נתניהו: "שוחחתי עם אדלסון 0.75 שיחות בממוצע בשבוע בשנים 2012-2015"
ראש הממשלה פרסם את הדברים בעקבות עתירה שחייבה אותו לפרסם את יומן שיחותיו עם הבעלים של החינמון ישראל היום ועם העורך הראשי לשעבר
בין השנים 2012-2015 ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח לטענתו 0.75 שיחות בממוצע בשבוע עם הבעלים של החינמון ישראל היום שלדון אדלסון, ו-1.5 שיחות בשבוע בממוצע עם עורך החינמון לשעבר עמוס רגב. נתניהו כתב בפייסבוק כי "אדלסון הוא חבר קרוב שלי מזה כשלושים שנה ואני שמח לשוחח איתו מעת לעת".
הרקע לדברים הוא החלטת בית המשפט העליון כי ראש הממשלה ימסור את מועדי שיחותיו אדלסון ורגב. נתניהו לא חשף בדבריו את מועדי השיחות, אבל רמז למועדים אלה ניתן היה למצוא בדבריו אלה: "אני כמובן מקדיש את רוב זמני לניהול ענייני המדינה, אך מעת לעת, בדרך כלל בשעות הלילה ולאחר סיום יום עבודתי, גם אני משוחח עם אנשי תקשורת. אני מציג בפניהם את העשייה הגדולה שאנחנו מובילים למען מדינת ישראל ואזרחי ישראל - ומציע להם להביא את הדברים לפרסום".
בית המשפט העליון קבע כאשר הכריע בעתירה: "מדובר בשיחות שבין ראש הממשלה לבין שני הגורמים החשובים ביותר בעיתון 'ישראל היום' - בעל השליטה בעיתון ועורכו הראשי (בעת הנדונה). אמנם הטענה היא, וזו הנחתנו כאמור, שהמידע המבוקש מתייחס לשיחות פרטיות ולא בשיחות הנוגעות לעיתון, אך גם בעצם קיומו של קשר אישי בין ראש הממשלה לבין בעל השליטה והעורך הראשי של העיתון, ומידת האינטנסיביות של קשר כזה, יש עניין ציבורי רב.
"לכך יש להוסיף כי אין מדובר בעניין רכילותי גרידא בקשר חברי שבין גורם שלטוני לבין בעליו או עורכו של עיתון. הקשר שבין ראש הממשלה לעיתון 'ישראל היום' - עיתון יומי נפוץ ורב השפעה - מצוי על סדר היום הציבורי ומעסיק את הציבור ואת המערכת הפוליטית כמעט מיום הקמתו של העיתון ב-2007. השיח הציבורי האינטנסיבי והמתמשך בשאלת מהות הזיקה שבין ראש הממשלה לעיתון ובאשר למטרות העומדות ברקע ייסודו של העיתון הובילו בין היתר גם לבדיקה של מבקר המדינה, לעתירה ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית לקראת הבחירות לכנסת ה-20, ליוזמות חקיקה להגבלת פעילות העיתון ויש אף הקושרים בין יוזמות אלה למהלכים שהובילו להקדמת הבחירות".
עוד קבע העליון: "כמו כן יש לתת משקל גם לעובדה כי בענייננו מדובר מחד גיסא, בראש הממשלה, היינו הגורם השלטוני הבכיר ביותר, שבתקופה הרלבנטית החזיק גם בסמכויות מיניסטריאליות במשרדים נוספים, כולל משרד התקשורת; ומאידך גיסא, מבקשי המידע אינם 'אזרח סקרן' גרידא אלא עיתונאי בכיר וכלי תקשורת מרכזי שערכו בשעתם תחקיר בסוגיית הקשרים שבין ראש הממשלה לבין העיתון 'ישראל היום' ובעליו, בו הוצג העיתון כ'שופר לקידום העמדות והאינטרסים של ראש הממשלה', והמבקשים להעמיק ולאשש את ממצאי התחקיר".