שתף קטע נבחר

 

אסי אבוטבול מואשם: "רצח את עו"ד חכם כי הוא לא חקר עד תביעה"

9 שנים לאחר רצח הפרקליט בת"א - הוגש כתב אישום נגד ראש ארגון הפשע: "אבוטבול לא היה שבע רצון מייצוגו המשפטי והורה לעקוב אחר עורך הדין ולהצמיד מטען לרכבו". אבוטבול, שמואשם גם ברצח ארתור רוזן, ניסה לסחור במידע ולהפליל את אחיו שנרצח כדי שעונשו יקוצר

 

תשע שנים לאחר רצח הפרקליט ברחוב מרכזי בתל אביב - מוגש לראשונה כתב אישום בפרשה: בבית המשפט המחוזי בלוד הוגש היום (ג') כתב אישום נגד ראש ארגון הפשע אסי אבוטבול בגין רצח עורך דינו יורם חכם ובגין רצח ארתור רוזן.

 

חקירת רצח עו"ד חכם הייתה תקועה שנים רבות, ולפני כמה חודשים חלה התפתחות דרמטית בתיק - ואבוטבול נעצר. לאחר מאה ימי מעצר וחקירה הודיעו בשבוע שעבר המשטרה והפרקליטות כי תיקי הרצח שבהם נחשד כמעורב פוענחו וכי יוגש כתב אישום נגדו. ההחלטה להאשים את אבוטבול ברצח עו"ד חכם וברצח הנוסף התקבלה בתום דיון שנערך אצל פרקליט המדינה שי ניצן בהשתתפות נציגים בכירים מהמשטרה ומפרקליטות מחוז מרכז ותל אביב.

 

הפרקליטות מבקשת להותיר את אבוטבול בתנאי מעצר, אך זה ביקש מבית המשפט לשוב לתא המאסר. "הייתי עצור 100 ימים, אני מבקש אם אפשר לתת לי לפחות חודשיים למנוחה, שייתנו לי מנוחה פשוט", אמר היום בדיון בבית המשפט. את התביעה מייצגים עורכי הדין ניסים מירום וליהי מלצמן מפרקליטות תל אביב ועורכי הדין איילה אורן ורועי רייס מפרקליטות מרכז.

 

 

הגשת כתב האישום בבית המשפט המחוזי בלוד    (צילום: ניצן דרור)

הגשת כתב האישום בבית המשפט המחוזי בלוד    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ארכיון: אבוטבול מתעמת עם המשטרה    (צילום: ניצן דרור ואבי חי)

ארכיון: אבוטבול מתעמת עם המשטרה    (צילום: ניצן דרור ואבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
 (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)

 (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)
 

ההתפתחות המשמעותית הגיעה לאחר שהמשטרה הפעילה סוכן סמוי בתאו של אבוטבול, שמרצה 17 שנות מאסר בגין ניהול ארגון פשע. אסיר שהורשע בעצמו ברצח ומרצה שנות מאסר ארוכות התיידד עם אבוטבול ורכש את אמונו בכלא. הוא הקליט את אבוטבול ואסף נגדו ראיות מפלילות בפרשות הרצח, מה שהוביל את המשטרה לטעון כי היא פענחה את התיק. כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, החקירה נפתחה רשמית מחדש באפריל האחרון.

 

הסוכן הסמוי שהפליל את אבוטבול שוהה בכלא זה 31 שנה לאחר שנגזר עליו מאסר עולם על רצח. בתמורה להפללה הוא יוכל לפנות לנשיא לחנינה על תנאי, ויתבקש לעזוב את הארץ ל-10 שנים. אם יפר את התנאים – ישוב לכלא. כמו כן הוא צפי לקבל 200 אלף שקלים.

 

"צוות משותף הגיש היום אישום נגד אסי אובטובול בגין שתי פרשיות הרצח", אמר התובע ניסים. "רצח עו"ד חכם זעזע את הציבור בישראל והיווה חציית קו אדום ביחסים בין סנגורים לעורכי דינם. במשך תשע שנים החקירה לא נזנחה לרגע. רשויות האכיפה בישראל הקדישו מאמצים בלתי נדלים כדי להביא את כתב האישום בפני בית המשפט. אנו תקווה שיהיה בכתב האישום הזה משום נחמה כלשהי למשפחות הנרצחים".

 

פיטר, החזיר - וחיסל מתוך הכלא

עו"ד חכם ייצג כאמור את הנאשם ב-2008 במסגרת הליך פלילי שבו הואשם כראש ארגון פשיעה לצד עבירות נוספות, בזמן שאבוטבול שהה במעצר עד תום ההליכים במתקן הכליאה רימונים בשרון. ב-16 במרס של אותה שנה סבר אבוטבול שעורך דינו ויתר על חקירתו של עד תביעה במשפטו ופיטר את הסנגור בשיחת טלפון מהכלא. ביום למחרת, עם זאת, השניים יישרו כביכול את ההדורים וחכם חזר לייצג את אבוטבול.

 

בכל זאת, לפי האישום הראשון שהוגש היום, החליט ראש ארגון הפשיעה לחסל את חכם. באישום מצוין כי אבוטבול "לא היה שבע רצון מהישגיו של עו"ד חכם במו"מ שניהל האחרון לסיום התיק בהסדר טיעון". בנוסף, ראש ארגון הפשיעה לא היה שבע רצון מניהול ההגנה של עו"ד חכם, גם בשל ניהולו המהיר של המשפט.

אבוטבול עם עו"ד חכם (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אבוטבול עם עו"ד חכם(צילום: מוטי קמחי)

כדי להוציא את תוכניתו אל הפועל קשר אבוטבול קשר עם אחרים, שזהותם בשלב זה אינה ידועה, באמצעות מסרים ומכתבים שהוציא מהכלא וקיבל לכלא, לרבות באמצעות עורכי דין. התוכנית הייתה לגרום למותו של עו"ד חכם בפיצוץ מטען חבלה שיוצמד לרכבו.

 

ב-10 ביוני 2008 הוצמד מטען חבלה מאולתר עם חומר נפץ במשקל של כקילוגרם בעל מערכת הפעלה חשמלית לרצפת רכבו של עו"ד חכם, בעת שחנה בחניון הבניין שבו שכן משרדו. ביום למחרת, עת נהג עו"ד חכם ברכבו בשעות הערב ויצא מחניון בניין משרדו לרחוב יגאל אלון בתל אביב, הופעל מטען החבלה וגרם לפיצוץ, ועורך הדין נהרג. 

 

במשטרה טוענים שידעו מהרגע הראשון שאבוטבול אחראי למעשה, אולם לא היו ראיות לכך. במסגרת תרגיל חקירה שביצעו ביאחב"ל הוכנס לתאו אסיר שהיה חברו, וזה הקליט אותו מדבר על רצח עו"ד חכם. הודאתו של אבוטבול למדובב נפרסה על פני פגישות רבות במסגרת תוכנית שרקם אבוטבול לסחור במידע בדבר ביצוע רצח חכם ובמסגרתה להפליל את אחיו המנוח, פרנסואה אבוטבול, בביצועו, ולקבל טובות הנאה לקיצור מאסרו הנוכחי.

התובע ניסים מרום (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
התובע ניסים מרום(צילום: ירון ברנר)

אשתו של אסי אבוטבול, היום בבית המשפט (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אשתו של אסי אבוטבול, היום בבית המשפט(צילום: ירון ברנר)

במסגרת ההודאה פירט אבוטבול בפני הסוכן הסמוי את המניע לביצוע רצח חכם וכן את כל השתלשלות ביצועו ואף הסביר עד כמה היה מעורב בביצוע הרצח.

 

בדיון אמר לשופטים עורך דינו של אבוטבול, אבי כהן מהסנגוריה הציבורית: "אני סבור שהמדינה הפעילה במשך 18 חודשים אסיר עולם מסוכן מאוד בכפוף לטובת הנאות מפליגות - שלא כדין. מקריאת כתב האישום עולה כי בנושא עו"ד חכם לא פוענח הרצח עד הסוף לפי המדינה כי לא הועמדו לדין האנשים שביצעו את הרצח. הנאשם טוען לחפותו ומבקש בדיקת פוליגרף שעדיין לא נערכה".

 

בתגובה נוספת לאחר הדיון אמר כהן: "המשטרה, בגיבוי הפרקליטות, הפעילה אסיר עולם בהקלטות. אנחנו יודעים שזה בניגוד לחוק והחוק שווה לכולם. אנחנו נבקש לפסול את כל הראיות הללו שנאספו שלא כדין. אנחנו מקווים להוכיח את חפותו של הנאשם. עובדה שהמשטרה לא הצליחה להגיע למבצעי רצח חכם. חרף הניסיונות לדובב את הנאשם הוא לא סיפק את זהותם כיוון שהוא אינו יודע את זהותם, וזה מוכיח את חפותו".

 

רוזן נורה על ידי אבוטבול ונדרס בעת שניסה להזעיק עזרה

גופתו של ארתור רוזן נמצאה לפני 18 שנה מוטלת בצד כביש 2, סמוך לאור עקיבא. תחילה נפתחה חקירה בחשד למעורבות בתאונת דרכים, אך בעקבות ממצאים שאותרו עלה החשד כי הוא נרצח. הגופה נשלחה למכון לרפואה משפטית באבו כביר ונמצאו בה שלושה קליעי אקדח. החוקרים חזרו לזירה שבה נמצאה הגופה ומצאו במקום כתמי דם ותרמילי כדורים, שלפי החשד פגעו ברוזן.

 

לפי האישום השני שהוגש היום נגד אבוטבול, באותה תקופה היו השניים בקשר. אבוטבול היה אז מסוכסך עם אלון גלעדי ועם משה הדס חברו, ובמועד שאינו ידוע פנה לארתור בהצעה שירצח את גלעדי בתמורה לתשלום שכר גבוה, אך השניים לא הגיעו להסכמה. על רקע דברים אלה, לפי האישום, החליט אבוטבול לרצוח את רוזן.

 

 

הזמין רצח מהכלא. דיון באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

הזמין רצח מהכלא. דיון באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אבי כהן, עורך דינו של אבוטבול (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אבי כהן, עורך דינו של אבוטבול(צילום: ירון ברנר)
 

ב-23 בנובמבר 1999 נפגשו בשעות הערב אבוטבול, רוזן ואדם נוסף שזהותו אינה ידועה ונסעו יחד ברכב בכביש החוף. בעת שנסעו בכביש, בקרבת קיסריה, עצרו בצד הכביש בדרך צדדית. לפי האישום ירדו אז אבוטבול ורוזן מהרכב וצעדו רגלית למרחק של כ-10 מטרים מהכביש, ושם ירה אבוטבול בעורפו של רוזן באקדח.

 

רוזן הצליח לשרוד את הירי הראשוני, אך אבוטבול ירה בו כמה פעמים נוספות ועזב את המקום. בשארית כוחותיו קם רוזן על רגליו, צעד בדרך הצדדית ועלה בחזרה אל כביש החוף - שם דרס אותו רכב חולף והוא מת לאחר זמן קצר. לפי האישום, הסיבה למותו של רוזן הייתה אובדן דם רב בעקבות הירי.  

 

נגד אבוטבול תלוי ועומד כתב אישום נוסף במסגרת פרשה 512, באשמה שבשנת 2000 רצח את העבריין משה הדס (שגופתו מעולם לא נמצאה) וניסה לרצוח אדם נוסף. במהלך החקירה טען אבוטבול לחפותו באמצעות עורך דינו אבי כהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
אסי אבוטבול
צילום: יריב כץ
מומלצים