מומחים דוחקים באוסטרלים: תאכלו בשר קנגורו
ב-2011 היו באוסטרליה 27 מיליון קנגורואים, אבל גשמים רבים מאז הובילו לשפע של מזון ולהתרבות חיות הכיס לכ-50 מיליון - פי 2 מאוכלוסיית התושבים. מומחים: סכנה לבני אדם, לחיות אחרות ולמערכת האקולוגית
אוכלוסיית הקנגורואים באוסטרליה הולכת וגדלה בקצב מסחרר והיא מתקרבת כבר ל-50 מיליון - פי שניים מאוכלוסיית המדינה, שעומדת על 24 מיליון איש. לנוכח המצב ממליצים מומחים לאזרחי המדינה לאכול בשר קנגורו כדי למנוע פגיעה בבני האדם, בחיות אחרות ובמערכות אקולוגיות.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
רשת החדשות הבריטית BBC דיווחה אתמול (יום ב') שלפי נתוני ממשלת אוסטרליה היו במדינה ב-2016 כ-45 מיליון קנגורואים, החיות שנחשבות לסמל לאומי. ב-2010 עמד מספרן של חיות הכיס על 27 מיליון בלבד, אלא שגשמים רבים שירדו באזור הובילו לשפע של מזון ולהתרבות של הקנגורואים בקצב מהיר.
באוסטרליה יש תקנות מחמירות נגד הרג קנגורו על ידי בני אדם. לכל מדינה יש מכסות נוקשות להענקת רישיונות ירי בחיות הכיס למטרות מסחריות, ולכך יש להוסיף את העובדה שמחירי הבשר אינם רווחיים ואין יותר מדי ביקוש אליו בשוק.
אף שהם נחשבים לחיה הלאומית, הקנגורואים מוגדרים כחיות מזיקות: הם גורמים נזק לגדרות, מתחרים עם בעלי חיים אחרים על מזון ומים ורומסים יבולים. כמו כן, לא פעם נרשמו מקרים של התנהגות אלימה של קנגורואים כלפי בני אדם באזורים ציבוריים. הסיבה לכך שגם בעלי חוות הצטרפו למומחים הקוראים לאכול בשר קנגורו היא שרבים מהם הפכו לקורבנות של חיות הכיס, שגורמות לנזק בשטחי המרעה שבבעלותם.
פרופ' דיוויד פאטון מאוניברסיטת אדלייד אמר לרשת ABC האוסטרלית שאנשים צריכים לתמוך בהריגת קנגורואים ובאכילתם כדי להגן על הסביבה האקולוגית במדינה ולעצור את התופעה של פגרי חיות הכיס שנרקבים. "זו לא אשמת הקנגורואים שהם משגשגים", הוא אמר והפנה אצבע מאשימה לעבר בני האדם, שלא מנעו מוקדם יותר את התרבותם המסחררת של חיות הכיס.