אלקו נכנסת לתחום הקולנוע: רוכשת את גלובוס מקס ב-144 מיליון שקל
הקבוצה שבשליטת משפחת זלקינד גברה בשלב ההתמחרות על שש קבוצות אחרות שהגישו הצעות ראשוניות לרכישת רשת בתי הקולנוע; בשלב הגמר של ההליך התמודדה מול קרן איפקס
לשלב ההתמחרות הגיעו שש קבוצות שהגישו הצעות ראשוניות בשבוע שעבר לרכישת החברה, כשהגבוהה בהן עמדה על כ-80 מיליון שקל, זאת לעומת הערכה ראשונית לשווי הרשת שעמדה על 120 עד 140 מילין שקל. נאמני הרשת החליטו לבסוף להתחיל את ההתמחרות במחיר של 88 מיליון שקל. ארבע הקבוצות הנוספות שהגישו הצעות רכישה פרט לאלקו ולאיפקס הן קרן סקיי, קרן קלירמרק, קרן להב של גיורא עופר ויעל גיט (יחד עם הפרסומאי רמי יהושע), ואוראנוס שוקי הון של יעקב בכרך.
לדברי עו"ד חיות גרינברג, שייצגה את העובדים בהתמחרות, נציגי החברה הזוכה הבטיחו לה כי כבר בימים הקרובים יישבו איתה על מנת לגבש מתווה להמשך העסקת העובדים. לדבריה, ניתנה לה התחייבות כי לפחות 70% מ-800 העובדים ימשיכו להיות מועסקים בחברה החדשה. לדבריה, מדובר בתוצאה מצוינת לעובדים בזכות עבודה מאומצת של נאמני הרשת.
חובות של 330 מיליון שקל
גלובוס מקס נמצאת בהקפאת הליכים זה כחודשיים וחצי בשל ניהול לא תקין, התפתחות מואצת והשקעה גדולה מדי במתחמי הקולנוע שפתחה. בדו"ח שהציגו נאמני הרשת לבית המשפט, נטען כי בין היתר קיים חשד לאי סדרים בחברה, לרבות משיכות אישיות שביצעו נושאי משרה לשעבר מחשבון החברה. חובות גלובוס מקס על פי הנאמנים עומדים על 330 מיליון שקל, כשחלק מהסכום נובע מתביעות שהוגשו נגד בתי הקולנוע של הרשת.
רכישת גלובוס מקס זכתה להתעניינות גבוהה בשל פעילותה בתחום בתי הקולנוע - ענף צומח המציג רווחיות יפה. פתיחת המגה־קומפלקסים להקרנת סרטים, במקביל לסגירתם של בתי הקולנוע המיושנים, ובשילוב פיתוחים טכנולוגיים חדשים בתחום התלת־ממד, עודדו את הצופים להגיע ולשלם על כרטיסים לסרטים. שלושה שחקנים גדולים השולטים בכ-83% משוק המסכים בישראל הם תיאטראות ישראל המחזיקה ביס פלאנט ורב חן ובסך הכל 34% מהשוק; גלובוס מקס שולטת ב-25% מהמסכים, ולסינמה סיטי נתח שוק של 24%.