שתף קטע נבחר

 

משעמם ואין מה לאכול: כך תכינו את הילדים לערב החג

תקופת החגים הגיעה ואיתה המון ארוחות חג אבל מבחינת הילדים הקטנים מדובר במפגשים משפחתיים ארוכים מדי ומהר מאוד הם מאבדים את הסבלנות. איך בכל זאת תצליחו לעבור את הערב בכיף, ליהנות מהאוכל ואפילו לדבר עם הדודה?

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החגים מגיעים בצעדי ענק, התקופה הלחוצה של סידורים, נקיונות, קניות של בגדים ומתנות, ילדים שמתרוצצים לכם בין הרגליים והרבה ארוחות חג. כהורים לילדים וכמארחים של משפחות מורחבות עם הרבה ילדים, זו לא החוויה הכי קלה. בסופו של דבר השאלה היא האם הילדים יספגו את ההתרגשות והציפייה או שיושפעו מהלחץ והמתח?

 

השנה, במקום שכולם יהיו עייפים, יזדרזו להריץ את הברכות ורק יחכו לסיים את הגפילטע פיש ומשם הביתה ולמיטה, הכנו עבורכם מספר עצות במטרה שתהיה לכם חוויה רגועה, מהנה ומגבשת.

 

1. שתפו את הילדים

מומלץ לשתף את הילדים בהכנות ובקישוטים לשולחן. אנחנו לא מצפים שהילדים יגלגלו את הגפילטע פיש אבל הם בהחלט יכולים להכין יחד יצירות המתאימות לשולחן החג, להכין ברכות, לקפל מפיות, לבחור את סט הצלחות ביחד ואפילו לערוך שולחן.

 

תנו לילדים משימות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תנו לילדים משימות(צילום: shutterstock)

2. הכינו אותם מראש

הסבירו להם שיפגשו את סבתא חנה וסבא שמעון, את דודה רותי עם הילדים עמית וטל. אמרו להם שבטח תשבו איתם קצת לפני שתתחילו לאכול. אפשר גם לעדכן אותם בתפריט - הסבירו להם שבגלל שהיום הוא יום חג האוכל יהיה שונה מהרגיל אבל טעים במיוחד. תדאגו להגיד שאתם מצפים מהם להתנהג יפה ולהיות סובלניים. אם יש לכם יותר מילד אחד, אפשר לבקש מהם לדאוג אחד לשני.

 

3. לא להגיע רעבים

אין מצווה להגיע מורעבים לארוחה ולזרז את הברכות והמנות. כדאי מאוד שהילדים יאכלו כמה שעות לפני הארוחה כדי שנושא הרעב לא יטריד אתכם ואותם מהרגע שתכנסו לבית המארחים.

 

קראו עוד:

- ילד אחרון בדקה ה-90

- פתאום הילדים יתחילו להקשיב לכם

- 15 משפטים שכדאי לומר לילדים פעם בשבוע

 

4. ילד עייף הוא ילד רועש

מצפה לכולכם ערב ארוך והדבר האחרון שאתם רוצים הוא ילד עייף ועצבני שרוצה לחזור הביתה. אל תמלאו את היום בפעילויות מחוץ לבית והשתדלו לפנות קצת זמן לשנ"צ או מנוחה קלה.

 

5. קחו בגדים נוחים להחלפה

ג'ינס וחולצה לבנה מחויטת על ילד קטן זה אחד הדברים היותר חמודים ובאמת אין צורך לוותר עליהם, אבל כדאי להביא אתכם בגדים שיהיו להם נוחים לאחרי האוכל, לזמן המשחקים ולרגע שיירדמו על הספה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

6. משחקים

בקשו מכולם (במיוחד מהילדים) לשים את כל המכשירים הניידים על שקט ואספו אותם בקערה עד סוף הערב. במהלך הארוחה שחקו משחקים אינטראקטיביים, לדוגמה, טריוויה או "משחק החמישה ביסים"- כל ילד שמסיים חמישה ביסים מהצלחת נשאל שאלה מטופשת. על הילד לענות תשובה לא פחות מטופשת כתגובה. גם מהנה וגם יוצר שיח. לחלק האחרון בערב כדאי לדאוג למשחקי קופסה, קלפים או טריוויה ולשחק עם הילדים או להציע להם לשחק לבד (תמיד יש את הילד הגדול יותר שישמח לקחת אחריות על כולם).

 

7. כיסא נוח

לא קל לשבת במשך שעות על כיסא מסביב לשולחן, בטח לא כשמדובר בילדים קטנים. כדאי לדאוג מראש לכיסאות נוחים המותאמים בגובה וברוחב לילדים.

 

8. לשחרר אנרגיות

למרות הרצון הלגיטימי להוכיח שהילד שלכם מנומס ומחונך, אי אפשר לצפות מילדים לשבת בשקט ובנימוס לאורך כל הערב. לפני שאתם נוזפים בהם כשהם עושים רעש או לא רוצים לשבת, כדאי לתת להם אפשרות לקום מפעם לפעם מהשולחן ולהוציא אנרגיות.

 

9. מילה טובה

שבחו את הילדים על התנהגות טובה, גם אם זה על הדברים הקטנים שנראים לכם טריוויאליים.

 

הכותבת היא פסיכולוגית קלינית ומנהלת רשת מעונות "התחלה חכמה" של החברה למתנ"סים הארצית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תנו להם להוציא אנרגיות מדי פעם
צילום: shutterstock
מומלצים