שתף קטע נבחר

 

20 ילדים בכיתה: בבי"ס למצוינות במזרח י-ם

כרזות בעברית וערבית, מורים מצטיינים ודגש על לימודי מדעים: ביקור בבית הספר "אל מובדיעון" בצור באהר, ששינה את שמו לאחר שנסגר בהוראת שב"כ. "כאן לא מדברים פוליטיקה"

 

לאחר אי הבנה: בי"ס בצור באהר נפתח מחדש    (צילום: עפר מאיר, עריכה: אסף אושי)

לאחר אי הבנה: בי"ס בצור באהר נפתח מחדש    (צילום: עפר מאיר, עריכה: אסף אושי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בחודש פברואר שעבר הוציאה מדינת ישראל צו סגירה מיידי לבית ספר יסודי פרטי לבנים בכפר צור באהר שבמזרח ירושלים. בית הספר נקרא אז בשם ''אל-נוחבה'' - נבחרת בערבית, שבמקרה הוא גם שמה של יחידת העילית של הזרוע הצבאית של חמאס. לטענת משרד החינוך, בית הספר הוקם בידי גורמי חמאס והתכוון ללמד תכנים שחותרים תחת הריבונות של מדינת ישראל ולפיכך הוצא לו צו סגירה.

 

אלא שמחאה ציבורית ולחצים גדולים הביאו את משרד החינוך לבדוק את עצמו שוב. שבעה חודשים אחרי הסגירה ניתן לו אישור להיפתח מחדש ובשנה הנוכחית הוא הוכנס תחת הקטגוריה של בית ספר מוכר שאינו רשמי באותו מבנה ועם אותה הנהלה, אבל עם שם חדש – אל-מובדיעון (היצירתיים או החדשניים). הסיפור הובא בטורו של נחום ברנע ב"ידיעות אחרונות".




את הפוליטיקה הותירו מחוץ לבית הספר ()
את הפוליטיקה הותירו מחוץ לבית הספר
 

ביקרנו שם השבוע ופגשנו את המנהל לואיי בכיראת שפתח בפנינו את שערי בית הספר. הוא לא דומה לשום דבר כמעט שהכרתם ממערכת החינוך במזרח ירושלים: כיתות קטנות שבכל אחת מהן לומדים 20 תלמידים, ציוד חדש, ניקיון ובעיקר ילדים שמחים ומנומסים שמתחנכים לפי תוכנית לימודים ייחודית שאמורה להקנות להם כלים למצוינות.

 

קירות בית הספר מקושטים בכרזות בשלוש שפות: ערבית, אנגלית וכן – אפילו עברית – דבר שנדיר למצוא בבית ספר במזרח ירושלים. התלמידים לא רק רואים עברית מול העיניים אלא גם לומדים אותה. מנהלי בית הספר מתעקשים שיש דבר אחד שהם לא מוכנים שייכנס בין כתליו – וזו הפוליטיקה והסכסוך הישראלי-פלסטיני. לכן לא ניתן למצוא בו כתובות לאומניות, דגלים או מפות שעשויות להעיד על נטייה פוליטית כזו או אחרת. ההתמקדות כאן היא בלימודי שפות, מדעים וחינוך לדרך ארץ.

 

בית הספר אינו שם רק את התלמידים במרכז אלא עובד בשיטה שבה המורים נבחרים ללמד בו אחרי תהליך מיון מדוקדק. מנהליו סבורים כי זו אחת הסיבות המרכזיות להצלחתו.

 

הנוף שנשקף מבית הספר הוא של צור באהר וג'בל מוכבר – שני כפרים שהוציאו מתוכם לא מעט מחבלים בפיגועים קשים בשנים האחרונות, אבל נראה שבית ספר הזה מנסה בכל כוחו להיות אי של שפיות בתוך הר הגעש שנקרא מזרח ירושלים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים