שתף קטע נבחר
 

הזוגות הטבעונים שרוצים לשנות את העולם

הם הכירו בפעילות אקטיביסטית למען בעלי חיים, התאהבו ומאז הם חיים ביחד ומנסים להפוך את העולם למקום קצת יותר ראוי. שיחה עם שלושה זוגות שהאג'נדה חיברה ביניהם

 

הכנה למצעד בעלי החיים

הכנה למצעד בעלי החיים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בקיץ האחרון התאהבתי קשות באקטיביסטית שפועלת נמרצות לקידום זכויות הקהילה הגאה. רצה הגורל (או ממשלת ישראל) ובזמן האחרון הרוחות סערו סביב פרשת האימוץ ומצעדי הגאווה בפריפריה, וכך מצאתי את עצמי נשרכת אחרי בחירת לבי מהפגנה להפגנה. בירושלים היא הקימה דוכן לטובת העלאת המודעות, בבאר שבע היא צעדה בראש התהלוכה עם מגפון. ואני, שטופת הורמונים וזיעה, הלכתי אחריה. חשבתי שיש בינינו חיבור, אבל בסוף לא יצא מזה כלום. לפחות גיבשתי קצת אג'נדה על הדרך.

 

יש אנשים שהצליחו למצוא זוגיות בין הפגנה להפגנה, והתחברו בעקבות האקטיביזם. במוצאי שבת הקרובה יתקיים בתל אביב מצעד בעלי החיים הגדול בהיסטוריה, בו צפויים לקחת חלק כ-30 אלף צועדים. בין הצועדים יצעדו גם זוגות שהכירו בפעילויות המשותפות, ושוחחתי עם שלושה זוגות כאלה כדי לשמוע מהם איך מתחזקים זוגיות אכפתית.

 

"שנינו רודפי צדק"

אלינה זולוטושקו (29) וחן כהן (32) עברו לפני שבועיים מגבעת עדה לתל אביב כי הם החליטו שהם רוצים להיות קרובים יותר לזירה האקטיביסטית. חן עזב את העבודה שלו כמתכנת בהיי-טק לטובת השתלבות בעמותת "מיטלס מאנדיי", בתור מנהל פרויקטים. אלינה מנהלת גן ילדים טבעוני. השניים נפגשו לפני שנתיים וחצי בהפגנה למען זכויות בעלי חיים, ומאז הם בלתי נפרדים.

אלינה וחן. רצו להיות קרובים לזירה האקטיביסטית (צילום: עטרה מושקה) (צילום: עטרה מושקה)
אלינה וחן. רצו להיות קרובים לזירה האקטיביסטית(צילום: עטרה מושקה)
 

איך היה הדייט הראשון שלכם?

אלינה: "לא היה לנו ממש דייט ראשון כי הכרנו דרך חברים משותפים ודרך האקטיביזם, ואני בכלל הייתי בזוגיות באותה תקופה".

 

התחלתם כחברים?

"כן. לאט לאט הכרנו דרך מעגלים משותפים. נפגשנו בפעם הראשונה כששנינו ביקרנו חבר משותף בבית חולים".

 

נשמע רומנטי.

"מאוד! אז נהיינו קודם חברים טובים והיינו שותפים לפעילות. כשיצאתי מהזוגיות כבר היינו מאוד קרובים וזה היה טבעי שנהיה ביחד אחרי שנה שהיינו חברים טובים".

 

הזוג הפעיל מגדל שני כלבים ושלושה חתולים, וכשהם לא מסתובבים איתם בשכונה הם אוהבים לטוס לחו"ל. כשאני שואלת אותם אם הם אוהבים לטייל, השניים עונים בהרמוניה: "לא, אנחנו טסים כדי לאכול", ואלינה מפרטת: "חן עושה מחקר לפני שאנחנו טסים. אנחנו טסים לאיטליה בשבוע הבא, ותתפלאי, אבל חן מצא הרבה מסעדות איטלקיות עם אוכל טבעוני, ואפילו מסעדת מישלן!".

