שתף קטע נבחר

 

מאות אלפי פליטים מוסלמים ברחו: "נשים נאנסות ועוברות עינויים וילדים נהרגים"

נציבות האו"ם לפליטים מסרה שמאז פרוץ האלימות במיאנמר ב-25 באוגוסט ברחו ממנה 370 אלף בני רוהינגה מוסלמים. ר"מ בנגלדש ביקרה את הפליטים שמציפים את ארצה והאשימה את מיאנמר בביצוע זוועות. גם איראן במגנים

 

אקסודוס המוני של בני רוהינגה לבנגלדש    (רויטרס)

אקסודוס המוני של בני רוהינגה לבנגלדש    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המשבר ההומניטרי הולך ומחריף בגבול בין שתי המדינות האסייתיות: נציבות האו"ם לפליטים (UNHCR ) מסרה היום (יום ג') שמספר הפליטים בני רוהינגה שברחו מהאלימות במיאנמר זינק ל-370 אלף. הנתון החדש שפרסמה הנציבות גבוה ב-50 אלף מזה שפורסם רק אתמול. הסיבה לכך היא שסוכנויות סיוע הצליחו להגיע באחרונה ליותר כפרים, עיירות ואזורים שבהם התאספו הפליטים בני המיעוט המוסלמי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

אלפי בני רוהינגה חוצים מדי יום ברגל או בסירות את הגבול בין מיאנמר, מדינה עם רוב בודהיסטי, לבנגלדש השכנה. האקסודוס העצום של המיעוט המוסלמי החל עם פרוץ האלימות הקשה במיאנמר ב-25 באוגוסט.

 

פליטים בני רוהינגה בבנגלדש (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פליטים בני רוהינגה בבנגלדש(צילום: EPA)

"חסרתמילים". ראש ממשלת בנגלדש שייח חסינה מבקרת פליטים בני רוהינגה (צילום: AP) (צילום: AP)
"חסרתמילים". ראש ממשלת בנגלדש שייח חסינה מבקרת פליטים בני רוהינגה(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

זרם הפליטים העצום לבנגלדש גרם לפיצוץ אוכלוסין במחנות הפליטים הקיימים במדינה. ראש ממשלת בנגלדש שייח חסינה ביקרה במחנות הפליטים וסיפרה שהיא נותרה ללא מילים. חסינה תקפה את מיאנמר על "הזוועות" שהיא ביצעה שהגיעו לרמות שלא ניתן לתאר אותן. "אין לי מילים כדי לגנות את מיאנמר", אמרה ראש ממשלת בנגלדש למחוקקים והוסיפה שארצה מחתה במשך תקופה ארוכהנגד רדיפתה בני רוהינגה המוסלמים על ידי הרוב הבודהיסטי במיאנמר. "בלי קשר לכך, הם שולחים שוב את בני הרוהינגה לבנגלדש. נשים נאנסות ועוברות עינויים, ילדים נהרגים ובתים מועלים באש במדינת ראקין במיאנמר", אמרה חסינה.

 

"מיאנמר חייבת לקחת בחזרה את הפליטים"

חסינה קראה למיאנמר להשיב את בני הרוהינגה לארצם ואמרה: "מיאנמר חייבת לקחת בחזרה את כל בני הרוהינגה שנכנסו לבנגלדש ושבאים כעת. אנחנו יכולים לשתף פעולה בשיקום שלהם במדינה שלהם", היא אמרה.

 

נציבות האו"ם לפליטים מסרה שהיא מטיסה שני משלוחי סיוע שכוללים ג'ריקנים, שמיכות, מזרנים, אוהלים ומצרכים חיוניים נוספים. עוד נמסר שהמשלוח יסייע לכ-25 אלף פליטים במחנות הפליטים הצפופים שבמחוז קוקס בזאר בבנגלדש. בימים הקרובים מתוכננות רכבות סיוע אוויריות נוספות.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
המנהיג הרוחני העליון של איראן, אייתוללה עלי חמינאי, גינה את הרג המוסלמים במיאנמר על ידי הצבא והממשלה המקומית. חמינאי אמר שהרג בני רוהינגה המוסלמים הוא אסון פוליטי למיאנמר משום שהוא מבוצע על ידי ממשלה שמונהגת על ידי כלת פרס נובל לשלום אונג סן סו צ'י, שאותה הוא כינה "אישה ברוטלית".

