שתף קטע נבחר

אתרי הבילוי ברשות הפלסטינית

לאחר שהרשות הפלסטינית הגיעה למקום הראשון בצמיחת מספר המבקרים בה מתחילת 2017 החלטנו להבין מהם מקומות הבילוי בגדה המערבית שמושכים אליהם תיירים. ממבשלת בירה בינלאומית, מנזרים ובריכות ועד מלון הבוטיק עם "הנוף הגרוע בעולם". קבלו את המקומות התיירותיים שרובכם כנראה לא תזכו לטייל בהם בקרוב

 

אתרי התיירות ברשות הפלסטינית

אתרי התיירות ברשות הפלסטינית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתחילת השבוע דווח כי על פי דו"ח ארגון התיירות העולמי של האו"ם (UNWTO), הרשות הפלסטינית היא היעד שבו נרשמה הצמיחה הגבוהה ביותר בעולם מבחינת ביקורי תיירים בתחילת 2017. מהדו"ח עולה כי השטחים ברשות רשמו עלייה של 57.8%, זאת לאחר שבאותה תקופה לפני שנה ביקרו באזור כ-400 אלף תיירים.

כיכר האבוס בחג המולד, בית לחם (צילום: שריף עסאקלה) (צילום: שריף עסאקלה)
כיכר האבוס בחג המולד, בית לחם(צילום: שריף עסאקלה)
 

אז מה הם אותם אתרים שמושכים תיירים מרחבי העולם אל הגדה המערבית? הנה כמה אפשרויות. אך לפני שנכנסים לרכב ועוברים את המחסום ליהודה ושומרון – חשוב לשים לב כי חלק מהאתרים הינם בשטחי A ו-B, ואתרים אחרים, שאמנם נמצאים בשטחי C (בשליטה ישראלית), עשויים להיות מבודדים וצמודים לשטחי A או B. לכן, יש לשמור על ערנות, לפעול בהתאם להנחיות כוחות הביטחון ולתאם עימם את הביקור במקרה הצורך, ואף לשקול נשיאת נשק. אין לראות בכתבה זו המלצה לביקור באי אילו אתרים.

 

כנסיית המולד: אתר מורשת עולמית

כנסיית המולד הממוקמת בכיכר האבוס (כיכר מאנגר) בבית לחם, הוקמה על פי המסורת הנוצרית מעל המערה שבה נולד ישו. הכנסייה נבנתה במאה הרביעית ונחשבת לאחת מהכנסיות העתיקות ביותר בעולם הנוצרי. ב-2012 הוכרזה הכנסייה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו – הראשון בתחומי הרשות הפלסטינית.

כנסיית חג המולד בבית לחם (צילום: Dirk D) (צילום: Dirk D)
כנסיית חג המולד בבית לחם(צילום: Dirk D)
 

הכיכר עצמה היא הכיכר העירונית המרכזית בבית לחם, והיא משמשת כמוקד העיקרי של חגיגות חג המולד בעיר. במהלך החג מוצב בה עץ חג מולד ענק, והיא מקושטת ומוארת. העיר בית לחם נמצאת בשטח A בשליטת הרשות הפלסטינית.

 

מנזר סנט ג'ורג': ביתו של אליהו הנביא 

מנזר סנט ג'ורג' או מנזר חוזיבה הוא מנזר יווני אורתודוכסי הבנוי בצלע ערוץ נחל פרת במדבר יהודה. המנזר הוקם במאה החמישית עם התיישבותם של חמישה נזירים סורים במקום, אך נהרס ונבנה מחדש כמה פעמים במהלך ההסטוריה. המבנה המרשים הנוכחי נבנה ברובו במאה ה-19, וקומתו העליונה היא מערה עתיקה.

מנזר סנט ג'ורג' בתוך ההר (צילום: מנשה סויסה) (צילום: מנשה סויסה)
מנזר סנט ג'ורג' בתוך ההר(צילום: מנשה סויסה)
 

על פי אמונת הנזירים, זו המערה שבה התגורר אליהו הנביא כשהגיע לנחל כרית, ובה ניזון בלחם ובמים שהביאו לו העורבים. עוד מאמינים הנוצרים כי במערה זו בישר מלאך לסבו של ישו, יואכים, כי אשתו חנה תלד את מרים הבתולה. המנזר נמצא בשטח C וכדי להגיע אליו יש לעבור מסלול הליכה רגלי בערוץ הנחל.  

