שתף קטע נבחר

לא רק קפה: כל החידושים והטרנדים בעולם הקפה

איך אתם אוהבים את הקפה שלכם? מוקדם בבוקר במכונת קפה ביתית מפנקת, במשרד עם הקולגות או בבית הקפה השכונתי? מה שבטוח – אנחנו עם שמכור לקפה. אז אלו חידושים וטרנדים בולטים השנה בעולמות הקפה? כל זאת בכתבה שלפניכם

הידעתם? ישראל היא בין עשר המדינות המובילות בצריכת קפה. תרבות הקפה בארץ חרגה כבר מזמן מקפה הבוץ והנס המסורתיים והיום ניתן למצוא שלל טעמים, חידושים ואף זני קפה מיוחדים וחדשים. אז אלו חידושים וטרנדים בולטים השנה בעולמות הקפה?

 

שינויים בהרגלי צריכת הקפה

סקר שערכה לאחרונה האגודה הלאומית לקפה בארצות-הברית מצא כי הצריכה היומית של משקאות מבוססי אספרסו כמעט שילשה את עצמה מאז 2008. מה זה אומר? שתרבות שתיית הקפה משנה את פניה וחובבי הקפה נפתחים לעולמות חדשים וייחודיים בתחום.

 

לצד העלייה המטאורית במספר בתי הקפה בכל העולם, יותר ויותר חובבי קפה משקיעים היום במכונת קפה ביתית על מנת לחוות את הקפה האיכותי והארומטי של בית הקפה.

 

 

 (צילום, משרד פרסום בריקמן) (צילום, משרד פרסום בריקמן)
(צילום, משרד פרסום בריקמן)

הביקוש למכונה ביתית שתשתווה ואף תתעלה על זו שבבית הקפה, חולל את אחת המהפכות הגדולות בתחום: את מכונות הקפה הביתיות הגדולות והמגושמות שמבוססות על קפסולות מפלסטיק, החליפו מכונות על בסיס פולי קפה הנטחנים במקום.

 

סדרת מכונות הקפה החדשה EQ3 מבית סימנס היא ביטוי ישיר לרוח המהפכה הזאת - זוהי סדרת מכונות קפה אוטומטיות, קומפקטיות וחכמות שמבוססות על פולי קפה טריים ומשובחים. סדרה זו עונה על הצורך ההולך וגובר במכונות קפה ביתיות ואיכותיות שכמובן יפיצו ארומה משכרת בדיוק כמו בבית הקפה השכונתי.

 

טעמים ותערובות קפה חדשים (ומפתיעים!)

הדור החדש של חובבי הקפה הוא אנין טעם ויש לו דרישות גבוהות מכוס הקפה שלו. בשנה האחרונה נרשמת עלייה חדה בביקוש לתערובות קפה גורמה ייחודיות ואקזוטיות, כאלו שאפשר להכין גם במכונת הקפה הביתית.

 

קפה-תה: העולם נחלק לאנשי קפה ולאנשי תה, אבל מה עם אלו שאוהבים גם וגם? לכאן נכנס קפה התה שהוא שילוב בין השניים. הפרי הנושא את פולי הקפה נקרא "דובדבן" וכמה מומחי קפה גילו שלאחר ייבושו הוא יכול להיות מצוין בתור תערובת לתה. בשנה האחרונה תערובות הקפה-תה הפכו פופולאריות במיוחד עם שילובים אקזוטיים וארומטיים כמו פולי קפה אתיופי עם תה מנטה מרוקאי או תה ירוק בשילוב פולי קפה צרפתי.

 

אספרסו טוניק: נראה שלאחרונה חברו הטוב של הטוניק הוא כבר לא הג'ין. השילוב בין אספרסו לטוניק, ששורשיו בתחרויות בריסטה ברחבי העולם, צבר תאוצה בחודשים האחרונים. כדי להכין את המשקה, יש למלא כוס עם קרח בשלושה רבעים של טוניק צונן ולהזליף מעליו שוט אספרסו. התוצאה היא משקה בועתי, ארומטי, יבש ומעט מריר.