"לא הייתי שורד בזוגיות עם פערים אידיאולוגים" (צילום: אוסף פרטי) (צילום: אוסף פרטי)
"לא הייתי שורד בזוגיות עם פערים אידיאולוגים"(צילום: אוסף פרטי)
 

מה הדבר הכי חשוב בזוגיות מבחינתכם?

חן: "חד משמעית - תקשורת".

 

אלינה: "אצלי חשוב שבן הזוג יהיה טבעוני. אין אופציה אחרת".

 

חן: "גם לי זה חשוב. לא חושב שהייתי שורד בזוגיות עם פערים אידיאולוגים לאורך זמן. זה כמו שנוצרים קשרים בין אנשים שמשרתים במילואים ביחד או שעובדים ביחד - ככה הפעילות ההתנדבותית מחברת בינינו".

 

אלינה: "אצלי הטבעונות היא מאוד עקרונית כי אורח החיים צריך להיות דומה מבחינתי ותפיסת העולם צריכה להיות דומה. חשוב לי גם שבן הזוג יהיה אקטיביסט כי כך נוכל להבין זה את זו, לתמוך זו בזה ולפעול ביחד למען שינוי המציאות, ולי זה מאוד משמעותי שתהיה מערכת תמיכה סביבי, לצד זה שיש לנו ערכים משותפים".

 

היו לכם ריבים על נושאים שאתם נאבקים עליהם? חוסר הסכמה?

אלינה: "יש דברים שדורשים ממני מחיר נפשי או פיזי או שהם תופסים לי את כל הזמן. חן הוא בן אדם שמאוד חשוב לו לשמור על פעילים שלא ישחקו, הוא מאוד מתעסק בזה. אני אשתתף בפעילות אפילו אם היא באה על חשבון העבודה או על חשבון שעות השינה. אני אעשה את זה כי זה חשוב לי".

 

מי הדביק את מי בחיידק האקטיביסטי?

אלינה: "שנינו רודפי צדק באופן טבעי וגם לפני הטבעונות היינו אקטיביסטים חברתיים, זה בדם שלנו. כל אחד הגיע לזה בדרך שלו. אחיו של חן נהיה טבעוני בזכות ההרצאה של גארי יורופסקי וככה גם הוא נחשף ועבר לטבעונות. אני צמחונית ואקטיביסטית למען בעלי חיים מגיל 10. עברתי לטבעונות לפני שש שנים וגם חן. במקרה יצא ככה ששנינו עברנו לטבעונות מתוך אידיאולוגיה לפני שנהיינו זוג".

 

הרבה זמן התלבטתי אם להזמין אותה לצאת

ניקול קריצין (25) וארז קצב (35) מתל-אביב, מגדלים שני חתולים ועובדים ב"אנונימוס". ארז הוא רכז פעילים וניקול מרכזת את הפעילות הכספית של העמותה.

 

איך ומתי הכרתם?

ארז: "הכרנו באנונימוס לפני שש שנים. שנינו היינו מתנדבים. ניקול הייתה מתנדבת חדשה וטרייה בדוכן ההסברה, ואני הייתי קצת יותר ותיק. בעצם במשך כמה חודשים היה בינינו קשר טלפוני בלבד. הייתי מתקשר אליה ומזמין אותה לפעילויות והפגנות ברעננה ובתל אביב, אבל לא באמת הכרנו אישית. אחר כך היא עברה לתל אביב והתחילה להיות פעילה יותר מרכזית, ואז התחלנו להכיר קצת יותר לעומק. הרבה זמן התחבטתי אם להזמין אותה לצאת כי היא צעירה ממני בהרבה, אבל בסוף הלכתי על זה והקליק היה מיידי".

ארז וניקול. חולמים על הטיול הבא (צילום: אוסף פרטי) (צילום: אוסף פרטי)
ארז וניקול. חולמים על הטיול הבא(צילום: אוסף פרטי)
 

איזה מין זוג אתם?

