שתף קטע נבחר
 

רמי לוי נחתכה ב-6% על רקע חקירת בעל השליטה

ת"א 35 ירד ב-0.2% ות"א 125 נחלש ב-0.1%; כיל איבדה 6.2% והחברה לישראל ירדה ב-6.5%; ירידות חדות בשותפויות הגז: דלק קידוחים איבדה 5.8%, ירשאמקו ירדה ב-2.4% ורציו נחלשה ב-3.5%

הבורסה בתל אביב חתמה יום המסחר בירידות שערים קלות כאשר מדד ת"א 35 ירד ב-0.2% ומדד ת"א 125 נחלש ב-0.1%.

 

מניות קבוצת עידן עופר בלטו היום לשלילה כאשר כיל איבדה 6.2% והחברה לישראל ירדה ב-6.5%. גם שותפויות הגז בלטו בצד האדום: דלק קידוחים איבדה 5.8%, ירשאמקו ירדה ב-2.4% ורציו ירדה ב-3.5%. עוד מנייה שירדה היום בשיעור יוצא דופן הייתה רמי לוי שנחתכה ב-6% על רקע חקירת בעל השליטה.

 

בורסת תל אביב פתחה הבוקר שבוע מסחר חדש, לאחר הנסיגה במדדים בשבוע שעבר ועל רקע הנעילה המעורבת שנרשמה בשישי בניו יורק. מדד ת"א 35 איבד בשבוע שחלף 0.9% מערכו והירידה במדד ת"א 125 עמדה בסיכום שבועי על 0.8%. מעבר לים שלשום ננעל מדד דאו ג'ונס בעלייה קלה של 0.1%, S&P 500 ירד ב-0.2% ונאסד"ק נחלש ב-0.6%.

 

תשואת אג"ח ישראל ל-10 שנים עומדת בפתיחת שבוע המסחר על 1.70%. תשואת אג"ח ארה"ב ננעלה בשישי ב-2.05%, לאחר ירידה כוללת של 6 נקודות בסיס בימי המסחר חמישי-שישי.

 

מדד ת"א נפט וגז הוא המפסיד הגדול של היום, עם ירידה של 1.8%.  

 

מניות במרכז

אושר לפרסם כי איש העסקים רמי לוי נעצר היום בבוקר בחשד למרמה. לפי החשד, ראש המועצה שבה הקים לוי קניון, פעל להשיג עבורו הטבות מס בשווי של מיליוני שקלים, בין היתר, בתמורה להעסקת רעייתו. הופסק המסחר בבורסה במניות החברה של לוי.

 

מול הפסקת המסחר ברמי לוי: שופרסל עולה ב-2.4%, ויקטורי עולה ב-2.3%. 10:00 - הופסק המסחר במניית רמי לוי. בהודעת החברה נאמר כי "בכוונתה לפרסם דיווח בדבר אירוע מהותי. בעקבות זאת הופסק המסחר בניירות הערך של החברה".

 

תפרון מדווחת הבוקר על ביטול המיזם המשותף המתוכנן עם חברת קלובר (Clover Group) לתכנון, פיתוח, ייצור ומכירה של חזיות בטכנולוגית האל- תפר. כחלק מהביטול תפורק החברה הבת שהוקמה במשותף בהונג קונג לצורך המיזם.

 

מניית כיל שבשליטת החברה לישראל נסחרת הבוקר על רקע הדיווחים בדבר מכירה אפשרית של מניות פוטאש בחברה. בסוף השבוע דווח כי הרשויות בסין עשויות לדרוש מענקית הדשנים הקנדית למכור את הנתח שבו היא מחזיקה בכיל (13.77%) כאחד מהתנאים לאישור מיזוג עם אגריום.

 

אלה פריד, אנליסטית בכירה לתחום הגז והאנרגיה בלאומי שוקי הון, אמרה על מניית כיל, על רקע השלכות עסקת המיזוג פוטאש-אגריום: "על פי הפרסומים בעיתונות, רשות ההגבלים בסין דורשת מכירת 3 מתוך 4 האחזקות של פוטאש: כיל, SQM, פוטאש הירדנית וסינופרט.שווי השוק של SQM הצ'יליאנית מתקרב לכ-12 מיליארד דולר. מנגד, סינופרט היא היבואנית הגדולה של דשנים לסין, וסביר כי פוטאש קורפ לא תרצה להיפרד ממנה משיקולים אסטרטגיים.

 

"אנו מסקרים את כיל בהמלצת 'תשואת שוק" ובמחיר יעד של 18 שקל, הקונסנזוס מעניק לכיל מחיר יעד של 17.1 שקל. במידה שהידיעות נכונות, הרי שעלול להיווצר גודש עודפי היצע של מניות אשלג המצויות על המדף הגלובלי, ובכך להביא ללחץ מסחרי. עם זאת, לדברים האמורים אין השלכה פונדמנטאלית משמעותית. אמנם הבענו אכזבה מסוימת מהאופן שבו כיל מתמודדת עם המחזור השלילי בענף, אולם הירידות האחרונות מתחילות לייצר הזדמנות של "אובר-שוטינג".

 

"לגישתנו, דיסקאונט של 20% ביחס לקונסנזוס נראה בהחלט כקניה מעניינתהלמן אלדובי: "המשקיעים בעולם מתמקדים בתקופה זו במספר גורמים שעשויים להשפיע על כיוון השווקים: מדיניות הכלכלית של הנשיא טראמפ והאם הוא יצליח ליישם אותה, המשבר עם צפון קוריאה, הבחירות בגרמניה ובאיטליה, והמדיניות המוניטארית בגוש האירו וארה"ב".



ביקורת FDA על מיילן - בדיקה שערך מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) במפעל שבו מייצרים את מזרקי האפיפן של מיילן תוארו "הפרות משמעותיות בייצור". כמו כן נקבע שמיילן לא הוציאה מוצרים פגומים מהשוק, "אף שזוהה פגם באחד המרכיבים הקריטיים המשמשים לייצור המזרקים".


פורסם לראשונה 10/09/2017 09:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים