דווקא בחג: כך תתמודדו עם תקלות אינסטלציה
סתימה בכיור, סתימה באמבטיה, בעיות לחץ מים ונזילה מהניאגרה. תקלות אינסטלציה מעצבנות במשך כל השנה, אך בייחוד בתקופת החגים העמוסה בבישולים, באירוח ובניקיונות. אתר "המקצוענים" עם התקלות הנפוצות, כיצד ניתן לזהות אותן בזמן, מה הפתרון וכמה זה יעלה לכם
החגים בפתח ואיתם כמות גדולה יותר של בישולים, הדחת כלים, ניקיונות ואירוח. בקיצור, הדבר האחרון שתרצו להתמודד איתו בתקופה זו הוא תקלות בצנרת האינסטלציה. סתימות בכיור, נזילות, בעיות בלחץ מים ופיצוצי צנרת. לעתים תוכלו לפתור את הבעיה בכוחות עצמכם, לעתים תיאלצו להזמין אינסטלטור ובמקרים חריגים לא יהיה מנוס אלא להחליף את הצנרת. מהן התקלות הנפוצות, ומאילו טעויות להיזהר כדי שלא תחריפו את הבעיה במקום לפתור אותה? לפניכם הסקירה.
עוד כתבות בנושא:
איך מונעים עובש בבית
נקודות התורפה של מערכות אזעקה ומיגון לביתסימנים של רטיבות
התקלה: סתימה בכיור
הסיבה העיקרית לסתימה בכיור היא הצטברות של שומן או לכלוך בדפנות הצנרת. לשם כך, חשוב להימנע מלשפוך שמן, קפה וחול ישירות אל הכיור, אלא להשליך אותם בפח האשפה, ולדאוג לרשת סינון בפתח הכיור (בייחוד בכיור המטבח). מדי פעם כדאי לשפוך מים רותחים אל תוך הצנרת, על מנת שימיסו את החומרים השומניים שהצטברו.
סתימה ניתן לזהות בשלבים מוקדמים, כשמים יורדים בתעלת הניקוז באיטיות. לא כדאי להמתין עד למצב שבו הסתימה רצינית, וכלל אין ניקוז של המים, אלא יש לטפל בבעיה מיד כשהיא מתחילה.
כיצד תוכלו לפתור את הבעיה בעצמכם? ניתן להיעזר בפומפה, כשהסתימה בשלב התחלתי יחסית וקרובה לנקודת הניקוז. לשם כך יש למלא את הכיור לגובה של כמה ס"מ וליצור ואקום בעזרת הפומפה. בשלב הבא הוא שימוש בספירלה (קפיץ אינסטלוטרים). אם אתם מיומנים, תוכלו לנסות לפתוח בעצמכם את הסיפון ולהקפיד להחזיר את הגומיות בסיום.
מתי כדאי לקרוא לאינסטלטור? "אם אין לכם כישורים טכניים, אם ניסיתם את כל האמצעים האלו והבעיה לא נפתרה, או אם מקור הסתימה מרוחק יותר מצינור הניקוז, כדאי לקרוא לאינסטלטור", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אם אינכם יודעים מה מצב הצנרת, היזהרו משימוש בחומרים חזקים יחסית כמו סודה קאוסטית או חומצת מלח. גם אם תפתרו את הסתימה בעזרתם, הנזק שייגרם לגומיות ולחיבורי הצנרת, יכול לגרום לנזילות שהנזק שלהם יעלה לכם הרבה יותר כסף בסופו של דבר".
כמה זה יעלה? "פתיחת סתימה בסיסית תעלה 350-250 שקל", אומרים במוקד השירות.
התקלה: נזילה בניאגרה
נזילה בניאגרה היא מסוג התקלות שקשה לאתר לבד. לעתים, שומעים רעש של נזילה בלתי פוסקת, אך לא יודעים בדיוק מה מקורה. תקלה זו יכולה לגרום לבזבוז מים ולייקור חשבון המים שלכם, ולכן כדאי לא להתעלם ממנה.
כיצד יודעים אם מקור הנזילה הוא מהניאגרה? יש לסגור את כל הפתחים בבית ולגשת לשיבר (הברז הראשי) ולבדוק האם המחוג ממשיך להסתובב. אם כן, סביר להניח שקיימת נזילה בבית.
מה הסיבה לנזילה? לרוב, הסיבה היא גומיית איטום שחוקה או כיוון לא נכון של המצוף. לשם כך, יש להחליף את הגומייה או לכוון את המצוף. ישנם אנשים שיכולים להתמודד עם תיקון זה בכוחות עצמם, ויש כאלה שזקוקים לאינסטלטור או להנדימן לשם כך.
כמה יעלה תיקון? מוקד השירות: "כאן ניתן לפתור את התקלה בעלות של דמי ביקור 250-150 שקל, ובמקרים מעט מורכבים יותר בעלות של 350-250 שקל".
התקלה: נזילה מהברז
גם נזילה מהברז היא תקלה שיש לטפל בה. מעבר לרעש המעצבן של טפטוף בלתי פוסק, המטריד בייחוד בשעות הלילה, זו תקלה שיכולה לגרום לכם לבזבוז מיותר של מים ולייקר את חשבון המים.
מה הסיבה לנזילה? "סיבה אחת לנזילה היא גומיית איטום סדוקה ובלויה", אומרים במוקד. "סיבה שנייה היא שצירי הברז משוחררים. לא תמיד יש צורך להזמין אינסטלטור כדי לפתור את הבעיה. במקרה של צירים משוחררים, ניתן פשוט לחזק את ההברגה שלהם. במקרה של החלפת גומייה, קיים מגוון של גומיות איטום, בהתאם לסוג הברז. אם הזמנתם אינסטלטור להחלפת הגומייה, ודאו שהוא מתקין לכם גומייה חדשה ולא בלויה. אחרת, תצטרכו להזמין אינסטלטור תקופה קצרה לאחר מכן. נצלו את הגעתו גם לחיזוק צירים, באותה ההזדמנות"
.
