המוצרים.
המפעל המוגן הינו מסגרת מעברית, שנועדה להכין את המשתקמים להשתלבות בעבודה בשוק החופשי בקהילה. השילוב בעבודה בקהילה היא גולת הכותרת של המאמץ השיקומי של המשתקם-העובד ושל הצוות השיקומי.
המפעל המוגן הוא חלק ממכון "סאמיט" שהינה עמותה לשירותי טיפול, שיקום פסיכוסוציאלי ורווחה. המכון מעניק הזדמנות לשינוי בחיים למבוגרים, צעירים, מתבגרים וילדים הזקוקים לשיקום ולטיפול.
מוצרי המפעל נמכרים בדוכנים שונים במהלך השנה, הן בירידים והן בכנסים שונים של ארגונים שונים. בכל דוכן שאנו מפעילים ישנו משתקם שלוקח חלק במכירה ובהפעלת הדוכן. הדוכנים מהווים נתח חשוב בפעילות המפעל, בשיווק ובמכירות של המוצרים וכנגזרת לכך הגדלת כמות העבודה במפעל למשתקמים לצורך הכנת מלאי. בנוסף הדוכנים והמוצרים הנמכרים בו הם גאווה עבור המשתקמים ומשמשים עבורם כפידבק לעבודה הטובה והמאומצת שהם עושים במפעל.
מה נמכור ביריד: מוצרי הנגרייה - בית בובות, תיאטרון בובות, עריסת בובות, שולחן וכיסאות, דרגשים, עגלת משחק עם קוביות עץ, מטבח לילדים, סוס נדנדה, מגש עץ, תחתית לסיר בצורת תפוח ועוד. מוצרי המתפרה - שמיכות טלאים, שמיכות עגלה, שמיכת כירבולית, סינרים לתינוקות ולילדים, קוביות משחק, תיקי איפור, מחזיק טישו ומגבונים, תיקי גן, תיקי שק, קלמרים, תיקי נשים, ראנרים ועוד. מוצרי החרושתי - מגנטים, סדר ברכות לראש השנה, סיכות ראש, מדבקות לבית ספר, מחברות מעוצבות, ערכות יצירה, ערכת יום הולדת ועוד.
מכון סאמיט האומן 16, בניין בית גיל אתר: yetzirkapayim.com פייסבוק https://www.facebook.com/yetzirkapayim
קלי"ק - קהילה למען יזמות לקשישים
עמותת קלי"ק פועלת בארץ בתחום הגיל השלישי ביישום מודלים ליזמות עסקית חברתית ופתרונות טכנולוגיים חברתיים. העמותה הוקמה ב1983- ומפעילה שירותים מגוונים, המעודדים ומאפשרים איכות חיים טובה יותר לוותיקים, כגון: מרכזי תעסוקה, מרכז וירטואלי, מרכז לשעות הפנאי, תיאטרון קהילתי, מועדוני קשישים, מרכז יום לתשושים, פרויקט קהילה תומכת, מועדון לניצולי השואה, פרויקט ספורט עירוני, תמיכה כלכלית לניצולי שואה ופרויקטים קהילתיים בין דוריים.
עמותת קלי"ק שואפת לתפעול עצמאי ויציב על ידי ייזום פרויקטים חדשניים שייעודם קידום האוכלוסייה הוותיקה, במטרה להעלות את דימויים האישי והחברתי ולאפשר להם להמשיך לחיות בכבוד ולתרום לחברה. בתחום התעסוקה עמותת קלי"ק הקימה את מרכז סביה (SAVI) משמש כמודל ייחודי של יזמות חברתית-עסקית לקשישים בישראל. במרכז מועסקים עובדים בני הגיל השלישי ואנשים בעלי צרכים מיוחדים. המרכז מייצר חומרי גלם ליצירה, ערכות מלאכת יד, מפעיל סדנאות בתחום מלאכת יד לקייטנות, מתנ"סים, גני ילדים, בתי ספר, חנויות, מועדוני קשישים וציבור הרחב. בנוסף המרכז מייצר מתנות לחגים ולאירועים לחברות ולציבור הרחב. הקשישים מועסקים תמורת שכר מלא בגזירה, בתפירה, באריזה וכו'.
בתחום הטכנולוגי ב 2015, כחלק מהעיסוק ביצירתיות וחדשנות לטובת הגיל השלישי, יזמה העמותה פרויקט פורץ דרך בתחומו. הפרויקט נועד לחבר קשישים, הסובלים מבדידות מצבית, עם הקהילה, ובעיקר עם בני גילם שנמצאים במרכזי היום. החיבור נעשה באמצעות תוכנה לשיחות ועידה באמצעים טכנולוגיים וירטואליים דוגמת הטלוויזיה, הטאבלט והמחשב. באופן זה, נוצר קשר אינטראקטיבי בין הקשישים משני צידי המסך, והם עושים ביחד פעילויות משותפות כמו יוגה, מדיטציה, שעורי תנועה, זמרה, אקטואליה, פרשת השבוע ואף שומעים הרצאות.