"נראה לי שאנחנו זוג של ניגודים. אני מאוד אוהב לצאת וניקול אוהבת בית, אז אנחנו מנסים לשלב בין השניים. אנחנו רואים סדרות ביחד, אבל גם מטיילים המון. הולכים לדגום כל מנה טבעונית חדשה שיוצאת במסעדות בתל אביב, אבל גם מבשלים ארוחות מדהימות בבית. שנינו גם קצת חננות - חולים על טריוויה, משחקי קופסה והספרים של משחקי הכס. שנינו מאוד משפחתיים ורואים את המשפחה לעיתים קרובות, אבל גם חולמים כל הזמן על הטיול במקום שכוח אל הבא".

 

מה הכי חשוב בזוגיות בעיניכם?

"תקשורת טובה היא חובה מבחינתנו. אנחנו מדי יום מפנים לעצמנו זמן לשבת ולדבר על כל נושא שבעולם. אין נושא שמטריד אותי ולא יגיע לניקול. מעבר לזה, חשוב לנו לחוות את החיים ביחד, אז אנחנו עושים המון דברים משותפים, יוצאים לכל מיני הרפתקאות, וכמעט כל החברים שלנו הם חברים משותפים. בקיצור, מאוד חשוב לנו הביחד".

 

מה אתם אוהבים אחד אצל השנייה?

ניקול: "חוץ מהמובן מאליו, אני הכי אוהבת את העובדה ששנינו פועלים ביחד לאותה מטרה וחולקים אותה תפיסת עולם כמו בנושא זכויות בעלי חיים וגם בנושאים אחרים. וגם בכללי, אנחנו מאוד באותו ראש - אותו הומור, שומעים מוזיקה דומה".

 

ספרו על החיבור המשותף לזכויות בעלי החיים.

ניקול: "הגעתי לזה כשבמקרה ראיתי סרטון של אנונימוס, התחלתי לקרוא קצת באתר עובדות על התעשייה ואמרתי לעצמי שאני לא רוצה לקחת בזה חלק, ושאני רוצה לעבור לטבעונות. חשבתי שזה יקרה בהדרגה, אבל בפועל עברתי די מהר לטבעונות".

 

ארז: "אני התחלתי להיות צמחוני אחרי הצבא, ואחרי שהחלטתי להתנדב באנונימוס גם התחלתי להיות טבעוני".

 

היו לכם ריבים על נושאים שאתם נאבקים עליהם? חוסר הסכמה?

ניקול: "לא כל כך. גם כי היום אנחנו כבר בתחומים מאוד שונים - ארז מרכז פעילות שטח ואני בתפקיד שהוא יותר מאחורי הקלעים. אפשר להגיד שאנחנו די באותו ראש בנושאים של המאבק".

 

"השוקולד הטבעוני חיבר בינינו"

אליה עדי (24) ודניאל ברקת (29) הם הזוג שעומד מאחורי מפעל השוקולד הטבעוני "פנדה", שהחל כעסק ביתי על מנת לקדם טבעונות. השניים החלו לעסוק בתחום על מנת לסייע לאנשים לעבור לטבעונות ביתר קלות. הזוגיות ביניהם התחילה תוך כדי העבודה ביחד בתחום השוקולד. ממש כמו בסרטים הכי רומנטיים.

 

איך הכרתם?

דניאל: "הכרנו לפני ארבע שנים דרך חברים משותפים. אליה הייתה טבעונית שידועה בזה שהיא אוהבת שוקולד. אז כשעלה לי הרעיון להכין שוקולד טבעוני, אמרתי שכדאי לדבר איתה. כתבתי לאליה והצעתי לה שנכין שוקולד ביחד, ומאז התחלנו להכין שוקולד טבעוני. לקח לנו שנתיים לפתח את המתכון של שוקולד פנדה והפכנו לזוג בדרך".

 

אליה: "זה היה איזשהו תחביב שלנו ביחד. לא הייתה מטרה שנתפתח כעסק אלא כאהבה משותפת לאותו תחביב. פשוט רצינו להכין שוקולד שיהיה טבעוני וטעים".

