לראשונה זה שנתיים: ח"כים יהודים עלו להר הבית
יהודה גליק עלה להר הבית לראשונה מאז שהושבע לח"כ. "מקווה שזו התחלה מחודשת כראוי למקום הקדוש בעולם", אמר גליק, שהוא ושולי מועלם עלו להר במסגרת תוכנית פיילוט באישור קצין הכנסת. ח"כים מהרשימה המשותפת הודיעו על החרמת הפיילוט
חברי הכנסת יהודה גליק (הליכוד) ושולי מועלם (הבית היהודי) עלו הבוקר (יום ג') להר הבית. גליק עלה לראשונה להר מאז שהושבע לחבר כנסת ב-2016. זוהי העלייה הראשונה של חברי כנסת להר מאז אוקטובר 2015, אז אסר ראש הממשלה על ח"כים להיכנס למתחם בעקבות גל פיגועים.
"אני רוצה לקוות כי פתיחת ההר לביקורי ח"כים לא תהיה אירוע חד פעמי, אלא התחלה מחודשת כראוי למקום הקדוש ביותר בעולם", אמר גליק. "הגעתי לפה היום לראשונה אחרי יותר משנה, הפעם האחרונה שהייתי פה הייתה ביום שבו נכנסתי לכנסת במאי 2016, הר הבית זה מקור החיים שלי".
גליק, הסועד את אשתו הנמצאת במצב רפואי קשה בחודשים האחרונים, הוסיף: "עליתי מתוך תפילה שאהיה ראוי, התפללתי עליי ועל משפחתי ועל ילדיי ועל אשתי, מתוך זה תפילה לשלום העולם. התפללתי שהשם יחזק את ראש ממשלתנו, שייתן לו כוח לעשות את מלאכתו, שייצא חף מכל פשע וימשיך ויצליח לאחד את העם כולו. ביקשתי שלום בסוריה, באיראן, באפגניסטאן, בתימן, שלא יישא גוי אל גוי חרב".
גליק ומועלם עלו במסגרת תוכנית פיילוט שבה קצין הכנסת אישר לח"כים לעלות למתחם, בתיאום מראש עם המשטרה. חברי הכנסת מהרשימה המשותפת הודיעו כי הם מחרימים את הפיילוט.
כמה פעילים של "שלום עכשיו" הפגינו בכניסה להר הבית נגד עליית חברי הכנסת. הם נשאו שלט עם הכיתוב: "משוגעים רדו מההר, הפיילוט שלכם מסכן את כולנו".
גליק דחה את הטענה כי מדובר בפרובוקציה: "יש לי תפיסת עולם מאוד מוזרה שמי שאחראי לפיגועים זה מי שעושה אותם, ומי שמסית לרצח הוא האשם. אני משוכנע שמי שעולה בטוב להר הבית מוסיף שלום בעולם, ומי שמקדם הסתה ושנאה הוא האשם".
בשבועות האחרונים מנהל גליק מאבק לאפשר את ביקורי הח"כים בהר. לפני כשנתיים הח"כים היהודים מחו על ההחלטה לאסור עליהם להגיע - והאיסור הורחב לכלל חברי הכנסת. המשטרה הודיעה כבר לפני שנה כי אין מניעה ביטחונית לעליית הח"כים להר הבית, אך האישור לעלייתם נדחה שוב ושוב על ידי גורמים מדיניים.
לפני שבועיים הגיע גליק לשער השבטים שבעיר העתיקה, שעמד במוקד סערת המגנומטרים, במחאה על האיסור לעלות למתחם. "כבר שנתיים שאסור לחברי הכנסת לעלות להר הבית, לכל אחד מותר לעלות ורק לנו אסור", אמר אז. גליק ציין כי הוא פנה כמה פעמים לראש הממשלה בנימין נתניהו, ופעם אחר פעם דחה ראש הממשלה את ההחלטה.
אביב טטרסקי, חוקר בעמותת "עיר עמים", שפועלת "ליציבות, שוויון ועתיד מדיני מוסכם בירושלים", אמר: "חזרתם של חברי הכנסת להר הבית משמעה שנציגי השלטון הישראלי, חברים בקואליציה ובמפלגתו של ראש הממשלה, מגיעים לאתר הקדוש במטרה לקרוא תיגר על הסטטוס קוו ועל ההסכמים שממשלת ישראל
חתומה עליהם עם הממשלה הירדנית.
"עבור הציבור הפלסטיני, הירדני והמוסלמי זו עוד הוכחה לכך שמדינת ישראל אכן חוברת לארגונים ששואפים להשתלט על הר הבית ולבנות את בית המקדש היכן שכיום עומדת כיפת הסלע. אם ראש הממשלה יבחר לא להתערב, הוא ישדר בכך לירדנים ולציבור המזרח-ירושלמי שאין מי שמונע מחברי הכנסת לפעול על מנת לממש את מטרותיהם בהר הבית, ושאם הם חפצים להגן על המקום הקדוש להם עליהם לפעול בעצמם".