 

 (צילום: shatterstok) (צילום: shatterstok)
(צילום: shatterstok)

 

חליטת קפה קר: סוג חדש ובריא של קפה קר מאיים להדיח את האייס קפה עתיר הסוכר ממעמדו כמשקה הרשמי של הקיץ. שיגעון החליטה הקרה התחיל כבר ב-2010 בארצות הברית אבל רק בשנה האחרונה החל להתפשט בכל העולם. תהליך החליטה הוא ארוך וכמעט טקסי. הוא מתבצע על ידי טחינת פולי הקפה, חליטה ממושכת שלהם וסינונם. פשוט מוסיפים קרח לתמצית הקפה שחלטנו והתוצאה היא קפה מרענן והרבה יותר טעים ממשקאות קפה אחרים כיוון שהוא פחות חומצי ואף בריא יותר מגרניטה.

 

מדעי הקפה: על חשיבותם של המים

מומחי קפה ובריסטות מקצועיים הפכו את תהליך הכנת הקפה למדע, לא פחות. בשנה האחרונה מומחים בתחום החלו לדון בהיבט חשוב במדעי הקפה – איכותם של המים. המים מרכיבים כ-98% מהמשקה ויש להם תפקיד חשוב בהמסת פולי הקפה. על מנת להמיס באופן יעיל תרכובות טעם במים, המים צריכים ליצור קשרים כימיים נכונים עם מוצקי הקפה.

 

מומחי קפה מסכימים כי מים מסוננים ואיכותיים הם הסוד להכנת קפה מושלם וארומטי. וכמובן שיש את הדיון המוכר בנושא היחס בין הקפה למים. "מדעני הקפה" טוענים כי היחס האידיאלי לקפה מושלם הוא 17.4 יחידות מים ליחידה אחת של קפה כאשר טמפרטורת החליטה המיטבית היא 90 עד 95 מעלות. טמפרטורה גבוהה או נמוכה יותר תגרום לטעם לוואי שרוף.

 

גם בגזרה הזאת חברת סימנס, מהמובילות בתחום מוצרי החשמל לבית, נשארת עם היד על הדופק. החברה פיתחה את מנגנון ה- sensoFlow בסדרת המכונות EQ3 המתקדמת שלה. מדובר במערכת חימום מים חדשנית עמידה לאורך שנים וחסכונית בחשמל השומרת על טמפרטורת המים המומלצת על ידי המומחים לכל אורך תהליך החליטה. המערכת אף יודעת לזהות את מינוני המים הדרושים לפי סוג הקפה - אספרסו, מקיאטו, קפוצ'ינו, לאטה ועוד.

 

חידושים טכנולוגיים בעולמות הקפה

ההתפתחויות בעולמות הקפה בשנים האחרונות הולכות יד ביד עם חדשנות טכנולוגית. ראינו זאת בעשור האחרון בעיקר בתחום מכונות הקפה הביתיות - המכונות הידניות והחצי-אוטומטיות מחליפות את מקומן למכונות אוטומטיות מלאות שהופכות את תהליך הכנת הקפה לאמנות של ממש. המגמה הבולטת השנה בתחום מכונות הקפה הביתיות היא שילוב בין פונקציונליות לעיצוב, בדגש על מכונות קומפקטיות וידידותיות לסביבה.

 

מכונות הקפה היום נדרשות להיות איכותיות, קומפקטיות, נוחות לשימוש ולהכין את כל סוגי הקפה בלחיצת כפתור. גם בתחום זה סימנס מובילה עם סדרת ה-EQ3 בעלת ממשק ההפעלה הפשוט והנוח שמאפשר להכין את כל סוגי הקפה - לא משנה אם זה אספרסו, קפוצ'ינו או לאטה מקייאטו בלחיצת כפתור אחת. צג ההפעלה האינטואיטיבי בסדרה כולל הוראות ברורות, המאפשרות הפעלה קלה ומהירה, הכנת שתי כוסות אספרסו בו זמנית, בחירה בין שש עוצמות קפה ואף מחמם כוסות ייעודי.

 

רוצים קפה משובח וייחודי אצלכם בבית? היכנסו <<

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים