וול סטריט: רשתות הסופרמרקטים צנחו בעקבות הוזלות בהול פודס
דאו ג'ונס ונאסד"ק איבדו 0.1%; אמזון והול פודס הודיעו על הוזלה של שורת מוצרי מזון - וולמארט ירדה ב-2%, קוסטקו צנחה ב-5%, קרוגר צללה ב-8.1%; קרדיט סוויס חתך ההמלצה לטבע - המניה ירדה ב-0.8%; מכירות הבתים הקיימים בארה"ב איכזבו
ירידות קלות בנעילה בוול סטריט - נאסד"ק ודאו ג'ונס ירדו ב-0.1%, S&P 500 איבד 0.2%.
מניות מרכזיות
אמזון וחברת המזון האורגני הול פודס שרכשה, הודיעו היום כי יפחיתו מחירי מוצרים החל מהשבוע הבא. לפי הצהרת החברות, אבוקדו, דגי סלומון אורגניים ובננות יוזלו, במטרה להפוך את המזון האורגני לבר-השגה "עבור כל הצרכנים". ההודעה גררה ירידות במניות של רשתות הסופרמרקטים.
סיגנט (Signet), קמעונאית התכשיטים הגדולה בעולם, הכריזה היום (ה') על רכישת אתר היהלומים הישראלי R2Net בעסקת מזומן בשווי 328 מיליון דולר.
יצרנית המחשבים והמדפסות, HP, היכתה את התחזיות לרבעון השני כאשר פרסמה רווח רבעוני מותאם של 43 סנט למניה. זאת, לעומת תחזיות של 1 סנט למניה. ההכנסות גם היכו את התחזיות. בחברה מציינים כי השיפור בתוצאות היה מונע בעיקר מהשיפור במכירות של המחשבים האישיים.
סירס (SEARS) פרסמה את הדוחות לרבעון השני והכריזה כי תסגור 28 חנויות קיימארט עד סוף השנה. כמו כן, בניסיון לחזור לרווחיות, סירס חותכת את פורטפוליו הנדל"ן שלה, מקצצת בעלויות ומחפשת מקורות נוספים לקצץ בהם. מהנתונים הפיננסיים עולה כי ההכנסות ברבעון שחלף עמדו על 4.37 מיליארד דולר לעומת 5.66 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד, ירידה של 23%. בחברה טוענים שהצמצום הדראסטי במספר הסניפים הוא שהביא לירידה הדרמטית ברווחים. בתגובה לדיווח מניית החברה מזנקת ב-7%.
קמעונאית מוצרי היוקרה, טיפאני (Tiffany), דיווחה כי הרוויחה 92 סנט למניה ברבעון השני, 6 סנט מעל ההערכות של האנליסטים. ההכנסות גם היכו את התחזיות, אך המכירות בחנויות זהות ירדו ב -1% לעומת התחזיות לירידה של 0.2%.
אובר פרסמה תוצאות: חברת ההסעות השיתופיות הפסידה 645 מיליון דולר ברבעון השני, לאחר הפסד של כ-3 מיליארד דולר בשנת 2016.
ברקע למסחר
שלושה שבועות לאחר שמורגן סטנלי חזה כי מניית טבע תצלול לרמת שפל של 16 דולר בלבד - ופגע, הגיע היום (ה') תורו של הבנק השוויצרי קרדיט סוויס לחתוך את מחיר היעד שלו למניית יצרנית התרופות הישראלית. בסקירה מיוחדת שהוציא, הוריד הבנק השוויצרי את מחיר היעד למניית החברה מרמה של 25 דולר לרמה של 13 דולר בלבד.
הצמיחה בבריטניה ברבעון השני עמדה על 0.3%, בדומה לתחזיות ולאומדים הקודמים. בחישוב שנתי עומד התוצר הבריטי על עלייה של 1.7%, גם במקרה זה בדומה לתחזיות.
חברת התעופה הגרמנית לופטהאנזה אישרה באופן רשמי את הדיווחים לפיהם היא מעוניינת לרכוש חלקים מחברת התעופה אייר ברלין שנכנסה לחדלות פירעון.
אתמול בניו יורק מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו ב-0.4%, נאסד"ק ירד ב-0.3%. מדד דאו ג'ונס סגר אתמול רצף של 84 יום ללא עלייה של 1% לפחות, מאז ה-25 באפריל (שבו רשם המדד עלייה של 1.1%). זהו הרצף הארוך ביותר שרשם המדד ללא עלייה שכזו מאז 2007 - מרץ 2007 נסגר רצף של 102 ימים ללא עלייה כאמור (הדברים מובאים במרקטווטש).