שתף קטע נבחר

 

אלפים במרוץ להנצחת הנופלים הדרוזים בגליל

הרמטכ"ל איזנקוט הזניק את המרוץ שנערך זו הפעם החמישית, ומוקדש לזכר רס"מ האיל סתאוי ורס"מ כמיל שנאן, שנרצחו בפיגוע בהר הבית. קרובי משפחותיהם: "זה קשה. אבל עם זאת, הם יישארו בלבנו, לא נשכח אותם"

 

מרוץ בשביל הבנים יצא לדרך    (צילום: "אלעד סאסי תקשורת")

מרוץ בשביל הבנים יצא לדרך    (צילום: "אלעד סאסי תקשורת")

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אלפי בני אדם השתתפו הבוקר (ו') במרוץ להנצחת זכרם של 421 החללים הדרוזים בכל מערכות ישראל, שנערך זו הפעם החמישית. נוכח מספר המשתתפים הגדול הועתק מיקומו של המרוץ לנבי שועייב, ליד צומת גולני. הוא מוקדש הפעם לזכר רס"מ האיל סתאוי ורס"מ כמיל שנאן, שנרצחו בפיגוע בהר הבית.

 

במירוץ השתתפו הרמטכ"ל גדי איזנקוט, שרים וח"כים. עמותת "בשביל הבנים הדרוזים" הזמינה את הציבור להשתתף באירוע, יחד עם מנהיג העדה הדרוזית, השייח מואפק טריף, מוטי דותן, ראש המועצה האזורית גליל תחתון ומופיד מרעי ראש מועצת חורפיש ויו"ר פורום הרשויות הדרוזיות. קרובי משפחותיהם של שני השוטרים אמרו: "לא קל לנו להשתתף באירוע שממנו נעדרים בנינו. זה קשה. עם זאת, הם יישארו בלבנו, לא נשכח אותם. הם הקריבו את חייהם למען המדינה".

 (צילום: אפי שריר) (צילום: אפי שריר)
(צילום: אפי שריר)

 (צילום: "אלעד סאסי תקשורת") (צילום:
(צילום: "אלעד סאסי תקשורת")

 (צילום: "אלעד סאסי תקשורת") (צילום:
(צילום: "אלעד סאסי תקשורת")
 

שכיב שאנן, אביו של כמיל שנאן, הביע תקווה ש"לא נרגיש יותר מקופחים במדינה. מי ייתן ויפסיקו להרוס את בתינו במקום להרוס את בתי המחבלים. אני ישראלי וגאה בזה".

 

השייח מופק טריף אמר: "בני משפחותיהם של החללים חשים עצב רב וגעגועים לבני המשפחה שנפלו בהגנה על המולדת. אך יש תקווה ואופטימיות למען המשך החיים במדינה של כולנו, ישראל. בני העדה חשים את האהבה והאהדה לעם היהודי, אחים אנחנו".

 

שרת המשפטים ח"כ איילת שקד הגיעה אף היא למקום. לדבריה, "ב-1956 הגיעו ראשי העדה להנהגה הישראלית וביקשו להפעיל את חוק הגיוס גם על הדרוזים. היום יותר מ-80% מבני העדה הדרוזית מתגייסים, יותר מאחוז היהודים. כל אחד מאיתנו שהיה בצבא קשור בקשר בלתי ניתן לניתוק עם העדה ועם בניה".

 

מתחם קבר יתרו (נבי שועייב), האתר הקדוש ביותר לדרוזים, בגליל התחתון, נמצא בסמוך לקרני חיטין. המיקום החדש של המרוץ מאפשר לחשוף את אלפי המשתתפים לנופים ולאתרים נוספים לאורך "שביל הבנים הדרוזים", המשתרע לאורך כ-226 ק"מ וחוצה את 18 הכפרים הדרוזים.

 

רצח רס"מ האיל סתאוי ורס"מ כמיל שנאן עורר גלי אהדה, הזדהות, אהבה וסולידריות חוצת גבולות מאלפי ישראלים ברחבי הארץ ומהעולם. לאור זאת השנה נרתמו להפקת האירוע יחד עם "עמותת בשביל הבנים הדרוזים" גם ארגון ידידי צה"ל בארה"ב ובפנמה (FIDF), משרד התרבות והספורט, קרן קיימת לישראל, יחד למען החייל, המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל.

 

כמו כן השנה העמותה פרסמה מדריך טיולים שכולל את 18 הכפרים ומספר את סיפורם, ממליץ על מסלולי טיולים ומעניק גם הצצה למתכונים הדרוזים המסורתיים.

 

יו"ר קק"ל דני עטר ציין את חלקה של קרן קיימת לישראל בפיתוח שביל הבנים והתחייב: "נעמוד לצד העדה גם בהמשך, גם במאבקים ובבעיות של היום יום, ולא רק בטקסים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
הרמטכ"ל במרוץ
צילום: אפי שריר
מומלצים