מחקר מצא קשר בין מחלות חניכיים לסרטן
במחקר ענק שכלל 65 אלף נשים שנמשך לאורך 8 שנים נמצא כי מחלת חניכיים בקרב נשים מבוגרות מעל גיל 54 מגבירה משמעותית הסיכון לפתח סרטן שד, סרטן ושט, סרטן ריאות וסרטן עור
הנה סיבה טובה לשמור על החניכיים שלנו מפני דלקות: קיימים קשרים מובהקים בין מחלת חניכיים לבין סוגי סרטן מסוימים בקרב נשים מעל גיל 54 – זוהי מסקנת מחקר שמתפרסם בגיליונו האחרון של כתבת העת Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention.
במחקר, בו היה מעורב האיגוד האמריקני לחקר הסרטן, מצאו החוקרים קשרים מובהקים בין מחלת חניכיים בנשים מעל גיל 54 (לאחר גיל פריון) לבין סיכוי מוגבר משמעותית לפתח סרטן שד, סרטן ריאות, סרטן הוושט וסרטן העור. כל זאת ללא קשר להתנהגויות מסוכנות בעברן, כמו עישון.
קיראו עוד בערוץ בריאות השן
כ-85% מהאוכלוסייה סובלים ממחלת חניכיים
המחקר כלל כ-65 אלף נשים מ-40 מרכזים רפואיים בארצות הברית, והוא עקב אחריהן במשך למעלה משמונה שנים. המעקב הגיע עד נתונים שנאספו בשנת 2013.הקשר שהתגלה הוא להופעת סרטן שד, סרטן הוושט, כיס המרה ומלנומה. דווקא עבור סרטן חלל הפה, לימפומה או סרטן הלבלב לא נתגלו קשרים למחלת חניכיים. מחקר זה מצטרף למחקרים דומים בגברים שמצאו קשר בין מחלות חניכיים וסיכוי כולל לפתח סרטן.
על פי נתוני מערכות הבריאות בארצות-הברית קרוב למחצית מהמבוגרים בני 30 ומעלה חולים במחלות חניכיים בדרגות שונות. עם זאת, ידוע מהספרות כי עם העלייה בגיל עולה גם הנטייה למחלות חניכיים. לכ-70% מהאוכלוסייה הבוגרת (גיל 65 ומעלה) בארצות-הברית יש מחלת חניכיים בדרגות חומרה שונות.
"למרבה הצער, בשנים האחרונות לא פורסם אף סקר אפידמיולוגי מדויק הנוגע לתפוצת מחלת החניכיים בישראל", מציין ד"ר חגי סלוצקי, מומחה לרפואה ציבורית והרופא הראשי של כללית סמייל, "עם זאת, ההערכה היא כי המחלה נפוצה אף יותר ומגיעה לכ-85% מהאוכלוסייה אף בגילאים הצעירים יותר מאשר בארה"ב".
ההשפעה של החניכיים על הבריאות
צילום: shutterstock
מומלצים