 

חמינאי נגד סו צ'י: "אישה ברוטלית"

חמינאי קרא למדינות מוסלמיות לנקוט צעדים מעשיים לעצור את האלימות, ואמר שהן צריכות "להגדיל את הלחצים הפוליטיים, הכלכליים והמסחריים על ממשלת מיאנמר".

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
האלימות במדינת ראקין שבמיאנמר פרצה לאחר שמורדים מוסלמים תקפו ב-25 באוגוסט עמדות של כוחות הביטחון. צבא מיאנמר לא נותר חייב והגיע בפעולת תגמול שנועדה לטענתו לבצע טיהור של המורדים מהשטח, אלא שארגוני זכויות אדם בינלאומיים טוענים שהרשויות במדינה האסייתית פוגעות באוכלוסייה אזרחית חפה מפשע ומבצעת רצח עם. ארגון האו"ם טען אמש כי במיאנמר מתבצע "טיהור אתני" של בני רוהינגה המוסלמים.

 

מי התחיל את האלימות?

מיאנמר טענה לפני שבוע שכ-400 בני רוהינגה, רובם מורדים, נהרגו בעימותים עם כוחות הביטחון, אך מאז לא מסרה עדכון על המצב. היא גם האשימה את בני הרוהינגה בהצתת בתיהם אם כי שריפות חדשות פרצו לאחר שבני המיעוט המוסלמי ברחו מהכפרים שלהם לעבר בנגלדש. 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מיאנמר לא מכירה ב-1.1 מיליון בני רוהינגה שמתגוררים בשטחה כאזרחי המדינה והמעמד הנוכחי שלהם הוא למעשה "חסרי מדינה". מבחינת הרשויות במיאנמר, בני הרוהינגה הם למעשה מהגרים לא חוקיים שהגיעו למדינה מבנגלדש. תוכנית של ממשלת מיאנמר להעניק אזרחות לתושבים הינדים, אלימות במדינה ב-2012 ובאוקטובר 2017 ותוכנית להענקת תעודות זהות לבני רוהינגה שנדחתה על ידם משום שהגדירה אותם כאזרחים זרים - כל אלה תרמו לטענת הפליטים למתיחות הגדולה בראקין.

 

מנהיגת מיאנמר בפועל, סן סו צ'י, אמרה בשבוע שעבר שממשלתה עושה את המיטב כדי להגן על כל הגורמים המעורבים בסכסוך האלים במדינת ראקין. סו צ'י לא התייחסה באופן ספציפי לאקסודוס של בני הרוהינגה המוסלמים, ואמרה רק שממשלה מנסה לדאוג לכל האזרחים במדינה. גורמים במערב האשימו את סו צ'י בעצימת עין ובשתיקה לנוכח הדיכוי הברוטלי של בני הרוהינגה במיאנמר. כמה מהם אף קראו לקחת ממנה את פרס הנובל לשלום שבו זכתה ב-1991 על מלחמתה למען דמוקרטיה בארצה. "אנחנו חייבים לדאוג לאזרחים שלנו, אנחנו חייבים לדאוג לכל מי שנמצא במדינה שלנו, בין שהוא אזרח ובין שלא", אמרה סו צ'י. "כמובן שהמשאבים שלנו אינם מושלמים ונאותים כפי שהיינו רוצים, אבל עדיין, אנו עושים את הכי טוב שלנו ורוצים להבטיח שכולם יזכו להגנת החוק", אמרה מנהיגת מיאנמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ברחו מהבית. פליטים בני רוהינגה בדרך לבנגלדש
צילום: EPA
מומלצים