 

אוקטוברפסט ברשות: פסטיבל הבירה בטייבה

בכפר הנוצרי טייבה הסמוך לרמאללה (לא העיר טייבה שבמשולש, יש עוד טייבה - הכפר) שוכנת מבשלת הבירה היחידה ברשות הפלסטינית. מבשלת "בירה טייבה" הוקמה ב-1994 על ידי האחים דאוד (דייוויד) ונדים חורי, ילידי הכפר שחיו שנים רבות בארצות הברית. הבירה משווקת בשטחי הרשות הפלסטינית ובישראל, וזוכה גם להצלחה בינלאומית באירופה, ארה"ב ויפן. לצורך עידוד המכירות בשוק הישראלי אף קיבלה המבשלה תעודת כשרות מרב ההתנחלות הסמוכה עפרה.

מבשלת הבירה טייבה - הראשונה ברשות הפלסטינית (צילום: Magister) (צילום: Magister)
מבשלת הבירה טייבה - הראשונה ברשות הפלסטינית(צילום: Magister)
 

מאז 2005, מתקיים בכפר מדי חודש אוקטובר פסטיבל בירה שנמשך יומיים ומושך אלפי מבקרים מרחבי העולם. הפסטיבל השנתי מתקיים בסגנון "אוקטוברפסט" של מינכן. הכפר נמצא בשטח A בשליטת הרשות הפלסטינית.

 

The Walled Off Hotel: המלון של בנקסי

לפני כחצי שנה נחנך בבית לחם בית מלון בוטיקי, יוקרתי ומסוקר מאוד ברחבי העולם. קירותיו עוטרו בציורים של בנקסי, אמן הרחוב הבריטי והמסתורי שמעולם לא נחשף, אשר מאפשר הצצה למה שמנהלו מכנה בציניות "המלון עם הנוף הכי גרוע בעולם".

המלון של בנקסי עם "הנוף הגרוע בעולם" (צילום: AP) (צילום: AP)
המלון של בנקסי עם "הנוף הגרוע בעולם"(צילום: AP)
 

המלון עם תשעת החדרים נקרא "המלון מוקף החומה" - The Walled Off Hotel ברמיזה צינית לשמה של רשת מלונות היוקרה הבינלאומית "וולדורף אסטוריה", מציע לאורחיו מבט ישיר על גדר ההפרדה. החומה עצמה כבר קושטה בחלקים נרחבים בידי אמנים, ובהם גם בנקסי עצמו שביצע עליה כמה עבודות גרפיטי.

חייל ישראלי ופלסטיני בקרב כריות על קיר חדר מספר 3 במלון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חייל ישראלי ופלסטיני בקרב כריות על קיר חדר מספר 3 במלון(צילום: AFP)
 

גולת הכותרת במלון היא חדר מספר שלוש, שמכונה גם "החדר של בנקסי", ובו האורחים ישנים במיטה ענקית מתחת לציור ובו מוצגים פלסטיני וישראלי במלחמת כריות. העיר בית לחם נמצאת בשטח A בשליטת הרשות הפלסטינית.  

 

בריכות שלמה שהן לא של שלמה

בריכות שלמה הן שלוש בריכות אגירה צמודות זו לזו, השוכנות כארבעה קילומטרים דרומית לבית לחם, בדרום הכפר אל-חדר בואכה גוש עציון. הבריכות נועדו לשמש כמקור לאספקת המים לירושלים בתקופת בית שני. למרות שהן נקראות על שמו של שלמה המלך, אין ביניהן ובינו כל קשר והן נבנו בתקופה הרבה יותר מאוחרת.

בריכות שלמה (צילום: Magister) (צילום: Magister)
בריכות שלמה(צילום: Magister)
 

סמוך לבריכות נמצאים שרידיה של מצודת "קלעת אלְבוראך" (מבצר הברכות) החרבה. לפי הכתובת בערבית החרותה מעל הכניסה, המצודה נבנתה ב-1617 על ידי סולימאן הראשון. האתר נמצא בשטח A בשליטת הרשות הפלסטינית.