מה נמכור ביריד: :- מגוון פלייסמטים, סינרים, כריות, ערכות יצירה ודברים לתינוקות.
קלי"ק הוד השרון אתר: www.click-savi.org.il פייסבוק: https://www.facebook.com/click.savi?ref=tn_tnmn
עמותת ידידי המפתנים
העמותה הוקמה בשנת 1986 ע"י קבוצת מתנדבים שנחשפו למסגרות הייחודיות של השירות לשיקום נוער, במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, המטפלות בבני נוער בקצה רצף הניתוק, הסיכון והסכנה לקראת שילובם כבוגרים מתפקדים בקהילה. העמותה פועלת לסייע לשירות לשיקום נוער בבניה ופיתוח רשת ביטחון ייחודית זו המהווה ההזדמנות האחרונה עבור בני נוער אלה.
מסגרות השרות לשיקום נוער הן מסגרות טיפוליות, שיקומיות, חינוכיות יומיות בקהילה לבני נוער במצבי סיכון וסכנה אשר מערכות החינוך הפורמליות לא הצליחו לתת מענה לקשייהם הרב ממדיים בתחום הרגשי, התנהגותי, חברתי, לימודי ומשפחתי.
מסגרות השירות לשיקום נוער פרוסות מאילת בדרום ועד טובא זנגריה בצפון ונותנות שירות לכ-2,600 בני נוער מהמגזר הכללי, מהמגזר הערבי, ומהחברה הערבית על גווניה (ערבים, דרוזים ובדואים) תוך הקפדה על התאמה תרבותית.
המסגרות משמשות רשת ביטחון קהילתית לבני הנוער ומכוונות לצמצם את תופעת הנשירה והניתוק ממערכות נורמטיביות. בין היתר:
- מניעת שוטטות, התדרדרות לעבריינות ועבריינות.
- מניעת הוצאת הנער/ה מהבית ומסביבתם הטבעית.
- פיתוח מיומנויות בתחומי התפקוד השונים:רגשי,חברתי,התנהגותי,לימודי ותעסוקתי באמצעות תכנית אישית אינטגרטיבית.
- פיתוח וחיזוק היכולות האישיות של בני הנוער לקראת השתלבותם התקינה והמהירה במערכות נורמטיביות בקהילה.
המוצרים שנמכור ביריד מיוצרים כולם על ידי חניכי וחניכות המפתנים והמית"רים במיזמים עסקיים הפועלים במסגרות. תחום התעסוקה וההכנה לחיי עבודה הינו מרכיב מרכזי בתהליך הטיפולי-שיקומי. במיזמים העסקיים בני הנוער מייצרים ומתנסים בעבודה עם ספקים ולקוחות, בניהול תקציב, בכתיבת הצעות מחיר ועוד.
מה נמכור ביריד: מארזי נרות ודבש, שוקולדים ייחודיים ומארזי פרלינים, תכשיטים וכלי בית מזכוכית ופורצלן, מארזי עציצים ומשחקי עץ. כל המוצרים מיוצרים בעבודת יד על ידי חניכי וחניכות המפתנים והמית"רים.
עמותת ידידי המפתנים info@miftanim.org
עמותת בית הגלגלים
בתים חברתיים לילדים בני נוער ובוגרים עם מוגבלות פיזית - עמותת בית הגלגלים מקיימת מגוון פעילויות לכ-470 ילדים, בני נוער ובוגרים עם מוגבלות פיזית, בעזרת כ-500 מדריכים מתנדבים ומסורים המגיעים מכל קשת החברה הישראלית, תוך מתן דגש על פיתוח היכולות החברתיות הנחוצות לשילובם בקהילה. לעמותה, שהחלה פעילותה ב-1979, ביוזמתה של מרים שורץ ז”ל, שישה בתים מותאמים לנכים ברחבי הארץ:הרצליה, ירושלים, באר שבע, קיבוץ אורים, בוסתן הגליל וואדי ערה. הסניף בבאר שבע מיועד לאוכלוסייההבדואית בדרום וזה שבוואדי ערה מיועד לאוכלוסייה הערבית באום אל פחם והסביבה. לאחרונה החלה לפעול קבוצה ראשונה לאוכלוסייה החרדית המתארחת בבית הירושלמי.
