כלת פרס נובל לשלום יצאה למלחמה נגד כלת פרס נובל לשלום
מללה יוספזאי בת ה-20 מפקיסטן תקפה את מנהיגת מיאנמר אונג סן סו צ'י על שתיקתה לנוכח הדיכוי האלים של בני רוהינגה מוסלמים בארצה: "במהלך השנים האחרונות גיניתי שוב ושוב את הטיפול הטרגי והמביש הזה. אני עדיין מחכה שעמיתתי לפרס נובל תעשה את אותו הדבר. העולם ממתין ובני רוהינגה מוסלמים ממתינים". בינתיים: עשרות אלפי פליטים ברחו לבנגלדש
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
צבא מיאנמר מבצע טיהור של מוסלמים: "עבודה שלא סיימו במלחמת העולם ה-2"
ארגון האו"ם מסר אתמול (יום ב') ש-87 אלף פליטים, רובם בני רוהינגה מוסלמים, ברחו ממיאנמרלבנגלדש השכנה מאז פרוץ האלימות הקשה בארצם ב-25 באוגוסט. בקהילה הבינלאומית מאשימים את מיאנמר, מדינה עם רוב בודהיסטי, ברדיפת בני הרוהינגה ואף ברצח עם.
My statement on the #Rohingya crisis in Myanmar: pic.twitter.com/1Pj5U3VdDK
— Malala (@Malala) 3 בספטמבר 2017
הנהירה העצומה של בני המיעוט המוסלמי לעבר בנגלדש השכנה באה אחרי שמורדים מוסלמים מבני הרוהינגה תקפו לפני יותר משבוע את כוחות הביטחון של מיאנמר במחוז ראקין שבצפון המדינה. מאז מתנהלת באזור לחימה עזה בין הצדדים. לפי האו"ם, בנוסף לעשרות אלפי הפליטים שעברו לבנגלדש, יש 20 אלף בני רוהינגה נוספים ששוהים שוהים בשטח הפקר בין שתי המדינות האסייתיות וממתינים להיכנס לבנגלדש.
מללה קראה למדינות בעולם: הציעו לפליטים מזון ומקלט
הפעילה הפקיסטנית בת ה-20 זכתה ב-2014 בפרס נובל לשלום בזכות מאבקה למען חינוך ילדות למרות איומי הטליבאן. ביום ראשון היא ניצלה את הטוויטר כדי למתוח ביקורת על שתיקתה לכאורה של סו צ'י לנוכח הפגיעה הקשה בבני רוהינגה המוסלמים. "במהלך השנים האחרונות גיניתי שוב ושוב את הטיפול הטרגי והמביש הזה", כתבה מללה ברשת החברתית. "אני עדיין מחכה שעמיתתי לפרס נובל אונג סן סו צ'י תעשה את אותו הדבר. העולם ממתין ובני רוהינגה מוסלמים ממתינים".
מללה גם קראה למיאנמר "לעצור את האלימות" וביקשה ממדינות אחרות להציע לפליטים המוסלמים מזון ומקלט.
בריטניה: סו צ'י צריכה לעצור את האלימות
סו צ'י, לשעבר מנהיגת האופוזיציה במיאנמר, שמרה על שתיקה בנושא הרדיפה המתמשכת של בני רוהינגה מוסלמים במיאנמר. הכעס שמופנה אליה מצד ארגוני זכויות אדם בעולם הוא בעיקר משום שהיא עצמה הייתה פעילה למען הדמוקרטיה שהייתה במעצר בית ממושך בין 1989 ל-2010 (לא רצוף) משום שקראה תגר על החונטה הצבאית בארצה.
שר החוץ של בריטניה בוריס ג'ונסון אמר שהטיפול בבני הרוהינגה מבייש למרבה הצער את התדמית של מיאנמר. "אני מקווה שסו צ'י תוכל להשתמש עכשיו בכל האיכויות המרשימות שלה כדי לאחד את המדינה שלה, לעצור את האלימות ולשים סוף לדעות הקדומות שמזיקות למוסלמים ולקהילות אחרות במדינת ראקין", אמר ג'ונסון בהצהרה שפרסם.
האלימות האחרונה במחוז ראקין מהווה הסלמה דרמטית בסכסוך שפרץ במיאנמר בחודש אוקטובר 2016, כששורה של תקיפות קטנות של מורדים בני רוהינגה נגד עמדות של כוחות הביטחון הובילה לתגובה צבאית גדולה שלטענת ארגוני זכויות אדם וגורמים בקהילה הבינלאומית הייתה מופרזת ולא פרופורציונלית.
השלטונות במיאנמר לא מעניקים אזרחות לבני רוהינגה ומחשיבים אותם למהגרים לא חוקיים, אף שאלה טוענים לקשר חזק למקום זה כמה מאות שנים.
העיתון הבריטי "גרדיאן" חשף שמיאנמר מונעת מכל סוכנויות הסיוע של האו"ם להעביר אספקה חיונית של מזון, מים ותרופות לאלפי אזרחים נואשים שנקלעו לאזור שבו מבצע צבא מיאנמר קמפיין צבאי ברוטלי, שכולל בין היתר שריפת כפרים.