   

קאסר אל יהוד: השלישי בקדושתו

מעברות הירדן (קאסר אל-יהוד) בחלקו הדרומי של נהר הירדן הוא המקום שבו, על פי המסורת היהודית, חצו בני ישראל את הנהר עם כניסתם לארץ כנען. באותו מקום, על הגדה המזרחית של נהר הירדן, הטביל על פי המסורת יוחנן המטביל את ישו ואת מאמיניו – והאתר נחשב לשלישי בקדושתו בעולם הנוצרי (אחרי כנסיית המולד בבית לחם וכנסיית הקבר בירושלים).

קאסר אל יהוד (צילום: Ori) (צילום: Ori)
קאסר אל יהוד(צילום: Ori)
 

בעשורים האחרונים חודשו טקסי הטבילה במקום ונבנה רציף טבילה על גדת הנהר. האתר נמצא בשטח C וסביבו שרידי מנזרים רבים נטושים, אשר סגורים למבקרים מחשש למיקוש.

 

ארמונות החורף ביריחו: מהחשמונאים ועד הורדוס

ארמונות החורף ואחוזת המלך ביריחו, המוכרים גם כארמונות החשמונאים, הם מכלול של מבנים מתקופת בית שני שנחשפו סמוך לפתחו של נחל פרת ולדרך הרומית היורדת מירושלים ליריחו. בחפירות באתר וסביבו התגלתה סדרה של ארמונות חורף מימי מלכי החשמונאים עד ימי הורדוס.

אמת המים ביריחו (צילום: דניאל ונטורה) (צילום: דניאל ונטורה)
אמת המים ביריחו(צילום: דניאל ונטורה)
 

מדרום לאחד הארמונות, בשטח שהיום נמצא בו מחנה הפליטים עקבת ג'בר, התגלו שרידי פרבר של בתי אמידים הפזורים על פני עשרות דונם. מצפון לארמונות התגלתה חווה מלכותית. עוד התגלו שרידי אמות מים ובריכת שחייה באחד הארמונות.

ארמון הישאם ( צילום: A. Sobkowski) ( צילום: A. Sobkowski)
ארמון הישאם( צילום: A. Sobkowski)
 

האתר נמצא בשטח C, אך קרוב מאוד לעיר יריחו שנמצאת בשטח A בשליטת הרשות הפלסטינית. צמוד לעיר עצמה נמצא אתר ארכיאולוגי מרשים נוסף בשם ארמון הישאם (חרבת אל-מפג'ר), אשר בו כמה מבנים מלכותיים מתקופת שלטון האומיים במאה ה-8.

 

הבירה לשעבר - שומרון (סבסטיה)

העיר שומרון הייתה בירת ממלכת ישראל במאות התשיעית והשמינית לפני הספירה. האתר הארכיאולוגי של העיר נמצא ליד הכפר הפלסטיני סבסטיה בשטח C. במקום התקיים ישוב מפואר בתקופה הרומית, ובאתר ניתן לראות שרידים רבים מתקופה זו.

שדרת העמודים בעיר שומרון (צילום: Ovedc) (צילום: Ovedc)
שדרת העמודים בעיר שומרון(צילום: Ovedc)
 

בין היתר, נשתמרו במקום שרידים של רחוב עמודים (קארדו) ששימש כמרכז מסחרי ותיאטרון שנשמר היטב. יש המזהים במקום גם את מקום קבורתם של מלכי ישראל עמרי ואחאב. האתר נמצא בשטח B והביקור בו מתאפשר רק בקבוצות ולאחר תיאום עם צה"ל.

 

הר גריזים: שרידים מהתקופה ההלניסטית

הר גריזים, המכונה גם "הר הברכה", מתנשא מדרום לעיר שכם לגובה של 881 מטרים מעל פני הים. ההר הוא מקום מקודש לעדה השומרונית, ומהווה עבורה מוקד עלייה לרגל בשלושת הרגלים.

שרידי הכנסייה בהר גריזים (צילום: דניאל ונטורה) (צילום: דניאל ונטורה)
שרידי הכנסייה בהר גריזים(צילום: דניאל ונטורה)

לפני חמש שנים נחנך בהר אתר תיירות הכולל גם אתר חפירות ארכיאולוגיות שבו נמצאו שרידים מהתקופות ההלניסטית והביזנטית – ובהם כנסייה עתיקה. האתר נמצא בשטח C.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Magister
הייתם מטיילים כאן? אתרי התיירות ברשות הפלסטינית
צילום: Magister
מומלצים