מה נמכור ביריד: ספרי בישול, יין של יקב יפו ולוחות שנה
עמותת בית הגלגלים כתובת דוד המלך 128, הרצליה אתר www.beitgalgalim.org.il פייסבוק https://www.facebook.com/HouseofWheels/?fref=ts
עמותת כוכב הצפון (ע"ר, מלכ"ר)
מפתחת ומפעילה רצף שירותים מקיף ואיכותי לאנשים עם מוגבלויות, תושבי הפריפריה הצפונית, בתחומי טיפול ושיקום, דיור, תעסוקה, חברה ופנאי.
אנו מאמינים כי לכל אדם זכות לחיים של שווה בין שווים, זכות למיצוי הפוטנציאל האישי הגלום בו וזכות לקבלת השירותים הנדרשים למימושו. הארגון שואף לפתח הזדמנויות לצמיחה אישית בקרב אנשים עם מוגבלויות, אשר יובילו להשתלבותם במעגלי החיים השונים בקהילה. העמותה מעניקה את שירותיה לכל המגזרים, לכל קשת המוגבלויות (נפגעי נפש, נכים פיזיים, אוטיסטים, אנשים הלוקים בפיגור שכלי), לכל רמות התפקוד ולכל הגילאים (מגיל שלוש ועד זקנה). מרכזי העמותה הם רב תרבותיים ומהווים דוגמא לדו קיום וסובלנות הלכה למעשה והם ממוקמים בלב לבן של קהילות, כך שבאופן טבעי ויומיומי מתקיים מפגש שוויוני בין האוכלוסיות השונות.
העמותה הוקמה בשנת 2003 ומספקת כיום שירותים ל 800 איש בקירוב, כולם תושבי הצפון. מסגרותיה פרושות ברחבי הגליל המערבי ומשנת 2014 גם באזור הגליל המזרחי והגולן. הפעילות נערכת בשיתוף מלא עם עמותת מרכז כוכב מעלות-תרשיחא, משרדי הממשלה, מועצות אזוריות ומקומיות וקשת רחבה של שותפים פילנטרופיים. שמה הטוב של העמותה הולך לפניה בכל הנוגע למקצועיות, גמישות מחשבתית והתאמה אישית לצרכי המשתקמים, יכולת לפיתוח תשתיות ותפעול מיזמים במסירות ובאיכות גבוהה ומוקפדת.
העמותה פועלת בשקיפות מלאה ומחזיקה בתו תקן מטעם 'מידות'. כמו כן, העמותה, מסגרותיה השונות והמנכ"לית זכו באותות ופרסים שונים על פועלם, ביניהם ציון מקסימלי (חמישה כוכבים) מטעם האיגוד הישראלי לאיכות ומצוינות בקרב תעשיינים ועמותות בגליל, אות פול האריס של ארגון רוטרי, פרס אות החסד של בית איזי שפירא, פרסים מקרן שלם ועוד.
מה נמכור ביריד: מוצרים פרי עמלם של חברי סדנאות האמנות 'מארג': כסאות גן וסולמות נוי, מנדלות בחיתוך לייזר, צעצועי עץ לילדים, שרשראות דגלים מעץ, מוצרי קרמיקה, אביזרי קישוט לבית ולחדרי ילדים, מפות, כריות בבושקה, סינרים, לוחות גיר, חישוקי איילים ועוד - הקטלוג: www.maarag.org.il
עמותת כוכב הצפון מרכז אמנויות שיקומי 'מארג' - כפר ורדים (מסגרות רבות נוספות פרושות ברחבי הגליל והגולן) משרדי העמותה 04-9570129, טל. 'מארג' 04-9973259. בפייסבוק: כוכב הצפון מארג
בית איזי שפירא – עמותת אבי
בית איזי שפירא לשינוי באיכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות, הינו ארגון הפועל למעלה מ-37 שנים, ומשפיע על חייהם של כ-58,000 בוגרים וילדים בשנה ומהווה מודל לעשייה בתחום הן במישור הארצי והן בזה הבינלאומי.
הארגון פועל כדי להבטיח לאנשים עם מוגבלויות שותפות מלאה בחיי הקהילה ואיכות חיים טובה יותר, וזאת על ידי מתן ופיתוח שירותים חינוכיים טיפוליים חדשניים, פעילות רחבה ליצירת שינוי עמדות חברתי והפעלת מרכז למצוינות, מחקר והכשרה מקצועית בתחום המוגבלויות.
מה נמכור ביריד: שלל חבילות שי מבית חברת מילניום מרקטינג המייבאת את מוצרי מותג ארקוסטיל בישראל ומוצרים נוספים מבית היוצר של קרן ולנציה- סטודיו לעיצוב.
