שתף קטע נבחר

 

חוששים מרוסיה: שבדיה פתחה בתרגיל צבאי בתמיכת נאט"ו

המדינה הסקנדינבית ששומרת על מדיניות פייסנית מאז המאה ה-19 פתחה בתרגיל הצבאי הנרחב ביותר ב-20 השנים האחרונות. ארה"ב, צרפת, וחברות נוספות בנאט"ו משתתפות בתרגיל ומדמות את האויב שתוקף ממזרח. הרמטכ"ל השבדי: "עוקבים מקרוב אחרי צעדיה של רוסיה"

 

 

רוסיה מכחישה שיש לה כוונות לפלוש לשכנות

רוסיה מכחישה שיש לה כוונות לפלוש לשכנות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שבדיה פתחה אתמול (רביעי) בתרגיל הצבאי הנרחב ביותר ב-20 השנים האחרונות. 19 אלף חיילים משתתפים בתרגיל "אורורה" שידמה מתקפה ממזרח על האי גוטלנד בים הבלטי שנמצא בשליטתה. כ-1,500 חיילים מארה"ב, צרפת, נורבגיה, וחברות נוספות בברית נאט"ו ישתתפו בתרגיל.

 

רמטכ"ל הצבא השבדי, מיקאל ביידן, אמר בתדרוך לקראת התרגיל כי "המצב הביטחוני הידרדר לאחרונה. צעדיה של רוסיה, כמו הפלישה לחצי האי קרים והעימותים באוקראינה, משפיעים על מערכת הביטחון בכל אירופה. כך שאנחנו עוקבים מקרוב אחרי הקרמלין". רוסיה השתמשה בעבר בתרגילים דומים במסווה לפתיחת מבצעים צבאיים בגאורגיה ואוקראינה.

 

"עוקבים מקרוב אחרי רוסיה". הרמטכ"ל השבדי ביידן (באמצע) (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"עוקבים מקרוב אחרי רוסיה". הרמטכ"ל השבדי ביידן (באמצע)(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

אחרי שנים של קיצוצים נרחבים במערכת הביטחון במדינה הנייטרלית, בשבדיה חוששים מכוחה הגובר של רוסיה שנערכת לתרגיל הענק "זאפאד (מערב) 2017". מדינות המערב חושדות כי מדובר בהיסח דעת לפלישה מתוכננת לאחת משכנותיה של רוסיה.

 

מזכ"ל נאט"ו, ינס סטולטנברג, הזהיר כי כוחות "רבים בהרבה" מאלו שעליהם הוכרז רשמית ישתתפו בתרגיל ואמר כי בנאט"ו יצפו בו מקרוב. מלבד כוחות צבא רבים ישתתפו בתרגיל הרוסי גם 70 מטוסים ומסוקים וכן 250 טנקים, עשר ספינות, ארטילריה ומערכות רקטיות. רוסיה דובקת בגרסה הרשמית

כדי שלא תצטרך להזמין משקיפים בינלאומיים לתרגיל במסגרת ההסכמים שהיא חתומה עליהם.

 

בכירים בברית הצבאית הכחישו את הדיווחים כי התרגיל נערך בתגובה לתרגיל הרוסי, אך עם זאת - ארה"ב וצרפת סיפקו לשבדיה מערכות לשיגור טילי קרקע-אוויר נגד מטוסים. ארה"ב תדמה את האויב בתרגיל באמצעות מסוקים.

 

המדינה הסקנדינבית שומרת על נייטרליות במשך מאות שנים, ולא לקחה חלק בקרבות מאז המלחמה נגד נורבגיה ב-1814. המדיניות הפייסנית הביאה את שבדיה לקיצוץ מאסיבי בתקציב הביטחון בתחילת שנות ה-90, וההשקעה בצבא צנחה מ-2% מסך התקציב הלאומי ל-1% בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
התרגיל השבדי
צילום: רויטרס
מומלצים