חורבן "אירמה" מהאוויר: "חשש ממשבר הומניטרי באיים"
ההוריקן גרם למותם של עשרה אמריקנים ו-37 מתושבי הקריביים. נזק עצום נגרם לאיי פלורידה, לשם הובאו שקי גופות - בתקווה שלא יהיה צורך להשתמש בהם: "אין מים, אין חשמל, הביוב לא עובד". צפו בהרס שחוללה מהסופה, במבט מלמעלה
ההוריקן חלף, אבל הנזק העצום שהשאיר נראה כעת יותר ויותר ברור. רבים בפלורידה עדיין מחכים לחזרת זרם החשמל, גם בג'ורג'יה ובאלבמה סבלו מ"אירמה" - אבל הנזק הגדול ביותר נגרם ככה הנראה לאיים הקריביים ולקבוצת האיים פלורידה קיז, שמדרום למדינת פלורידה. היום (ג') התברר כי רבע מהבתים באיי פלורידה נחרבו. בתמונות מהאוויר נראה היטב ההרס, בקיז ובאזורים אחרים.
מושל פלורידה ריק סקוט דיווח על החורבן באיי פלורידה, אחרי סיור אווירי שערך שם. "המים לא עובדים, הביוב לא עובד, אין חשמל, אז זה מאוד קשה", אמר לעיתונאים. לדבריו, הוא ראה שבע ספינות שנסחפו אל בתים, קרוואנים שנחרבו ונזק עצום אפילו לבניינים האיתנים ביותר. "הלב שלי יוצא לתושבי הקיז. זה חורבן. אני רק מקווה שכולם שרדו. מה שראינו זה נורא".
סקוט אמר כי ייקח שבועות עד חודשים עד שהאזורים השונים בקיז יהיו שוב ראויים למגורים: "אנחנו חייבים להביא את כוחות ההצלה לקיז, אנחנו חייבים להחזיר את זרם המים, אנחנו חייבים להחזיר את החשמל. זה ייקח זמן. במיוחד בקיז, זו תהיה דרך ארוכה".
תושבים החלו היום לחזור לאיים, המחוברים ב-42 גשרים לפלורידה עצמה - אך יש מי שחושש מהשיבה הזו. נהג השליחויות קורי סמית, שנותר באיים במהלך ההוריקן, אמר: "דוחפים חזרה אנשים למקום בלי משאבים. זה הולך להיות מטורף כאן מאוד מהר".
מוקדם יותר פקידים במחוז מונרו הזהירו מ"משבר הומניטרי" פוטנציאלי בקיז כשכוחות צבא נמצאים בכוננות עם שקי גופות למקרה שיימצאו קורבנות בנפש. ראש העיר קי ווסט סיטי, סם קאופמן, דיווח ביום שני בלילה כי המזון, המים והדלק נמצאים בכמות "נמוכה באופן קריטי" וציין כי 200 עמודי חשמל נפלו בסופה.
בסך הכול 13 מיליון תושבי פלורידה היו מנותקים מזרם החשמל עקב הסופה - 2/3 מאוכלוסיית מדינת הענק - ועדיין לרבים לא חזר החשמל. בפלורידה נהרגו שישה בני אדם, בג'ורג'יה שלושה ובדרום קרוליינה אמריקני אחד. בקריביים הסופה גרמה למותם של 37 איש.