החל שלב הרכבת מבנה החללית הישראלית שתשוגר לירח
בימים אלו מתחילה בתעשייה האווירית הרכבת החללית "האינטגרציה" של רכיביה של החללית של SpaceIL, שתשוגר לירח בשנה הבאה. צפו בתמונות החללית הישראלית
עוד צעד חשוב בדרך לירח: עמותת SpaceIL , הנציגה הישראלית בתחרות ,Google Lunar XPRIZE, מתקדמת בצעדי ענק להנחתת החללית הישראלית הראשונה על הירח, לאחר שהשבוע התקבל מבנה הבסיס במתקני התעשייה האווירית. שלד החללית מורכב משני לוחות "סנדוויץ'" מחוררים, לוחיות עיליות ותחתיות ומבנה טבעת קונוס. הרכיבים הללו שעוצבו על ידי תעשייה אווירית ויוצרו בספרד על-ידי חברת IberEspacio, משלימים את המבנה התת-מערכתי של החללית שתשוגר לירח במהלך השנה הבאה. צפו בתמונות החללית הישראלית.
בימים אלו מתחילה הרכבת החללית "האינטגרציה" של רכיביה של החללית. לאחרונה הורכבו שמונת המנועים של החללית ובקרוב לאחר כל הרכבת הרכיבים יתבצע ניסוי מקיף על מנת לוודאי כי האינטגרציה מתבצעת ומתקדמת כראוי.
מנכ"ל SpaceIL, ד"ר ערן פריבמן, אמר: "אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם הצוות המקצועי של IberEspacio. עכשיו שמבנה הבסיס ברשותנו, ניתן להתחיל את ההרכבה, אינטגרציה ובדיקות במפעל חלל בתעשייה האווירית".
מנהל מפעל חלל של התעשייה האווירית, עופר דורון, אמר: "בית החלל של ישראל, גאה להיות חלק מצוות SpaceIL, יוזמה חינוכית וטכנולוגית שמייצגת את מיטב הטכנולוגיה הישראלית. אנו גאים לקחת חלק ולתמוך בפרויקט חשוב זה ביחד עם המהנדסות והמהנדסים הטובים ביותר של תעשייה אווירית, שמשלבים את כל הידע הטכנולוגי וההנדסי שנחוץ לבניית חללית מורכבת שכזו".
SpaceIL הינה עמותה ללא כוונת רווח, שהוקמה בשנת 2011 ושמה לה למטרה להנחית את החללית הישראלית הראשונה על הירח. העמותה הוקמה על ידי שלושה מהנדסים צעירים: יריב בש, כפיר דמרי ויהונתן ויינטראוב שנענו לאתגר התחרות העולמית Google Lunar XPRIZE: מרוץ בינלאומי מודרני להנחתת חללית בלתי מאוישת על הירח.
SpaceIL התחייבה לקידום המדע והחינוך המדעי-טכנולוגי בישראל ופועלת ליצירת "אפקט אפולו" חדש: לעורר ההשראה בקרב הדור הבא בישראל ובעולם לבחור במקצועות מדע, הנדסה, טכנולוגיה ומתמטיקה. באוקטובר 2015, ציינה SpaceIL אבן דרך דרמטית בפרויקט, כשהפכה לקבוצה הראשונה להכריז על חוזה שיגור. השיגור צפוי על גבי טיל שיגור של ענקית החלל האמריקנית, חברת SpaceX במהלך השנה הבאה.