כמה יעלה תיקון? "בעלות דמי ביקור, 250-150 שקל", אומרים במוקד.
התקלה: פיצוץ בצנרת סמויה
בשונה מנזילה גלויה, כמו בברז או בסיפון, במקרה של נזילה בצנרת סמויה, התיקון מורכב יותר. זאת, בייחוד אם הצנרת נמצאת מתחת לרצפה או בתוך הקירות.
כיצד יודעים לזהות את הנזילה? במקרה של נזילה בצנרת סמויה לא ניתן לזהות את מקור הנזילה באופן עצמאי, אך ניתן לזהות סממנים לנזילה. למשל, סימני רטיבות או עובש על הקיר.
מה הפתרון? "במקרה כזה, ישנה חובה להזמין אינסטלטור", אומרים במוקד. "לעתים, לא תהיה ברירה אלא לנסות לאתר את מקור הנזילה תוך שימוש במצלמה תרמית שתפקידה לאתר נזילות מצנרת סמויה. במקרה זה, מדובר בשירות יקר במיוחד, בשל העלות הגבוהה של המכשור המתקדם. לאחר איתור מקור הנזילה, יש לפרק כמה אריחים מהריצוף או מחיפוי הקיר ולתקן את התקלה.
"מדובר בעבודה מורכבת יחסית, ולכן היא מעין 'שיפוץ קטן'. דאגו מראש לתמחר בכתב את עלות העבודה כולל פירוק והרכבה, כדי שלא תמצאו את עצמכם בסוף התיקון ניצבים מול בעל מקצוע שטוען שזה לא באחריותו לרצף מחדש, ותיאלצו להזמין בעל מקצוע נפרד ולשלם לו עבור המשך העבודה".
כמה יעלה תיקון? מוקד השירות: "איתור מקור הנזילה, יעלה 1,500-1,200 שקל, ועשוי להגיע ל-2,000 שקל רק עבור איתור מקור התקלה, בשל עלות המכשור המתקדם. עלות תיקון וריצוף וחיפוי הקיר מחדש יעלו בהתאם לחומרים ולהיקף השיפוץ הנדרש".
התקלה: לחץ מים נמוך
ישנן כל מיני סיבות לכך שלחץ המים בבית נמוך. יהיו מקרים שתוכלו לפתור בעצמכם, יהיו כאלה שיחייבו אינסטלטור ויהיו מקרים שבהם הבעיה היא בכלל אצל הרשות המקומית. התקלות הקלות יחסית לתיקון הן במקרים שבהם השיבר (הברז הראשי) אינו פתוח לגמרי. כל שעליכם לעשות הוא לפתוח אותו בהדרגתיות עד הסוף (כדי שלא לגרום לסתימה בצנרת).
לעתים, הפילטר של השיבר נסתם בשל היעדר תחזוקה נאותה אחת לשנתיים. במקרה כזה תצטרכו לנקות אותו או להחליפו. גם פילטר סתום באחד הברזים יכול להשפיע על לחץ המים בברז של הכיור או של האמבטיה. במקרה כזה, ניקוי בעזרת חומץ או מסיר אבנית יפתור את הבעיה. עלות החלפתו נמוכה יחסית (כמה עשרות שקלים) וניתן לעשות זאת לבד.
מקרים מורכבים יותר הם של סתימה בצנרת של הדירה. במקרה זה, אם הבעיה היא קלה יחסית, ניתן יהיה לפתור אותה בעזרת אינסטלטור על ידי הזרמת מים בכיוון ההפוך. לעתים, התיקון יהיה מורכב יותר ויכלול החלפת הקטע הבעייתי של הצנרת, על-ידי יצירת מעקף.
המקרה היקר ביותר לתיקון הוא של צנרת ישנה במיוחד מברזל, הקיימת כ-30 שנה. במקרה כזה, לא יתאפשר תיקון נקודתי כדי שלא ייווצרו הפרשי לחצים שיגרמו לפיצוצי צנרת. במקרה של צנרת ישנה, גם משאבת מים לשיפור לחץ המים, לא תהיה פתרון רלוונטי.
כמה יעלה תיקון? מוקד השירות: "פתיחת סתימה בסיסית תעלה 300-200 שקל, תיקון פיצוץ צינור מקומי בתוך הבית יעלה 800-300 שקל, תיקון פיצוץ בסיסי בצנרת כולל פתיחת הקיר וסגירתו יעלה 2,000-1,000 שקל. הגברת לחץ מים תעלה 1,500-600 שקל, עלות משאבת מים לדירה אחת תעלה החל מ-1,000 שקל ובניית מעקף לצנרת תעלה החל מ-3,000 שקל".
התקלה: סתימה באמבטיה
גם במקרה של סתימה במקלחון או באמבטיה, ניתן לשים לב מראש לסימנים מקדימים. אם ניקוז המים הופך לאיטי יותר מיום ליום, סביר להניח שמתפתחת סתימה.
כיצד בעל מקצוע יפתור את התקלה? "אינסטלטור יפתח את קופסת הביקורת וינקה את כל הפסולת אשר הצטברה שם", אומרים במוקד. "במקרים מורכבים יותר, הוא ייעזר בקפיץ שנועד לפתיחת סתימות קשות יותר".
כמה זה יעלה? "לרוב התיקון יסתיים בעלות של פתיחת סתימה בסיסית, 350-250 שקל, בהתאם למורכבות העבודה", אומרים במוקד.
מחפשים אינסטלטור? לרשימה המלאה
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"