גוגל מציעה למשתמשיה אבחון לדיכאון קליני
משתמשים בארצות הברית שיקלידו את מילת החיפוש "דיכאון" בטלפון החכם, יקבלו שאלון הערכה עצמית ראשוני לאבחון המחלה. התוצאות, לטענת גוגל ושותפיה באיחוד הלאומי למחלות נפש - יישארו פרטיות
אחד מכל חמישה אמריקנים סובל מדיכאון קליני, ורק מחצית מהחולים מקבלים טיפול: כך עולה מנתונים רשמיים של האיחוד הלאומי למחלות נפש (NAMI) בארצות-הברית. הנתונים האלה הם שהובילו את חברת גוגל לייצר שיתוף פעולה עם הארגון, על מנת להעלות את המודעות למחלה ולהגביר את הטיפול בה.
בפוסט שפורסם בבלוג הרשמי של גוגל, הצהירה החברה כי משתמשים שממוקמים בארצות הברית ויבצעו חיפוש פשוט של המילה דיכאון (Depression) מהטלפון החכם שלהם, יועברו באופן אוטומטי לעמוד מיוחד ובו מידע רחב על המחלה המסופק על ידי פאנל מומחים, וכן אל כפתור שמוביל לשאלון הערכה עצמית שנועד לאבחן רמות שונות של דיכאון קליני.
על אף הצהרת הכוונות של גוגל, לפיה לפחות אחת מהמטרות של הפרויקט היא "ללמוד יותר על דיכאון קליני", בפוסט מובהר כי השאלון הנו דיסקרטי וכי תשובות המשתמשים יישארו חסויות. לצד זאת מובהר כי כל המידע המסופק על ידי גוגל במסגרת הפיצ'ר החדש, מבוסס על פאנל מומחים מטעם האיחוד הלאומי למחלות נפש, וכי מדובר במידע מהימן שמטרתו להגביר מודעות לדרכי הטיפול במחלה.
שאלון ה-PHQ-9 הנו שאלון הערכה עצמית מבוסס מחקרית, שנועד לבצע סינון ראשוני לגילוי תסמינים של דיכאון קליני. גוגל מפנה אל השאלון גם ישירות מעמוד תוצאות החיפוש, באמצעות כפתור: "בדקו האם אתם סובלים מדיכאון קליני". בגוגל מצהירים עוד כי השאלון אינו מחליף אבחון רפואי, וכי הוא נועד בעיקר כדי לייצר דיאלוג אינפורמטיבי יותר בין המשתמשים לבין המערכת הרפואית, ולהניע משתמשים לפעול לקבלת טיפול הולם.
על פי הסטטיסטיקות של NAMI, לאדם שמתחיל להראות סימנים של דיאון קליני בדרגות שונות, ייקחו לפחות 6-8 שנים עד לרגע בו יפנה לאבחון וטיפול במחלה. הבחירה בגוגל בהקשר הזה, נועדה כדי להנגיש את הכלי האבחוני למשתמשים בצורה פשוטה ומבוקרת, ולספק להם מידע רלוונטי שעשוי לזרז את מתן הטיפול.