קיץ קטלני: 23 בני אדם טבעו למוות
מאז תחילת עונת הרחצה בחודש אפריל טבעו בחופים ובבריכות 203 בני אדם, מתוכם 30 טבעו למוות. מרביתם קיפחו את חייהם מאז חודש יולי. במד"א קוראים לרוחצים: "הימנעו מרחצה בחופים שאינם מוכרזים וללא שירותי הצלה"
גם השנה הים גבה קורבנות רבים: 30 בני אדם טבעו למוות מאז תחילת עונת הרחצה בחודש אפריל. כך עולה מנתוני מד"א. 23 מתוכם קיפחו את חייהם רק בשלושת החודשים האחרונים. 203 בני אדם טופלו בסך הכול על-ידי פרמדיקים בחופי הים, בבריכות ובמאגרי המים.
בחודש יולי האחרון טופלו 66 בני אדם, מתוכם שמונה טבעו למוות. בחודש שעבר טופלו 64, מהם מותם של 11 נקבע במקום. רק בשבועיים האחרונים טופלו 17 אזרחים, שמתוכם ארבעה מתו. הבוקר נקבע מותה של תיירת סינית שטבעה במהלך קורס צלילה באילת בסוף החודש שעבר.
גם השנה שעברה הייתה עמוסה. במהלך עונת הרחצה בין החודשים מאי עד אוקטובר טופלו 320 בני אדם, בהם 57 שטבעו למוות. עונת הרחצה תסתיים ב-19 באוקטובר.
ד"ר רפי סטרוגו, סמנכ"ל הרפואה במד"א, הסביר כי לצד משמעת ואחריות של הרוחצים ישנה חשיבות דרמטית לדקות שחולפות מרגע טביעתו של אדם ועד להגעת כוחות החירום לטפל בו. "אפשר לצמצם טביעות שמסתיימות במוות אם נמנעים להוראות ורוחצים רק בחופים מוכרזים ובחופים בהם קיימים שירותי הצלה", אמר ד"ר סטרוגו שציין כי רוב אירועי הטביעה שהסתיימו במוות התרחשו בחופים בלתי מוכרזים או בחופים מוכרזים אחרי שעות הפעילות.
"לאחר שיש טביעה, כוחות ההצלה נתקלים לעיתים בקושי באיתור המקום המדויק של הטביעה, בעיקר בחופים בלתי מוכרזים, ולכן אנו ממליצים להתקין בטלפון הסלולרי את אפליקציית 'מד"א שלי' ששולחת למוקד שלנו מיקום מדויק שיכול להציל חיים".
סטרוגו הוסיף כי "יש לנו דקות ספורות, שבהן ניתן להציל אדם שטבע. עד 7 דקות מרגע טביעה נגרם למוח נזק בלתי הפיך אם לא מתחילים בפעולות החייאה ולכן הגעה מהירה למקום היא מצילת חיים".