בית איזי שפירא – עמותת אבי רחוב איזי שפירא 1, רעננה אתר: www.beitissie.org.il פייסבוק: בית איזי שפירא - Beit Issie Shapiro
עמותת אליפלט
מתנדבי אליפלט מסייעים במזון, מרפא והתפתחות לתינוקות וילדי פליטים השוהים בסיכון ובמצוקה ב"מחסני הילדים" בדרום תל-אביב. אלפי תינוקות ופעוטות, בני קהילת מבקשי המקלט מאריתריאה וסודאן, שוהים מבוקר עד ערב בצפיפות, בחסר עצום ובסיכון חיים, בדירות קטנות וחשוכות המכונות בתקשורת "מחסני ילדים". בשש השנים האחרונות מתו בהן 17 תינוקות ומתנדבי אליפלט פועלים לסייע בהצלת חייהם וילדותם, לדאוג לצרכיהם הבסיסיים ולהעניק להם ליווי וחיבוק.
אליפלט מפעילה למענם גם מועדוניות התפתחותיות-חינוכיות המשמשות משמורת חמה, ומסייעות לשילוב ילדים בסיכון גבוה בגנים ובבתי הספר של מערכת החינוך. לאליפלט 250 מתנדבים קבועים הבאים מכל הקשת החברתית בישראל, וכן בני נוער, סטודנטים ואנשי מקצוע בתחומי הרפואה והחינוך. העמותה א-פוליטית, פועלת מחמלה ומאמינה כי לכל ילד החי ביניננו מגיעה ילדות. אליפלט הוקמה לפני חמש שנים ומסייעת כיום ליותר מ-1,000 ילדים רכים בשיפור מציאות חייהם. כל הסיוע לפעילות הענפה מגיע מהציבור הישראלי התורם לעמותה ומתנדב בה בדרכים מגוונות: פעילות עם הילדים, הפעלות חוגים ותגבור לימודי, הובלות ואיסוף מזון וציוד, ועוד. על פועלה זכתה אליפלט ב"אות הנשיא למתנדב", "פרס יגאל אלון למעשה מופת חלוצי-אזרחי" ובפרס זכויות האדם של הרפובליקה הצרפתית.
מה נמכור ביריד: ספר הצביעה "בכל צבעי הקשת" שיצירותיו נתרמו לנו ע"י טובי הכותבים והמאיירים וכן תיקים, חולצות מודפסות וגלויות "שנה טובה" שהודפסו מאוצרות הספר.
עמותת אליפלט מסילת ישרים 76 תל-אביב אתר: elifelet@elifelet.org, https://www.elifelet.org/ פייסבוק: https://www.facebook.com/elifeletkids/
ליליות
מסעדת "ליליות" היא מיזם עסקי-חברתי המפעיל במסגרתו החל משנת 2000 תכנית הכשרה עבור נוער, צעירות וצעירים במצבי סיכון. התכנית מופעלת בשיתוף עם עמותת עלם לנוער במצבי סיכון וקרן דואליס להשקעות חברתיות.
תכנית ליליות מציעה מסגרת תעסוקתית ייחודית עבור נוער וצעירות/ים בין הגילאים 16-19 אשר נשרו ממסגרות חינוך פורמאליות. הצעירים עובדים בשכר וזוכים להכשרה מקצועית של שנה עד שנה וחצי במטבח של מסעדת שף. לצד ההכשרה המקצועית הם מקבלים ליווי פסיכו-סוציאלי על ידי מנהלת התכנית החברתית ומשתתפים במפגשים קבוצתיים ופגישות אישיות. מטרת התכנית היא הקניית מיומנויות ליציאה לעולם התעסוקה ולחיים בוגרים ועצמאיים, תוך התנסות בלקיחת אחריות והתארגנות, עבודה בצוות, הקשבה לסמכות, התמדה ועוד. כמו כן, התכנית מהווה עבור המשתתפות/ים הזדמנות להבטיח את עתידם ע"י רכישת מקצוע והתנסות מעשית.
הלמידה נעשית תוך כדי העבודה במטבח יחד עם השף וצוות הטבחים. ההכשרה מתבצעת בקבוצות קטנות, תוך התאמה אישית לצרכים הייחודיים וליכולות של כל משתתפ/ת. חשוב לנו לספק מסגרת עם כללים ברורים וגבולות, כדי לדמות את עולם העבודה. יחד עם זאת, אנו משתדלים להיות גמישים ויצירתיים כדי לאפשר להם ללמוד ולהתפתח באופן אישי בקצב שלהם. לאחר סיום התכנית אנחנו מתווכים בין הבוגרים למסגרות המשך כגון צבא, שירות לאומי, לימודי בישול ועבודה במסעדות נחשבות בארץ. אנחנו ממשיכים את הקשר עימם ומלווים גם בשלבי היציאה ל"עולם האמיתי".
מה נמכור ביריד: פירות טריים, שייקים ומיצים טבעיים.
ליליות רח' דפנה 2 תל אביב אתר: http://liliyot.co.il/ פייסבוק: https://www.facebook.com/liliyot.group/notifications/
בחסות בנק הפועלים