בתיאבון! אליה ודניאל (צילום: אורי ברקת) (צילום: אורי ברקת)
בתיאבון! אליה ודניאל(צילום: אורי ברקת)
 

מי התחיל עם מי?

אליה: "קשה להגיד. הרבה זמן ניסינו לקבוע להיפגש כדי להכין שוקולד, עד שבסוף הצלחנו. ואומרים שיש בשוקולד את הורמון האהבה אז יכול להיות שהוא השפיע לנו".

 

איך אתם כזוג - רבים או דביקים?

דניאל: "אנחנו לא רבים הרבה. אנחנו מאוד אוהבים לאכול ביחד ולבשל דברים טבעוניים".

 

איך האקטיביסטיות שלכם באה לידי ביטוי?

דניאל: "אנחנו לא פעילים בעמותות כל כך. אין לנו זמן לזה כי אנחנו עמוק בתוך העסק. אבל אפשר להגיד שהחיבור שלנו לאקטיביזם מתבטא בשתי רמות - ברמה הראשונה אנחנו מנסים לעבוד עם העמותות דרך השוקולד. למשל, במצעד עצמו נמכור שוקולד במחיר עלות והרווחים ילכו לעמותות. זו הדרך שלנו לתרום. אנחנו עושים את זה גם בכנסים ובאירועים".

 

אליה: "גם בקמפיינים למען זכויות בעלי חיים ברשת אנחנו מספקים כמות מסוימת של שוקולד במתנה כדי שהרווחים משם יתרמו לטובת קמפיינים של הד-סטארט".

השוקולד עוזר לאנשים לעבור לטבעונות. דניאל ואליה (צילום: אורי ברקת) (צילום: אורי ברקת)
השוקולד עוזר לאנשים לעבור לטבעונות. דניאל ואליה(צילום: אורי ברקת)
 

דניאל: "ברמה השנייה זה שאנחנו רואים בשוקולד עצמו כדרך לקדם טבעונות. אמנם מי שטבעוני וקונה את השוקולד היה טבעוני לפני והוא יהיה כזה גם אחרי, אבל יש לנו לא מעט לקוחות שהם בדרך להיות טבעונים או מנסים להיות או שהם בכלל רגישים ללקטוז, או שהם מחפשים קינוח פרווה, וגם שם זו דרך להכניס רגל בדלת ובעצם לחבר בין מוצר טבעוני לאנשים שהם לא בהכרח טבעונים אבל הפעם הם כן עשו את הבחירה הזאת. זו גם דרך לחסוך בסבל של בעלי חיים באופן ישיר, וגם לאט לאט - ככל שאנשים רואים שיש יותר היצע וההיצע הזה לא נופל באיכות שלו משוקולדים אחרים והוא גם זמין, כך המעבר לטבעונות הופך להיות קל יותר ויותר אנשים".

 

ומתי יצאתם לדרך עם שוקולד פנדה?

אליה: "לפני שנתיים. זה קרה אחרי שחברים שטעמו את השוקולד אמרו לנו שאנחנו חייבים לעשות איתו משהו. החלטנו להתחיל את זה כמשהו חברתי בקמפיין בהד-סטארט במימון המונים. עשינו זאת גם כדי להבין את השוק וגם כי לא ממש ידענו מה אנחנו הולכים לעשות עם התחביב הזה, ואז גייסנו בקמפיין כמעט 700 אחוז יותר ממה שתכננו, והבנו שזה משהו גדול יותר ושאנחנו חייבים להפוך לעסק לכל דבר".

 

מה הדבר הכי חשוב בזוגיות לדעתכם?

אליה: "להקשיב אחד לשני".

דניאל: "לנו מאוד עזרה העובדה שיש לנו משהו שהוא מאוד חשוב לשנינו ואנחנו עושים אותו ביחד".

 

יש חיכוכים בעבודה ביחד?

שניהם עונים ביחד: "כן, אבל זה רק מחזק את הזוגיות שלנו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי ברקת
דניאל ואליה. שוקולדים וזכויות בעלי חיים
צילום: אורי ברקת
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים