מנכ"ל איכילוב על פרשת פרישר גוטמן: "עשו שיימינג לרופאים הטובים ביותר"
פרופ' רוני גמזו אמר בריאיון באולפן ynet בעניין תביעת הענק שהגיש הזמר, שבועות ספורים לפני מותו: "העמדנו אותו על הרגליים. הניסיון לקשר בין מחלתו לבין כך שטבע בים - דמגוגיה". על הצפיפות במחלקות: "תוספת המיטות לא מספקת, אסור לבנות על טיפול שכולו מבוסס בתי חולים"
"אני מכבד את המנוח, אבל הדברים יצאו מפרופורציות. עשו שיימינג לרופאים הטובים ביותר". כך טוען מנכ"ל בית החולים איכילוב, פרופסור רוני גמזו, בתגובה לתביעת הענק בסך 5 מיליון שקל שהגיש הזמר אמיר פרישר גוטמן ז"ל שבועות ספורים לפני מותו, כיוון שאובחן בטעות כחולה סרטן ועבר טיפולים כימותרפיים.
"כל כך השקענו ובשלבים הקשים מאוד, כמעט האנושים של מחלתו, העמדנו אותו על הרגליים", מוסיף גמזו בריאיון לאולפן ynet. "ההסתכלות הזאת של טעות באבחנה היא כל כך לא מדויקת ויש לנו המון מה לומר, אבל לפעמים אתה צריך להתאפק ולא לנהל את זה מול אדם שבסך הכול עדיין נמצא במחלתו. אנחנו מאוד מצטערים, גם הרופאים שלו וכל בית החולים, על הסיום המר של כל התהליך".
פרופ' גמזו שולל בתוקף את הטענות שהשמיע עורך דינו של פרישר גוטמן ז"ל בדבר קשר בין הפגיעה שספג גופו בטיפולים לבין יכולתו לשרוד שחייה בים. "יש דמגוגיה שמקשרת בין מחלתו לבין הטביעה וכל אדם בר דעת מבין את זה. זה היה ציני, זה פגע וזה לא לעניין. התהליכים האבחוניים ברפואה הם הרבה יותר מורכבים, ואני אומר לכל אחד: אל תשפטו מערכות רפואיות שיוצאות מגדרן בשביל המטופלים שלהן - וזה מה שעשינו במקרה של אמיר".
אחרי החגים תתכנס ועדת סל הבריאות לדון בסל התרופות לשנת 2018, ופרופ' גמזו צפוי לעמוד בראשה. "בוועדה מאזנים בין כל הבעיות, כאשר השורה התחתונה היא השיפור ברמת הבריאות, איכות החיים והארכת החיים. בסופו של דבר אתה מקבל החלטות ערכיות", הבהיר.
באשר לצפיפות ההולכת וגדלה בבתי החולים והתמונות הקשות של מטופלים ששוכבים במיטות במסדרונות, אומר גמזו כי "הפתרון של העומס במחלקות הפנימיות הוא פתרון משולב - הוא חייב להיות כל הזמן עם תוספת מיטות ותוספת מחלקות פנימיות. אנחנו פותחים מחלקה פנימית עשירית, ואם היו לנו 12, באופן ודאי חולים מהמיון לא היו נתקעים וחולים במחלקות לא היו נתקעים בפרוזדור".
לדבריו, הבעיה המרכזית היא תוספת מיטות: "מהתקופה שלי כמנכ"ל אנחנו מוסיפים כ-200 מיטות לשנה במערכת הבריאות, אבל זה לא מספיק. רק ה-200 הללו עונות על הגידול באוכלוסייה. תוסיפו לזה את ההזדקנות, את התוספת של המחלות הכרוניות - ותראו שצריך יותר.
"במקביל, צריך גם לאזן. אסור לבנות על טיפול שכולו מבוסס בתי חולים. אנחנו צריכים לדעת לשפר את את הטיפול במרפאות הקהילתיות ולאפשר למטופלים - גם במחלות כרוניות - לקבל טיפול בקהילה ולא להזדקק לחדר מיון ולאשפוז בבתי חולים".