מצאו עם מי להתעסק: הנהג שעשה בית ספר לעירייה
עו"ד לענייני תעבורה התפלפל עם עיריית רחובות על הדרך הנכונה לכתוב שלטים, ודו"חות החניה נגדו בוטלו
זה סיפור שכל אדם שחטף אי פעם דו"ח חניה לא מוצדק ישמח לקרוא. אסף אורון, עורך דין לענייני תעבורה, קיבל כמה דו"חות חניה מעיריית רחובות. בכל פעם ביקש לבטל את הדו"ח שקיבל וסיפק הסבר פשוט והגיוני. הוא הסביר כי בשלט שהוצב באחד החניונים בעיר, נכתב כי חובת התשלום היא בימי חול 09:00-19:00 ובימי שישי 09:00-14:00.
אורון, שהחנה את רכבו בשעות היום נקנס, אך טען להגנתו כי השעות נכתבו במהופך משום שעברית קוראים מימין לשמאל. כלומר, לפי הכתוב בשלט יש לשלם בימי חול על חניה בין השעה שבע בערב לתשע בבוקר. מכיוון שכך, הוא לא שילם על החניה ובשל כך ספג את הדו"חות. בעירייה הבינו שהצדק עימו וביטלו את הדו"חות שנרשמו לו.
מאוחר יותר קיבל אורון שני דו"חות נוספים שעליהם סירבה העירייה לוותר לו ולכן ביקש להישפט. העירייה טענה במשפט כי הניסוח בשלט תוקן וכי הדו"חות הנוספים ניתנו לאחר שינוי הנוסח. אולם שופטת בית־המשפט לעניינים מקומיים ברחובות, אושרית הובר היימן, קבעה כי העירייה לא הצליחה להוכיח שבעת מתן הדו"חות הנוסח כבר שונה, וכי בעצם השינוי מודה העירייה בבעייתיות שבניסוח הראשון.
"ממכלול הראיות הגעתי לכלל מסקנה כי לא עלה בידי המאשימה להוכיח ברמה הנדרשת בפלילים את הוראת התמרור לתשלום אגרת חניה בשעות ובמיקום הרלוונטיים לכתבי האישום שלפניי", סיכמה השופטת וזיכתה את אורון.
"במשך שנים הפניתי את תשומת לב העירייה לכך שעברית כותבים וגם קוראים מימין לשמאל ושפקחיה רושמים דו"חות בניגוד לאמור בתמרור. אבל העירייה בחרה שלא להחליף את התמרורים מחד, ולהמשיך לרשום דו"חות מאידך. בית המשפט לא התרשם מטענת העירייה לפיה עצם רישום הדו"חות היה אמור לגרום לי לשלם אגרת חנייה, וקבע שלא היה מקום לאכוף כל עוד התמרורים לא דורשים זאת".