צמיחת התיירים הגדולה ביותר ב-2017: ברשות הפלסטינית
אילו מדינות מפתיעות זינקו מתחילת השנה הנוכחית במספר כניסות התיירים אליהן? המספרים הראשונים מפתיעים למדי בעיקר בשל הטרור באזורם. אז איך הגיעה הרשות הפלסטינית למקום הראשון ואיפה ישראל ניצבת? כל הפרטים בכתבה
הרשות הפלסטינית במקום ה-1
ארגון התיירות העולמי של האו"ם UNWTO (United Nations World Tourism Organization) חשף בימים האחרונים נתונים מדהימים ועלייה בתיירות העולמית בכלל ובמספר יעדים מפתיעים בפרט. הנתונים נבדקו על המחצית הראשונה של 2017 בהשוואה לאותה תקופה לפני שנה.
369 מיליון זה מספר התיירים מכל העולם שטיילו בארבעת החודשים הראשונים של השנה. במילים אחרות מדובר בעלייה של 21 מיליון תיירים יותר מהתקופה המקבילה ב-2016, עלייה של שישה אחוזים.
היעד בעל הקפיצה הניכרת והגבוהה ביותר לחודשים ינואר עד אפריל השנה, וכנראה גם המפתיע מכולם הוא הרשות הפלסטינית שהגיע למקום הראשון בדו"ח של האו"ם. השטחים ברשות רשמו עלייה של 57.8 אחוזים, זאת לאחר שבאותה תקופה לפני שנה ביקרו באזור כ-400 אלף תיירים.
ישראל בעשירייה הפותחת
במקום השני, אחרי הרשות הפלסטינית מגיע יעד מפתיע נוסף – מצרים, עם עלייה של 51 אחוזים מ-2016. אז נרשמה כניסה של 5.26 מיליון מבקרים. צריך לזכור שמדובר במדינה שסבלה מאירועי טרור בשנים האחרונות כולל אזהרות מסע שעדיין רלוונטיות גם לתקופה הנוכחית.
למקום השלישי הגיע יעד יותר אקזוטי - איי מריאנה הצפוניים. מדובר בקבוצת של 15 איים באוקיינוס השקט אשר נמצאים באיחוד פוליטי עם ארצות הברית. האיים 37.3 אחוזים לאחר שקיבלו 531 אלף תיירים בשנה שעברה.
במקומות הבאים (והיותר צפויים) הגיעו לפי סדר יורד איסלנד במקום הרביעי (34.9 אחוזים), תוניסיה (32.5 אחוזים), וייטנאם (31.2 אחוזים), אורוגוואי (30.2 אחוזים), ניקרגואה (28.4 אחוזים) ומונגוליה (28.3 אחוזים). למקום העשירי הגיעה מדינת ישראל הקטנה עם עלייה של 25.1 אחוזים לאחר שב-2016 קיבלנו לשטחנו 2.9 מיליון תיירים. לא רע.
ומה עם אירופה וצפון אמריקה?
ביבשת אירופה, החזקה מבחינה תיירותית, נרשמה עלייה של שישה אחוזים בלבד בחודשים ינואר עד אפריל השנה. האזורים שנפגעו מאירועי הטרור בשנה האחרונה רשמו דווקא יציבות תיירותית, אומנם בלי עלייה משמעותית אבל גם ללא ירידה בתיירים, ואילו אזורים אחרים הראו התחזקות ניכרת.
עלייה חזקה נראתה במדינות בדרום אירופה עם תשעה אחוזים השנה לעומת אחוז אחד בלבד ב-2016. אותה עלייה נרשמה גם בצפון היבשת. מדינות מערב אירופה עלו בארבעה אחוזים לעומת אפס אחוזים אשתקד.
באמריקה כולה נצפתה עלייה של ארבעה אחוזים השנה כשבדרום ובמרכז אמריקה נרשמו שבעה אחוזי עלייה מ-2016. לעמת זאת, באמריקה הצפונית העלייה עמדה על שלושה אחוזים בלבד ובקריביים רק בשני אחוזים.
עליות גדולות באפריקה ובאסיה
העלייה של תיירות בינלאומית באפריקה עמדה השנה על שמונה אחוזים, כשצפון אפריקה מראה התאוששות יפה עם עלייה של 18 אחוזים לעומת שנה שעברה.
מספר התיירים הנכנסים למזרח התיכון התאושש גם הוא עם עלייה של כעשרה אחוזים, זאת לאחר ירידה של ארבעה אחוזים ב -2016. באסיה ובמדינות השוכנות על האוקיינוס השקט נרשמה עלייה של שישה אחוזים עד אפריל.
הסקר נערך מידי שנה כל ארבעה חודשים על ידי מומחים שונים בענף התיירות מאז שנת 2003 . אותם מומחים אומרים כי העלייה שנרשמה בארבעת החודשים הראשונים של 2017 היא מהגבוהות ביותר ב-12 השנים האחרונות. עלייה שאף התעלתה על הציפיותהמוקדמות. האזור שהפתיע ביותר את המומחים והסוקרים הוא אירופה, שעדיין מלקקת את פצעיה מאירועי הטרור הרבים שחוותה בשנתיים האחרונות ויחד עם זאת הראתה התאוששות יפה בבחינת מספר התיירים שהגיעו אליה השנה.